onsdag den 3. juni 2015

overdådigt forfald

- synes jeg er en rammende beskrivelse af de pæoner, som begynder at blomstre af i det voldsomme blæsevejr.


Anomale og rockii II er derimod netop startet på deres blomstring.Meconopsis trives fint, forveksler nok vores idelige regnvejr med monsunregnen.

Melittis royal velvet distinction/ stinkende hjertensfryd er en sammensat plante. Selve planten virker grov og nældeagtig, mens blomsterne er forfinede og ligner orkideer.


Violet kongelys er nem at frøformere og kommer gerne igen hvert år. Her ses den i køkkenhaven i selskab med nogle løg.

Rhododendron campylogynum var. myrtilloides skal stå lidt beskyttet, hvilket går lidt ud over blomstringen.

Vildrosen pendulina var. pyrenaicum er den første rose i blomst her på matriklen.
                              


9 kommentarer:

 1. Min Campylogynum er færdig med at blomstre, den klarer det fint, hvor den står i stenbedet, men jeg havde en anden som stod i skoven, det kunne den ikke lide, bladene blev brune, nu er den flyttet til nordbedet.
  Den stinkende hjertensfryd ser vældig fin ud, det gør rockiierne bestemt også. Derimod kan jeg bedre lide farven på min egen meconopsis.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er noget af en balancegang at finde den rigtige placering, når rhodoerne skal beskyttes, for alt for meget skygge kan også, som du beskriver, give problemer. Nej, jeg ved godt, at du har problemer med de blå meconopsis - det kan jeg bare slet ikke sætte mig ind i.

   Slet
 2. Ja, det var en god beskrivelse! Nå er det virkelig peontid her også, men frykter at de blir skadet av den harde vinden. Meconopsis er så fine, og farge på de er helt skjønn. Det er flere som ikke får de til har jeg lest, så de er nok ikke av de enkleste å få til å trives i hagen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Du har ret i, at vinden virkelig er de store pæonblomsters fjende. Meconopsis trives jo vorkelig godt i Skotland, og lige nu med al regnen kunne vi lige så godt bo der.

   Slet
 3. Hej Marie

  Ja her flår vinden også kronbladene af rockiierne - men pyt, de påstår jo vi får sommer - så i næste uge eksploderer det:)

  Ha en dejlig aften

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er svært at tro på, at det rent faktisk bliver sommer i næste uge.

   Slet
 4. Jeg vil gå ud og hviske til min violette kongelys, at den skal frøformere sig. Den står stadig ene og alene og er så flot.
  Pæonerne er smukke gennem hele perioden, synes jeg. Både i knop, i blomst og i forfald. Og med frøstande.

  SvarSlet
  Svar
  1. Du må få din mand til at tage et billede af dig, mens du står og hvisker til dit kongelys. Pæonerne får også generelt en fin efterårsfarve. Træpæonernes vinterudseende er dog ikke det kønneste syn i haven.

   Slet
 5. I really appreciate your professional approach. These are pieces of very useful information that will be of great use for me in future.

  SvarSlet