septemberstemning

Det er nærmest en gave at opleve en weekend som,den vi har gang i lige nu.Søndag formiddag kørte vi af sted efter nåle til topdressing af surbundsbedene.På vejen kom vi forbi Spøttrup borg og den genoprettede Spøttrup sø.


 

Fra haven kommer tre bede med ret forskellge udtryk.
Bedst som jeg gik og nød den behagelige morgenstemning herover lørdag morgen, lød der en frygtelig larm, og oppe på himlen kom en stor flok gæs flyvende mod nordvest, lige indtil to af dem ændrede retning til sydvest og fik hele flokken med på den idé. Kort tid efter vendte de tilbage til den oprindelige kurs. Det nåede jeg dog ikke at fotografere.

De små klematis er blandt mine hjertebørn, og nu kan de oven i købet også opvise fine frøstande. Det er durandii, roguchi, petit faucon, viorna og aljonushka.

Kommentarer

 1. Hej Marie,
  Forstår godt du nyder dagen. Lige et skønt havevejr. Gæssene larmer meget når sådan en flok flyver forbi. Her langs Øresundskyst ser vi hvert efterår store træk af fugle på vej sydpå. Når Tranerne kommer fra Sverige er det helt specielt. Flotte billeder fra din have - smukke bed kompositioner. Jeg har en Fyr der drysser nåle ned i surbundsbedet og juletræets grene plejer at ende derinde også.

  SvarSlet
  Svar
  1. Wow, traner på træk, det gad jeg godt se. Det er helt perfekt, når træerne selv drysser nålene ned i surbundsbedet.

   Slet
 2. Fint med naturbilleder fra jeres område, der er jo også smukt. Gæssene har vi også larmende her hele dagen. Det er skønt med de fine frøstande i clematis, så kan vi nyde dem sammen med det smukke vejr, som måske bliver en uge mere. Det var tiltrængt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jo, der er mange smukke områder her på egnen. Hvis vejrmeldingen står til troende, får vi smukt tørvejr hele næste uge - det er tiltrængt, som du skriver.

   Slet
 3. Beautiful photos of your environment and your garden, we too had a lovely sunny last September Sunday.

  SvarSlet
  Svar
  1. Thank you,Janneke. It seems as if our entire part of Europe has been blessd with this beautiful weather.

   Slet
 4. Hov - glemte at spørge om det med nålene, er det noget I gør hvert år? Virker det godt. Jeg tager nålene fra vores egne fyr og grantræer, og som du måske så forleden fliser vi de grene, der bliver klippet af og lægger under.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg synes, det virker godt. Spagnummen synker jo sammen efterhånden, og ud over at levere næring så gør nålene jo også, at man kan spare lidt på den. Jeres metode er selvfølgelig lige så god; men vi har ikke nåletræer nok til alle bedene.

   Slet
 5. Det er rigtig fine frøstande på dine clematis. Nogle planter siger farvel med mere ynde end andre.

  SvarSlet
 6. Hej Marie.Smuk natur billeder du viser...............og det har da bare været et fantastisk vejr i dag.
  Har selv været på plantemarked i Lyngby i dag.
  Og store flokke af gæs oplever vi også nogle gange her hos os.'
  Flotte bed du har................det første er min favorit.
  Men din collage af de små klematis er da heller ikke til at stå for.
  Rigtig god aften Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Vejret må have været perfekt til plantemarked. Det første bed blev specielt sølvgråt i morges på grund af duggen. Jeg kan i hvert fald slet ikke står for de små klematisser og deres frøstande.

   Slet
 7. Gjess har flydd over huset her også i det siste. Et sikkert høst tegn!
  Nydelig vær her også siden fredag. Deilig å være ute i solen nå, og det må nytes til det fulle. Plutselig er det slutt...
  Vakre clematis du viser!

  SvarSlet
  Svar
  1. Du har ret, vi skal suge de sidste sensommerdage til os i fulde drag.

   Slet
 8. Hej Marie

  Flotte billder af naturen og gæssene der zigzagger ned sydpå...

  de små Clematis er også mine favoritter, lækre og ikke spor vulgære!

  Ha en dejlig aften

  SvarSlet
  Svar
  1. Gæssene er så imponerende - man kan høre ikke blot deres skratten, men også deres vingetag. Nej, der er intet vulgært over de små klematis.

   Slet

Send en kommentar