onsdag den 3. februar 2016

februarfarver

Endelig har den enerverende blæst lagt sig, solen skinner smukt, og påskeklokkerne gider ikke mere frost.
Pachyphragma macrophyllum, en vintergrøn staude uden et dansk navn, blomstrer i forårsmånederne og har allerede åbnet et par af sine bittesmå, hvide blomster.


Spindlestone surprise er en god og livskraftig form for gul vintergæk, som jeg er specielt glad for at se. Jeg var nemlig bange for, at den var blevet spist af den frække mus, der har lavet ravage i sandbedet.

Oxalis ione hecke i spaltebedet er der noget interessant, krybdyragtigt over om vinteren, men den er alligevel kønnere om sommeren.


Også i spaltebedet er vinteradonis still going strong.

Peberbusken er begyndt at udvikle sine små, grønne blade.

Troldnød Jelena har fået et beskyttende bur af hønsetråd, så nu kan vi nyde, når de smukke blomster gløder i solen, uden at frygte for, hvad rådyrene kan finde på.


26 kommentarer:

 1. Hej
  arie.Fine billeder af alt der blomstre hos dig.Den er da godt nok sød den lille vintergæk.Flotte påskeklokker.......her er det kun mine juleroser der blomstre.
  Men har ikke så meget tid til at gå i haven lige nu.Er i gang med den helt store tur i min stue.Det er et kæmpe arbejde ar male alt det.
  Men flot bliver det.God dag Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej, Jette. Ja, det blev egentlig til en del, der blomstrede. Vi kunne også godt trænge til at svinge malerpenslen; men det kræver en vis overvindelse.

   Slet
 2. Beautiful Hellebores, but I also like the little flowers of the Pachyphragma.. So nice to see new growth and some flowers in the garden!

  SvarSlet
  Svar
  1. Indeed, and especially on a day when the sun is shining.

   Slet
 3. Det er veldig flotte påskeklokker du viser frem! Det er alltid deilig å se de, for de gir bud om vår.
  Her drypper det fra taket, og det er jo et lite vårtegn det også :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, vi griber efter alle de vårtegn, vi kan finde, ligegyldig hvilke.

   Slet
 4. Ja det er skønt, at påskeklokkerne kommer i gang nu, og at blæsten har lagt sig, det har den nu ikke helt her, men solen gør det til at holde ud.
  Pachyphragma macrophyllum er helt ny for mig, det er da en skøn en at have i blomst her midt om vinteren. Jeg vidste ikke at rådyrene er efter troldnøden, det har jeg ikke oplevet her, de har åbenbart forskellige livretter rundt om i landet.

  SvarSlet
  Svar
  1. PM har den ekstra fordel, at den passer sig selv og stille og roligt bliver større og større. Den tåler også både fugtig og tør jord. Jo, rådyrene har ribbet en af grenene for alle blomster og småskud, så ser på lag er det vist noget af en yndlinsplante.

   Slet
 5. Hej Marie

  De en nu spændende, de sydamerikanske Oxalis, Ione hecker præsenterer sig flot både nu og i blomst må man sige!
  De står allerede på min liste;)

  Ha en dejlig aften

  SvarSlet
  Svar
  1. Enig. Også vinterversionen af den gør sig godt.

   Slet
 6. Åh... hvor yndige - er helt vild med dine påskeklokker.
  ja, det irriterende blæst - kan den da nære sig !!

  SvarSlet
  Svar
  1. De første er påskeklokkerer nok også dem, der betager os mest. Ja, kunne blæsten bare næresig!

   Slet
 7. Hej. Dine påskeklokker er bare flotte og de står også flot. Det er spændende at læse om alle dine fine vinterplanter, som giver så meget til din have. Jeg er overbevist om, at du har sørget for, at der er noget hele året rundt i din have. Det er noget jeg suger til mig og forsøger at lære noget af, da jeg synes, det kniber lidt i min egen have med smukke planter hele året rundt!

  SvarSlet
  Svar
  1. Det har du fuldkommen ret i, altså at jeg har arbejdet på at have noget i blomst hele året og spændende stammer o.l., og det er ved at lykkes. Jeg synes jo, du har mange spændende ting både i din have og indenfor.

   Slet
 8. Dejligt med blomster hele året. Vi har endnu ikke haft problemer med, at rådyrene går i trolnødden, men de er helt vilde med en lille benved vi har.

  SvarSlet
  Svar
  1. De rådyr er nu mærkelige, for vores benved har de overhovedet ikke rørt.

   Slet
 9. Er der nogen som har blomster i haven hele året, så er det da dig :-)
  Det er altid så spændende at følge med på din blog, for du præsenterer altid så mange fine og spændende planter, også jævnligt planter jeg slet ikke kender, som f.eks i dag Pachyphragma macrophyllum :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er sødt af dig, Vivi. Det er mærkeligt, at sådan en nem og tidlig staude som PM ikke er ret udbredt. Mon det er det håbløse navn.

   Slet
 10. Oj så mycket vackert du visar, julrosorna är bara så sköna med sina fantastiska mönster och färger. Förresten är påskeklokker ett mycket bättre namn än julrosor för påsk är väl en mera naturlig tid för dem att blomma än julen.

  Jag tycker det är så trevligt att ha hittat bloggvänner i andra länder, jag lär mig så mycket nytt.

  /Gunilla

  SvarSlet
  Svar
  1. Din sidste kommentar først: sådan har jeg det også fuldstændigt. Det er en stor fornøjelse. A propos navnet påskeklokker så kvier jeg mig lidt ved at bruge det, fordi det vist ikke er et officielt navn endnu.

   Slet
 11. For noen aldeles nydelige påskeklokker! Jeg kjøpte min tredje Helleborus i januar, den står fremdeles i potten ute, jeg får vente til snøen har gått før jeg kan plante den. Jeg synes de med prikker er flotte! Hilsen Anne-Kristin

  SvarSlet
  Svar
  1. Enig: Påskeklokkerne har nogle charmende blomster, hvad enten de er enkle, fyldte, prikkede eller ensfarvede. De giver så meget glæde her i den ellers blomsterfattige tid.

   Slet
 12. Svar
  1. Tak, Esther, solen var en god hjælp.

   Slet
 13. Deilige vårbilder ! Vinteradonis har jeg ikke sett før, og det må nok på på ønskelisten.
  Hos oss ødela tung snø endel av blomsterstenglene på vår største julerose, så den må passes på neste vinter....
  Nyt en tidlig vår :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, vinteren kan være ond ved juleroserne. Sidste blev mange af blomsterne ødelagt af frosten. I år går det foreløbig fint, men vinteren er jo lang endnu.

   Slet