mandag den 22. februar 2016

et solstrejf

lokkede mig ud med kameraet her til formiddag.

Planten herunder begyndte at blomstre før jul, og det gode ved helleborus er, at de kan se ud, som om de er i fuld blomst, selvom de er ved at takke af.

Jeg viste for et stykke tid siden, at dens blade ikke ser friske ud, og efter den næste frostperiode vil jeg klippe den helt ned.

Min plan for dette indlæg var ellers at vise billeder fra den nærmeste strand ved Mogenstrup, hvor Limfjorden æder sig længere og længere ind. Det er dog ikke sommerhuse, der ender i vandet, men træer.
 


Fiskerhusene dernede er stadigvæk i brug og er måske mere autentiske end maleriske. Vi holder meget af stedet (i særdeleshed Søren, som er vokset op få 100 meter derfra) og vi nyder, at det ikke er overrendt af turister.

15 kommentarer:

 1. Ja det kan vi lide - et sted der ikke er overrendt af turister. Skurene er godt nok ikke maleriske, men dejligt med et fredeligt sted. Ja påskeklokkerne er flotte og ser ud som om, de er i blomst stadigvæk, selvom de egentlig er færdige, det er en god egenskab.

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi er nok i virkeligheden lidt dobbeltmoralske: turisterne må gerne lægge deres penge, men de skal samtidig helst ikke fylde for meget. Det er nu meget godt at sige om påskeklokkerne.

   Slet
 2. Ved kysten på det nordøstlige Falster, tæt på hvor jeg bor "æder" Østersøen også kyst og træer. De billeder du viser med væltede træer på stranden, kunne være taget hos os.

  SvarSlet
 3. Hej Marie

  Havet tager et sted og giver tilbage et andet...
  I årene fremover siger de at vandstanden vil stige, så mon ikke det syn du viser vil blive normen?

  Så er der mindre dramatik over de robuste Helleborus, imponerende de stadig er så flotte!

  Ha en dejlig dag

  SvarSlet
  Svar
  1. Fjorden har ædt sig ind stille og roligt de sidste 100 år, og det bliver sikkert ikke mindre. Påskeklokkerne kan man kun hygge sig med.

   Slet
 4. Helleborus er bare så flotte! De blomstrer egentlig veldig lenge, og det er jo en god ting.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er fint, at vi har glæde af dem længe.

   Slet
 5. Påskeklokkerne har faktisk en vældig lang sæson, det er jo dejligt.
  Ja, det er utrolige kræfter havet har - man ser det tydeligt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det har de nemlig - og så på en tid hvor der ikke er så meget andet at se på. Ja, selv Limfjorden, som jo er ret fredelig sammenlignet med Vesterhavet og Østersøern, æder sig ind på kysten

   Slet
 6. Hej Marie.Vi er vist mage der nyder de smukke påskeklokker........men har da også et par stykker der trænger til en saks.
  Malerisk ser der ud ved havet..........men ærgerligt med alle de træer der bare ligger der.
  God dag fra en solbeskinnet have Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej, Jette. Solbeskinnet er haven her desværre ikke, men der kommer da et solstrejf ind imellem, som får påskeklokkernes farver frem.

   Slet
 7. Flotte billeder af påskeklokkerne. Det ser noget dramatisk ud med de væltede træer, men hyggeligt og fredfyldt ud ved skuerne, som rummer en vis charme, og vidner om samvær!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja netop, det er derfor jeg godt kan lide skurene med det primitive udtryk.

   Slet
 8. Hej. Det er nogle flotte billeder af påskeklokkerne. Jeg kan rigtig godt lide farverne. Jeg kan også rigtig godt lide at opholde mig og gå ture i nærheden af vand. Det er dejligt med sådan et sted, man næsten kan have for sig selv:)

  SvarSlet