mandag den 9. maj 2016

mere majglans

Solen var ikke gået ned endnu og bød os velkommen, da vi vendte hjem efter en helt utrolig smuk dag i går i selskab med en ung komfirmand og hendes familie og venner.Også i dag er der sol over hele linjen. Her er det Temple Belle.

Princess Anne beskrives som en dvrægrhododendron - i så fald er den  str. xxl inden for dværgplanter.

Da jeg flyttede rundt på krukkerne i drivhuset forleden, fik jeg lige "øjenkontakt" med tropaeolum azureum. Den blomstrer for andet år, så jeg er overlykkelig.


Den fyldte trillium får ekstra billedplads i dette indlæg.Rhod. russatum


Den fyldte kvæde opfører sig mærkeligt i år. Blandt alle grenene med de karakteristiske hvide blomster, er der en enkelt, hvor blomsterne er ferskenfarvede. Mystisk:-OIris lacustris er kun 5 -10 cm høj.

Trillium cernuum?

For 4 dage siden viste jeg, at glaucidium i skovhaven kun var få centimeter over jorden, og allerede i dag er den fuldt udsprunget.

24 kommentarer:

 1. Hej Marie.Dejligt med sådan et pragtfuldt vejr til en konfirmation.Men hjemme er nu bedst.Og især med sådan en smuk have som du har.
  Er lidt varm på at købe en tidligt blomstrende........har dog en hvid en af slagsen.Og mystisk med den rosa blomst.
  Og kan da godt forstå at du er glad for din azureum.Sikk en farve den har.
  Har lavet et indlæg ang. en tur til Tante Grøn.Ved ikke om det er noget for dig?
  Rigtig dejlig solskinsdag Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, vejret var og er perfekt både til konfirmation og til havesysler. En tur til Tante Grøn ville have været interessant, hvis bare den ikke lå på en weekend, hvor vi skal have masser af gæster. Jeg håber, du får heldmed arrangementet.

   Slet
 2. Skal si det vokser meget hos deg! Fylte trillium er utrolig flotte. Vakker kvede også, og den azurblå var helt fantastisk.

  SvarSlet
  Svar
  1. Planterne udvikler sig i lyntempo i disse dage. Den fyldte trillium synes næsten, at det er for varmt, så jeg vandede den lidt i dag.

   Slet
 3. Kvædeblomsten ligner mit træ, de har alle den farve, måske er det bierne.
  Fedt med alle de dobbelte hvide blomster, du har i din trillium, mine er jo stadig kun enkelte stængler. I år tror jeg ikke, at den dobbelte viser sig, håber den kommer igen næste år. Min Glaucidium er nu endelig godt på vej, spændende om der kommer blomster.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jamen kan bierne virkelig være årsag til, at en enkelt gren afviger i farven? Efterhånden er den fyldte trillium blevet så stor, at den helt sikkert dukkerop hvert forår; men jeg husker godt, hvordan jeg spejdede efter den hvert forår, da den var nyanskaffet.

   Slet
 4. Det gik stærkt med den Glaucidium. Virkelig fin tropaeolum azureum, jeg forstår din lykke :-) Og så en mystisk kvæde - er den mon podet på en anden stamme som har sendt et skud? Den hvide er ellers ret fin.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg måske spørge Anne Marie fra Lønbæk, om kvæden er podet, for den kommer fra hendes planteskole.

   Slet
 5. Mon ikke din kvæde har lavet en "sport" ? Tropaeolum azureum er virkelig delikat, er det din egen frøplante ? Jeg tror jeg engang, for mange år siden, prøvede at så den uden held. Kan ikke huske om den er hårdfør ? Hvor i verden stammer den fra ?

  SvarSlet
  Svar
  1. Jo, jeg gætter også på, at det er en såkaldt sport.
   Trop. az. stammer fra Chile og tåler desværre ikke frost. Der er 2 knolde i potten, og den ene stammer fra frø, jeg har købt og sået, mens den anden er købt hos Kirsten på http://alpines.dk/logliste/ . Hun sælger løg i august måned. Det er en lunefuld plante at have med at gøre, skal lige siges.

   Slet
  2. Den dobbelte limefarvede Yukigoten kvæde er ikke podet, men på egen rod.
   Alligevel kan en sport optræde, selvom jeg aldrig har set det før.
   Mine Glaucidium blomster frøs alle. Øv.
   Hilsen
   Anne Marie

   Slet
  3. Ok -altså en sport. Det er første gang, jeg oplever det, selvom jeg godt kender planter, som er startet som en sport, f.eks. rosen burgundy ice, der er en sport af iceberg.

   Slet
 6. Utrolig vakre bilder! Går ikke an å velge favoritt her:-)
  Vi ligger stadig litt etter,og våre trillium har fortsatt bare knopper, men den varmen vi har nå, står de nok raskt i blomst.
  Det er bare å nyte sommeren mens den er her:-)
  Eirin

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det gælder om at nyde sommeren, især forsommeren, hvor alting er så frisk. Jeg synes, vores trillium har en lang sæson. Nogle er allerede afblomstrede, mens andre ikke kan ses endnu.

   Slet
 7. Hej Marie

  Ja, det går bare så hurtigt i denne sommervarme!
  Flot markant nyvækst på den busk du viser før "temple Belle"

  Og ja det kunne da sagtens være Trillium cernuum - den ligner rigtig godt.

  Ha en dejlig uge

  SvarSlet
  Svar
  1. Det går hurtigt, ja, og varmen er næsten overvældende. I hvert fald erder en del planter, som står og sover i dag. Busken med rød nyvækst er en pieris.

   Slet
 8. Svar
  1. Tak, Nina. Jeg er særdeles glad for den hvide version, men overvejer, om jeg skal prøve at stiklingeformere den ferskenfarvede gren.

   Slet
 9. Hej Marie!

  I går tittade jag faktiskt på min Rh.`Princess Anne´ och sa högt för mig själv `Hur kan du bli så stor?´ den skall precis sätta i gång att blomma här.

  Och lilla Iris lacustris är så jättefin när den blommar!

  Ha det gott i din vackra trädgård!

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er så interessant at høre om, hvordan "mine" planter opfører sig i din have. Lacustris breder sig i grunden temmelig meget.

   Slet
 10. Det er en fin lille siddeplads med cafebordet og den smukke parasol - og ikke mindst stenbelægningen.

  Hilsen Elna

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Elna. Vi nyder, at parasollen ikke skal hentes og slås op, hver gang vi har lyst til at sidde der, og så har Søren lavet 3 forskellige huller til parasolstangen, sådan at vi altid kan sidde i skygge.

   Slet