søndag den 15. maj 2016

pinseglæder

I fredags begyndte både pæoner og meconopsis at vise farve, og i dag er der fuldt udsprungne blomster. Først meconopsis/ valmuesøster.

Derefter pæonerne: øverst træpæonerne delavayi og ludlowii, nederst staudepæonerne mlokosevitchii og mairei

Den gule valmue herunder såede jeg som meconopsis villosa, men vil ud fra bladene bedømme den til at være stylophorum diphyllum. Navnet hentyder til blomstens lange griffel.

Jeghar plantet den som bunddække under den opstammede kristtjørn, da den blev flyttet.

Kristtjørnen set fra modsat side gennem buen mellem skovhaven og den oprindelige del af haven.

Denne krybende dværgklematis i  spaltebedet er i samme familie som Pixie, nemlig cartmannii. Moonbeam hedder den.

Fritillaria camschatcensis står lige i nærheden.

Mørkerøde blomster har en stor stjerne hos mig. Disse sidder på rhododendron sanguineum didymum. Den står desværre og tørster - heldigvis er Søren gået ud for at finde havevanderen.


 Tulipanen herunder hedder Uncle Tom, og i modsætning til mange andre tulipaner lever den helt op til billedet på pakken.

27 kommentarer:

 1. Igen er du tidligt på den, jeg har end ikke set knopper i min Meconopsis endnu, men med delavayi kan jeg næsten være med. En mørkerød rhodo kendte jeg ikke, den er flot, hvor har du den fra? Nu har jeg fundet ud af, hvorfor jeg skrev, at min camschatcensis. Den kommer op og sætter ingen knopper, det samme sidste år, det er ærgerligt. Har du nogen råd, skal den have gødning? cartmannii. Moonbeam er en fin lille sag.

  SvarSlet
 2. Den mørkerøde rhodo stammer herfra.
  http://www.loder-plants.co.uk/rhododendrons/product/13637.html
  Jeg købte den sammen med rosebud og augustinii Electra for at få mest muligt ud af forsendelsen.
  Den mørke fritillaria får ikke rigtig noget gødning. Den er placeret i spaltebedet og har måske bedre dræn og mere sol end din. Det er altså bare et gæt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for link. Mon ikke jeg skal flytte fritillariaen til ørkenbedet så, der er godt dræn, men jo også tørt, men det er der vel også i spaltebedet.

   Slet
  2. jo, det tror jeg vil være en god idé.

   Slet
  3. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

   Slet
 3. Hej Marie.Som vanligt viser du mange spændende blomster.
  Dine collager af pæoner er bare så smukke.Og da også tidligt på den?
  Her her det også min træpæon der er ligeved at blomstre.
  Fortsat god pinse Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Jette. Jo, pæonerne er tidligtblomstrende.

   Slet
 4. Hej igen Glemte lige at sige at jeg er vild med de smukke mørke tulipaner.........er nemlig også glad for mørke blomster.Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Så er vi helt enige. De er vel lidt usædvanlige, fordi de ikke har ret meget blåt i farven, sådan som de fleste mørke tulipaner ellers har.

   Slet
 5. Hej Marie

  Jamen du er da tidlig på den - Jeg tjekker lige... Det tidligste jeg har set den mørke Paeonia delavayi udsprunget er d 25 maj.
  Alletiders:)
  Spændende med de forkerte frø, Bladene på din Stylophorum kunne også godt lede tankerne hen på arten lasiocarpum som jo iøvrigt også er kinesisk?

  Ha en dejlig aften

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg tjekker også lige - i 2014 blomstrede den 10. maj. Er lasiocarpum ikke en undergruppe af stylophorum? Det er jeg tilbøjelig til at tro.

   Slet
  2. ikke hvad jeg ved af - Stylophorum lasiocarpum er en selvstændig art.
   http://www.chilternseeds.co.uk/item_1209h_stylophorum_lasiocarpum_seeds
   Og her for et billede med blade:
   http://lambley.com.au/plant/stylophorum-lasiocarpum

   Slet
  3. Vi skriver vist forbi hinanden, eller jeg misforstod dig. Dine links viser i hvert fald lige præcis den plante, jeg troede, du henviste til med navnet lasiocarpum.

   Slet
 6. Hej Marie!

  Dessa bilder är nog de vackraste bilder du någonsin visat, jag kan inte välja ut någon som är förmer än de andra.

  Ha en god kväll!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak, Gunilla. Og så kommer det oven i købet fra dig, som altid viser fantastiske billeder,

   Slet
 7. Väldigt fina bilder. Din blomning ligger före oss här på Västkusten, Sverige.
  //Helene

  SvarSlet
  Svar
  1. Det varme vejr har virkelig sat skub i blomstringen. Når I bor ved Vestkysten, må jeres have vel ellers være lun og tidlig med blomstringen.

   Slet
 8. Du har så mye fint som blomstrer! Mørke farger på blomster liker jeg også veldig godt. De tulipanene er helt skjønne, og alt det andre også.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tulipanerne købte jeg sjovt nok til halv pris så sent på sæsonen, at de mest populære tulipaner forlængst var udsolgt, så det er i hvert fald ikke alle danske tulipanelskere, der er enige i, at de er smukke.

   Slet
 9. Svar
  1. Tak, ja farver har jeg vist ikke sparet på i dag.

   Slet
 10. Hvor er det en fin opstammet kristtorn, du har. Den har en smuk og harmonisk vækst.

  Hilsen Elna

  SvarSlet
  Svar
  1. Det synes jeg også, det er, især i betragtning af at det oprindeligt havde flere grene, der udgik fra stammen og fra jordoverfladen, og som jeg har fjernet med bævende hjerte.

   Slet
 11. Jeg fikk en blå valmuesøster i gave en gang, men den overlevde ikke, dessverre. Jeg tror jeg må prøve den på nytt, den er aldeles vakker, synes jeg! Min første peon er på vei til å springe ut, det er så deilig med peontiden! Takk for fine bilder! Klem fra Anne-Kristin

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, pæontiden er en dejlig tid. Hvis du kan lide at så dine planter, kan jeg anbefale dig at så frø af din egen blå valmue. De spirer villigt, og så har du den altid i haven.

   Slet
 12. Hej Marie. Det er flotte pæoner og tulipaner. Mine pæoner står med knopper, men tre af dem har ingen. Det er 4.år jeg har dem og de tre har endnu aldrig blomstret. Jeg håber, de kommer efter det! Den blå valmuesøster har en meget flot blå farve.

  SvarSlet
  Svar
  1. Dine pæoner der er da virkelig længe om at begynde at blomstre, det er sejt at vente på. Jeg glæder mig til at se, når hele det blå bed blomstrer.

   Slet