lørdag den 23. juli 2016

Jeg vil have agurkerne tilbage

Sådan lyder overskriften på en klumme i tillægget til dagens lokale avis, Det, forfatteren hentyder til, er, at agurketidens platte emner i år så langt er blevet overskygget af de tragiske begivenheder i Nice, og i dag kan vi så føje München til den alt for lange liste over angreb og drab på uskyldige civile. Da jeg med det i baghovedet gik ud i haven for at tage billeder, kunne jeg ikke lade være med at tænke, at dette i bund og grund er en overfladisk aktivitet på linje med agurketidens normale temaer; men hverdag og katastrofer eksisterer jo nu engang side om side.

Her kommer et lille udsnit af køkkenhaven

Dernæst tre planter, som har blomstret meget længe. I bunden af divhuset producerer clematis crispa stadigvæk sine små klokker - forsvinder næsten blandt tomater m.m.

Roguchi gør det samme ved indgangen til haven


Til sidst spredt blomstring i vores ældste camellia,  der startede i marts i drivhuset. 


Overfor er der fin gang i Prince Charles - jeg ville bare ønske, at den udmærkede klematis havde et andet navn.

Koreansk månestråle / kirengeshoma koreana

På billedet herunder går blomsterne nærmest i et med baggrunden; at det er en imponerende bladplante kan man dog ikke være i tvivl om.

Den irislignende leopard lilje/ Belamcanda Chinensis holder kun kort tid ude i haven. Derfor har jeg valgt at overvintre den i en krukke i år.

En pudsighed: det er tydeligt, at hortensiaens blomster i højre side er mere røde end i hovedparten af planten.

Når man zoomer ind på jordoverfladen får man forklaringen: Højre del er klart en aflægger, og jorden, hvor den har slået rod, må være mindre sur end der, hvor selve planten gror.

17 kommentarer:

 1. Ja der har ikke været mange agurker..verden har været voldsom den sidste måneds tid med brexit, Trump, Nice, München, Bagdad, Farage, Johnson, Erdogan,Dallas..... Måske skal man købe rigeligt ind af dåsemad, batterier og stearinlys? Eller plante flere agurker!!! Well, jeg købt Clematis Princess Kate, jeg springer ham med ørerne over og satser på næste generation. Hvor er den flot den koreanske månestråle - det ser ud til at den har endnu større blade end den almindelige?? Aftenhilsner!

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej, agurker er der kun i drivhuset. Kate står side om side med svigerfar hos os, men blomstrer ikke endnu. Den er ellers virkelig køn. Du har set rigtigt, den koreanske har større blade og længere stilke.

   Slet
 2. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

  SvarSlet
 3. Hej Marie

  Ja der var nu noget hyggeligt med disse agurker;)
  Mon ikke de stadig er der - men informationsmængden er bare så stor så at de aldrig får samme livslængde som før?
  Jeg er temmelig glad for disse klokkeformede Clematis!

  Ha en dejlig aften

  SvarSlet
  Svar
  1. Om ikke agurker, så får i hvert fald vejret rigeligt med omtale. Det forekommer mig, at de klokkeformede klematis blomstrer i længere tid end de storblomstrede.

   Slet
 4. Ja, agurktiden er ikke lenger hva den var. Triste hendelser overskygger det meste. Hvorfor kan ikke mennesker leve i fred med hverandre...
  Nydelig clematis!Jeg skulle akkurat kjøpe den,.men så var de utsolgt. Den er så fin!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er trist,at vold åbenbart ikke ligger mennesker fjernt, når de føler sig provokeret. Klematissen købte jeg som en lille plante sidste år for en slik sidst på sæsonen, så den er også vældig grovillig.

   Slet
 5. Leopardlilje har jeg overvintret i ørkenbedet to år nu, den har blomstret med en blomst, jeg må se at få tid til at kigge til den, men farmor er travl :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg kender det udmærket - utroligt at du har kunnet se dit snit til at komme til tasterne.

   Slet
 6. Ja der sker ting i verden man helst var foruden, ser jeg tilbage er der sket grumme ting imellem England og Irland, Rothe Armé Fraktion, Israel-Palæstina, men vi kunne nøjes med at læse det der stod i avisen, hvis vi ville. Og tage en agurkepause. Nu om dage får vi Breaking News blæst i hovedet om vi vil det eller ej.
  Heldigvis kan vi tage en pause og se på bestanden af urter og blomster og her funderer jeg over at min koreansk månestråle står for tørt... din er derimod smuk og frodig :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er helt på linje med dig, og selvom det er ubehagelig, ville vi nok ikke undvære at blive informeret om, hvad der sker af grimme ting i verden. Vores månestråle har ikke fået særbehandling overhovedet, den lader bare til godt at kunne lide vores lermuld.

   Slet
 7. Hej Marie.Ja !!! verden er da helt af lave for tiden.Er da glad for at jeg vendte hjem helt uden skader og terror i London.
  Men dejligt ser der da ud i din have...........og er stadig vild med din Roguichi.
  Klematis har de mærkeligste navne.Det må vi vist leve med.
  God søndag Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. London har jo før været ramt af terror, så risikoen er de da. Ja, det er nok svært at finde på nye navne til planterne.Roguchi kommer fra Japan, så måske er navnet ganske almindeligt derovre.

   Slet
 8. Sjovt med den tofarvede hortensia. Jeg er p.t. på udkig efter en ny til haven. Dem jeg har ligner hinanden lidt rigeligt.
  Månestrålen er godt nok en stor og flot plante.
  Også jeg er faldet for clematis Roguichi. Godt det ikke er den, som er opkaldt efter prinsen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Personligt er jeg ret ambivalent over for hortensia, for store dele af året ligner de jo faktisk en samling brænde. På den anden side er blomstringen fantastisk og efterårsfarverne ligeså hos en del af dem. Min seneste dille var dem, hvor blomsterne har en rød rand og løvet er temmelig mørkt.

   Slet
 9. Hej Marie. Ja, det er frygtelige ting, der sker ude i verden, men livet skal jo gå videre og jeg tror, man skal tænke over, hvad der gør én glad i tilværelsen så man kan leve et godt liv. Det under jeg alle.
  Jeg synes også din hortensia er sjov. Jeg kan rigtig godt lide dine klokkeformede clematisblomster. Jeg tror, jeg må anskaffe mig sådan et par stykker.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er næsten, som om derfor tiden er en epidemi af forstyrrede unge mænd, som får afløb for deres følelser ved at dræbe og lemlæste andre. Men vi andre kan vel kun leve videre og nyde vores klematis og hortensier.

   Slet