måske det sidste højsommerindlæg

Opstilling med tomater. Den lækre, lille cherrytomat sungold sår jeg hvert år, og den har været i gang i nogle uger. Bøftomaten er den første, og jeg glæder mig sådan til at sætte tænderne i en æggemad med tomat - eller omvendt.

Codonopsis rotundifolia var angustifolia er sprunget ud på samme tidspunkt, som den plejer.  For nogle planters vedkommende kunne det næsten se ud, som om de er programmeret til at blomstre på et bestemt tidspunkt uanset, hvordan vejret arter sig.


 Selvom blomsten er særdeles afdæmpet i farverne, blivet den alligevel flittigt besøgt af insekter.


Krukkerne med agapanthus er også begyndt at få farve. Det tegner til en nydelig, men ingenlunde prangende blomstring. 
Selv blomsterknoppen på den brogetbladede er broget.

14. maj viste jeg et billede  af et hjemmelavet stativ til rosenslyngeren/ rhodochiton, og i dag vil jeg gerne vise, hvor udmærket resultatet er blevet. Planten har tydeligvis fattet ideen med at slynge sig i lianerne.
 

Selvom gåseurt/ anthemis tinctoria sauce hollandaise er en køn blomst, er buketten her resultatet af en benhård nedskæring. På anbefaling af Tina fra Staudemarken købte jeg den sidste år i stedet for coreopsis creme brulee, en storblomstret skønhedsøje, som nok ikke er 100% hårdfør. Hun glemte bare at fortælle, at gåseurt har en tendens til at blive floppy, så det eneste, man her i juli har kunnet se i forgrunden af bedet, hvor den var plantet, var nogle grimme, bare ben, nærmest lidt skællede ligesom hønsefødder.

Hvis vi kommer på høstplantemarked, holder jeg altid et vågent øje med, om der er spændende aconitum til salg, og det er der faktisk ind imellem.


Da er det også, at man skal vare sig for ikke at lade sig forføre af alle mulige specielle solhatte. Paradoxa har været flink til at overleve vinteren, så der skal nok gemmes frø.

Clematis int. Alionushka er  anbefalelsesværdig til dem, der godt kan lide de ikke klatrende klematis. Den føler sig hjemme, når den får lov at brede sig op i en busk eller lignende.

Kommentarer

 1. Jeg var nær aldrig kommet længere end til det første billede...hold nu op et godt billede og så lige det der rust et eller andet som passer perfekt til årerne i blomsten.

  SvarSlet
  Svar
  1. Fedt at du synes om billedet. Det rustne jern er toppen af et stativ.

   Slet
 2. Vakre bilder! Den variegerte agapanthusen er bare så fin. Den har jeg dessverre aldri fått til. Men jeg har en blå med 8 blomster i år, og er veldig fornøyd med det. Den rosa clematisen var nydelig!

  SvarSlet
  Svar
  1. Flot med otte blomster, og frøstandene bagefter er jo også dekorative. Ja, Alionushka er nydelig og også forholdsvis stor af en staudeklematis.

   Slet
 3. Hej Marie

  Næ nejda, højsommeren har vi da til gode!
  Jeg regner med en varmebølge i august, det bliver hårdt for os det trives i de der 23-23 grader;)
  Aconitum har nok et mormor ry hos mange, men det er en superspændende slægt - som tilmed også er sneglesikker!

  Ha en dejlig weekend

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg håber, du får ret☺ Der er altså ikke meget mormor over aconitum efter min mening. Tværtimod, vil jeg nærmest sige.

   Slet
 4. Codonopsis er så smuk! Sjovt med den brogede knop i den brogede agapanthus. Hvis jeg kunne have Aconitum i fred for snegle ville jeg bestemt have nogle af dem.
  Jeg har lodden løvefod og forårsvortemælk stående foran Gåseurt 'Sauce Hollandaise' og det fungerer perfekt :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, gåseurten skulle aldrig have været plantet i forreste række. Det er også min erfaring.

   Slet
 5. Hej Marie!
  De små körsbärstomaterna är mina favoriter. Så goda, men det dröjer ett tag innan de mognar hos mig. Din clematis är alldeles underbar, både till färg och form.
  Ha det fint /Marika

  SvarSlet
  Svar
  1. Men tomaterne er heldigvis værd at vente på🙂 Ja, Alionushka er virkelig vellykket.

   Slet
 6. Flotte aconitum du viser. Jeg købte en sidste år, men den overlevede desværre ikke ret længe. Det var som om dens rødder blev ædt. Ærgerlgit, for den var temmelig smuk; dyb mørkeblå.

  Her er det altid "Tumbling Tom", der er favoritten over dem alle. Hvert år prøver vi også andre sorter - og hver gang er det TT vi bedst kan lide.

  SvarSlet
  Svar
  1. Mystisk med din aconitum, for jeg synes ikke, de normalt er problematiske. Det er hyggeligt med en favorittomat, som man gensmager år efter år.

   Slet

Send en kommentar