lørdag den 16. september 2017

To dage med solskin og helt uden regn

 - hvor har vi været heldige. Blomsterne kvitterer med at springe helt ud, sommerfuglene vågner op til dåd, og i eftermiddag skal vi til bryllup, som skal holdes i telt brudens forældres have.

Salvia black and blue købte jeg til et åben have arrangement. Det er ærgerligt, at den ikke tåler frost.

I samme have faldt jeg over et smukt jernstativ, som Søren desværre ikke har værktøjet til at lave; men det har hans kroketmakker heldigvis, så nu har jeg et luksusproblem med at finde den rette placering.

2. juli viste jeg en stor og flot blomstrende Munstead Wood, og ganske kort tid efter var den hårdt angrebet af rust. Alle blade faldt af eller blev plukket af, de ældste og grimmeste grene fjernet, og så fik den en håndfuld rhizobio. I dag skinner de nye blade, og ingen kan se, at rosen har været syg.

Den franske la rose des quatre vents har ikke haft antydning af rust og har aldrig stået flottere end i år.


Nogle raffinerede farver på en baggrund af en mørkegrøn buksbomhæk, i hvert fald set med mine øjne. Det er mørk sølvlys/ cimicifuga atropurpurea, elefantgræsset morning light og så japansk fjerbregne/ athyrium niponicum 'Pictum'

Dagens store overraskelse var frugter i cornus satomi og china girl - dem har vi ventet på i en del år.

I køkkenhaven er barnebarnets stangbønne endt med at blive centrum.

Til sidst det, jeg vil kalde et rigtigt æbletræ - et Pederstrup træ med mindst 70 år på bagen.

18 kommentarer:

 1. Sikke en succeshistorie mht. Munsted Wood, den er blevet så fin :-) Og tillykke med frugterne i cornus satomi og china girl - endnu en succes.
  Bryllupsfesten bliver helt sikkert også en succes og det er så heldigt at I har smukt vejr, god fornøjelse :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det var i grunden mange succeshistorier, og det blev brylluppet også på trods af en dum regnbyge.

   Slet
 2. Det må da siges at være rekord for jer hele to dage uden regn. Flot stativ det har jeg set før et andet sted. Jeg har lige flyttet min japanske fjerbregne, håber den vil blive lige så stor som din. Flot rose og heldigt udfald med Munstead Wood.
  Pederstrup æblet husker jeg fra min barndom, jeg kan ikke huske smagen, men at min far syntes det var et kedeligt æble. Er det rigtigt?

  SvarSlet
  Svar
  1. Fjerbregnen ser ud, som om den godt kan lide at blive delt, synes jeg. Pederstrup er et udmærket madæble, men kedelig som spiseæble.

   Slet
 3. Sånt må da feires! To dager uten regn er jo supert. Her regner det litt hver eneste dag. Så vakkert det første bildet er.

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi må fejre de få regnvejrsfrie dage, vi får.

   Slet
 4. Hei Marie. Tenk 2 dager uten regn. Ja, sånn har denne sommeren vært. Litt regn hver eneste dag. Kan ikke huske en dag med sol fra morgen til kveld. Flott rose Munstead Wood. Håper dere får fint vær i bryllupet.
  Hilsen Hanne-Lise.

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi fik selvfølgelig den daglige byge til brylluppet, men bortset fra det var det en fremragende fest.

   Slet
 5. Hej Marie

  Vi fik 3mm igår - ellers er det da nogen gode tørre dage!
  Sikken et flot sttiv - ja kan godt se at det kræver specialværktøj!

  En nabo har la rose des quatre vents, eller det siger hun - hendes er helt rød.....?
  Imponerende med Munstead - der har Austin lavet et mesterværk!

  Ha en dejlig aften

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, år efter år viser Munstead Wood, at den er noget særligt. Heldigt at din nabo har den rigtige Delbard rose med det navn. Det var den jeg troede, jeg købte i sin tid. Nu har jeg googlet Delbards roser og må konkludere, at jeg i stedet for har fået rose de Molinard.

   Slet
 6. Det kan være, havemøblerne skal findes frem igen?😀
  Sølvlys, elefantgræs, bregne og buksbom er også raffinerede sammen set med mine øjne. Og æbletræet er da helt imponerende.

  Hilsen Elna

  SvarSlet
  Svar
  1. Heldigvis har vi ladet et par bænke blive stående hist og pist, hvis solen skulle vælge at blive hængende.

   Slet
 7. Hej Marie!
  Skönt med sol som omväxling till allt regn ni får. Vi har haft några sköna dagar, men det brukar komma någon regnskur också. Det ser frodigt och fint ut i köksträdgården, och äppelträdet är helt otroligt.
  Ha det fint /Marika

  SvarSlet
  Svar
  1. Man lærer at værdsætte de få solskinstimer, vi får, når regnen er så vedholdende, og køkkenhaven har jo nydt godt af al det vand.

   Slet
 8. Hej Marie. Tillykke med det fine stativ. Det bliver spændende hvordan og hvor du vil bruge det:) Det er godt nok et imponerende æbletræ. Det ser flot ud. Jeg kender slet ikke de planter, der har fået frugter. Du har mange planter,man ikke lige ser andre steder. Det kan jeg bare så godt lide. Jeg ville ønske jeg kunne gøre det lidt efter, for det er meget spændende. Du har da også givet mig mange gode idéer.

  SvarSlet
  Svar
  1. Stativet vil jeg gerne placere, sådan at det bliver et dekorativt element i vinterhaven, så den vil nok blive flyttet rundt en del i de næste uger. Det glæder mig virkelig, at du har fornøjelse af min blog. Blomsterkornellerne er lidt sarte over for blæst, men ellers nogle fantastiske buske/træer også til en mindre have.

   Slet
 9. Hold da op et flot æbletræ! Jeg kender ikke sorten, så hvordan smager de? Jeg er også vild med billedet af sølvlys, Morning light og bregnen:)

  SvarSlet
  Svar
  1. Pederstrup er et typisk madæble og perfekt til æblekage i alle afskygninger.

   Slet