onsdag den 9. maj 2018

Motiverne står i kø


- i haverne her i maj, og løgplanterne fylder meget i billedet. Tulipa clusiana er jeg faldet pladask  for, både hvad udseendet angår, og hvad angår holdbarhed.  Peppermint stick hedder den hvidrøde og Cynthia den gulrøde. Den liljeblomstrende tulipan hedder burgundy og giver da også associationer til en lækker rødvin.Clematis koreana er den første klematis, der blomstrer, når man ser bort fra dem, der fik et forspring i drivhuset.

Maackia amurensis så vi for to år siden til et åben have arrangement og blev meget betaget af sølvtræet. Det tilhører ærteblomstfamilien og får duftende, hvide blomster i august, men det er vores lille træ ikke gammelt nok til.

Thalictrum urbainii er en nuttet dværgviolfrøstjerne.


Rhododendron russatum og graziella

Corydalis ellipticarpa

Tilbage ved løgplanterne med  hundetænderne Joanna, Craighton cover girl og oregonumAcer shiwasaranum aureum

24 kommentarer:

 1. God morgen Marie

  Jeg deler helt din begejstring for disse mere naturnære tulipaner!
  Lækre hundetænder - du har da noget af en flot samling:)
  Nu må vi se hvordan det går med det lovede skybrud...

  Ha en dejlig dag

  SvarSlet
  Svar
  1. De højt forædlede tulipaner er selvfølgelig imponerende, men for mig kan der også være for meget farvelade over dem. Lige nu er vejret fint, men en form for skybrud ender det vel med i aften.

   Slet
 2. God morgen
  Ja motiverne står i kø i vores haver, det er svært at lade være med at tage billeder, jeg har taget ½ delen af morgenturen og allerede taget en masse billeder. Jeg kan bedst lide tulipanen Burgundy, den er flot og kommet igen fra sidste år, dog med mindre blomstring. Der må suppleres op.
  Så må vi se om skybruddet bliver til noget.

  SvarSlet
  Svar
  1. Heldigvis er der tulipaner for enhver smag. Her kunne vi godt bruge en stille, silende omgang regn, men skybrud er jeg helst foruden. Det vil vælte en masse af de store stauder.

   Slet
 3. You have a wonderful Acer unfolding her leaves on last photo. The Maackia amurensis pictures are great too. And then the lovelely tulips.... You must have an amazing garden.

  SvarSlet
  Svar
  1. I am very fond of our garden - aren't we all:-)

   Slet
 4. Hej Marie!
  Vilken härlig tulpanprakt, och dina hundtandsliljor. Går och spanar på mina och de ser ut att skrynkla ihop sig. Tror inte det blir några blommor i år heller. Får kanske gräva upp och flytta på dem.
  Ha en trevlig helg /Marika

  SvarSlet
  Svar
  1. Det dilemma kender jeg udmærket, når blomstringen lader vente på sig. Skal man lade stå til eller plante om? Det er svært at beslutte sig.

   Slet
 5. jeg liker spesielt godt de tulipaner som vi kaller villtulipaner. De første du viser er lekre. Men jeg falt totalt for den lille dvergfiolstjernen :-)
  Hundetannsamlingen din er flott.
  Ha en fin dag(her er det fridag)/Eirin

  SvarSlet
  Svar
  1. vi har også fridag i dag, og formiddagen tilbragte jeg med rumpen i vejret og næsen i jorden i staudebedet. Det kan ikke være bedre.

   Slet
 6. Jeg blir alltid så imponert over alt du har i hagen. Hundetenner har jeg falt pladask for, og du har en imponerende samling. Det ser ut som det meste trives hos deg :)

  SvarSlet
  Svar
  1. De fleste hundetand trives godt her i haven, ja. Samtidig synes jeg også, at jeg er ret omhyggelig med at plante dem, så de får optimale vækstvilkår.

   Slet
 7. Maachia er værd at vente på. Håber snart min vil vise blomster.Den er over 3m nu.
  Har fået fingre i nogle kinesiske.De har en meget graciøs blomst.Så den i Hostahaven,men de anede ikke, hvad det var.
  Skøn gul løn der trives.
  Hilsen
  Anne Marie

  SvarSlet
  Svar
  1. Maackia er helt eventyrlig i udspring, og jeg tænker nærmest på blomsten som en ekstra bonus. Lønnen trives, ja, sidste år blev den lidt åben i midten, men det er der ikke tegn på i år.

   Slet
 8. Hei Marie.
  Imponerende hvor mye du har i hagen. En nydelig tid vi har nå. Flotte tulipaner. Falt veldig for acertreet ditt. En fin dag til deg.
  Hanne-Lise.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er en nydelig tid, vi har nu, måske årets bedste havetid. Også aceren har sin bedste tid nu.

   Slet
 9. Spændende sorter du har af mange ting. Jeg er glad for træer og synes din acer er så fin med mange stammer. Den må være gammel.
  Mange hilsener Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi er også glade for træer, det er bare pokkers, at de kræver så meget plads. Aceren er nok 20 år gammel.

   Slet
 10. Dværgviolfrøstjernen ser smuk ud, og så er den allerede i blomst nu. Du har ret i, at motiverne står i kø, det går hurtigt nu, sammenlignet med marts måned, da vi pludselig fik frost, og man næsten ikke troede, det skulle blive forår.

  Hilsen Elna

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, i marts gik alt i stå, og lige siden har det hele bare galoperet derudad.

   Slet
 11. Dværgviolfrøstjerne har jeg ikke hørt om før, den er fin.
  Tulipanerne er smukke og ja, de højt forædlede er noget reklamebras, men man falder for dem alligevel fordi de er så smukke, det ene år.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, vi er suckere for smukke blomster, det kan vi lige så godt erkende. Den lille violfrøstjerne var jeg så heldig at købe i en åben have for fire år siden, og den er troligt vendt tilbage hvert forår.

   Slet
 12. Hej Marie!

  Oj, så mycket fint du bjuder på med dina bilder. Häftigt att fröså Maackia amurensis! Detta lilla träd har jag letat efter i flera år och ifjol tog en bekant plantskola hem det åt mig. Varje dag har jag gått och tittat om det finns liv i trädet och här i veckan när värmen drabbade oss med full kraft såg jag att lövsprickningen var på gång.

  Trevlig helg!

  SvarSlet
  Svar
  1. Vores træ er ganske vist lille, men ikke frøsået. Jeg har aldrig set noget lignende, når det er i sit 'sølvstadie'.

   Slet