så er vi i gang

De seneste tre dage har jeg nydt at være aktiv i haven nogle timer, og i dag fik jeg Søren lokket med til at få ordnet et par småjobs. Det vigtigste handlede om, at jeg gerne ville have terrassebedet afgrænset med nogle jernkanter, så fuglene får sværere ved at rode jord og visne blade ud på fliserne. Søren fandt sædvanen tro nogle velegnede skinner i sine gemmer, fra dengang der var grise i staldene, og lige nu ser det ud, præcist som jeg ønskede mig.

Skinnerne har er uskøn endeprofil, hvis ellers der er noget, der hedder sådan; men det løste vi ved, at der blev banket et pensioneret jenbeslag til en dør ned foran, som det kan ses på det næste billede. Ret fikst og dekorativt, synes jeg faktisk.

Søjletaksen herunder var fejlplaceret og blev i dag flyttet om i skovhaven, hvor den falder naturligt ind i omgivelserne. Vi var overraskede over, at jorden var helt tør, da vi gravede hullet til taksen.
                                     

I går gravede jeg efter et tip, jeg fik en af juledagene, nogle bladselleri op og satte dem i drivhuset. Så skulle man kunne nippe friskt grønt hele vinteren.

I dag var den lille cyclamen Coum sprunget ud. I morgen følger den røde måske efter.


 

I dag kom posten også med en forsinket julegave. Jeg har lige bladret lidt rundt i den, og den ser stadigvæk tiltalende ud. Det kan ellers være svært at købe havebøger på nettet. 

Nytårsstormen var ikke frygtindgydende her på egnen, og i haven er det kun de nedfaldne æbler, der vidner om, at vi har haft blæsevejr.  Det endte altså med, at vores æbleeventyr strakte sig helt ind i 2019.

Kommentarer

 1. Nøj, hvor er det fint med dine nye jernkanter! Og beslaget som afslutning er skønt! Jeg har også nydt dagen i dag i haven, vejret har været fænomenalt. Rigtig dejligt at komme i gang igen!

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var nemlig rigtig dejligt at få sig rørt og få frisk luft i lungerne. Jeg er også selv megatilfreds med jernkanterne.

   Slet
 2. Flotte kanter - de mænd er nu gode til at finde noget, der kan bruges, det ser bestemt godt ud. Vi har nok mærket noget mere til stormen herude hos os, du ville ikke have kunnet komme over i nat for at stjæle min camelia :) færgen sejlede ikke. Det var meget højvandet, og blæsten er først ved at lægge sig nu.

  SvarSlet
 3. Søren ville nok græde, hvis vi skulle købe kanterne i dyre domme, men er omvendt supertilfreds, når hans ting og sager kan komme til ære og værdighed. Okay, det bliver nok ved tanken med det tyveri.

  SvarSlet
 4. Smarte kanter og afslutning. Det er altid godt at kunne gå sine gemmer igennem for guld.
  Vores store gule miabelle væltede her i stormen, med rod og det hele. og hullet fra rodkagen var knastør, trods vi dog har haft regnvejr i nogle dage. Tørken er ikke afblæst.
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er meget tilfredsstillende at kunne finde egnede materialer i gemmerne i stedet for nødvendigvis at skulle købe. Hold da op! Ja, vi må gang på gang erkende, at eftervirkningerne fra tørken slet ikke er ovre.

   Slet
 5. Så fint det ble med de kantene! Jeg misunner deg at du kan arbeide ute nå.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak. Vi er også utroligt heldige, at vi kan arbejde ude.

   Slet
 6. Jeg tilslutter mig koret - det ser virkelig fint ud med de jernkanter, hvor er det godt med genbrug og handyman :)
  Uha, som vi stadig har gener af tørken, det tager lang tid at genoprette.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, både genbrug og handymen er uundværlige. Det var en overraskelse for os, at jorden stadigvæk var tør, for vi har sådan set fået pænt med regn i efteråret.

   Slet
 7. Hej Marie

  Det ser rigtig godt ud med de patinerede jernkanter, smart afslutning
  Og tørken ja, der er vist stire regionale forskelle, her er jorden ikke tør mere men da heller ikke på nogen måde vandlidende;)

  Ha en dejlig aften

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, kanterne kommer oven i købet med patina :-) Man kan godt blive overrasket over de store regionale forskelle i vores lille land; det gælder ikke kun nedbør,men også f.eks. den nys overståede storm.

   Slet
 8. Det er en fin afslutning på kanterne, jeg kan så godt lide den slags små detaljer. Fuglebadet er også flot, og selvfølgelig bemærker jeg stenen i midten🙂. Det er skønt, når januarvejret frister til havearbejde. Jeg kikkede længselsfuldt ud, mens julepynten blev gemt væk.

  Hilsen Elna

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja,rammerne i haven er vigtige, men det er tit detaljerne, der leverer det sjove. Stenen i fuglebadet bliver flittigt brugt af fuglene.

   Slet
 9. Hej Marie!
  Det blev riktigt fint, här dröjer det ett bra tag innan det blir något gjort i trädgården. Snön försvann, och den första stormen är avklarad.
  Ha det fint /Marika

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er fordelen ved at bo mere sydligt, at havesæsonen er betydeligt længere end oppe hos dig.

   Slet
 10. Hei Marie.
  Så flott det ble med jernkantene. Det er bra med gjenbruk. Jeg har også lyst til å begynne ute. Men det er nok lurt å vente.
  Fin dag til deg.
  Hanne-Lise.

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi er også selv meget tilfredse med resultatet. Nej, det er nok for tidligt at starte i haven på dine kanter.

   Slet
 11. Flotte, flotte kanter. Det må være skønt at have sådan et lager :-)
  Det ser ud til at være en spændende bog, du skal i gang med.
  Hvor stor er din lille coum? Jeg har fået en, der ligner. Dens blomst er bare 1-1½ cm stor.
  Mange hilsener Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Bortset fra at lageret er alt for stort, så er det fint at kunne gå ud i udhusene og finde noget, der egner sig til det projekt, vi har gang i. Det skal nok passe, at coum har den størrelse.

   Slet
  2. Tak, så kalder jeg min for coum. Det var et par knolde, jeg fik uden navn.

   Slet
  3. Når din cyclamen blomstrer nu, er det sandsynligvis en coum. I øvrigt er det også typisk for coum, at bladene er afrundet hjerteformede.

   Slet
  4. Tak. Den har ikke blade endnu, men jeg holder øje.

   Slet
 12. Hvor blev det pænt med jernkanten om bedet og hvor kreativt med kanten, god ide! Bogen ser spændende ud, der er nok nogle gode ideer i.
  Det er dejligt at kunne nippe friskt grønt vinteren igennem, jeg savner mine krydderurter som jeg lod stå i den gamle have.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for kommentaren, Lisbeth. Jeg nyder faktisk at kunne se ud på bedet med de nye kanter - det ligger nemlig lige uden for køkkenvinduet. Det bliver så fedt for dig, når du kan komme i gang med at indrette din nye have.

   Slet
 13. Fine kanter og godt med genbrug.
  Godt tip med bladselleri, det vil jeg prøve, hvis ikke frosten har taget mine.
  Fine cyklamen, de er så fine.
  Mvh
  Lene Bedstemorshave

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for det, Lene. Ja, det er smart at udnytte, at bladsellerierne stadigvæk er friske.

   Slet
 14. Det ser rigtig godt ud med kanterne på jeres bede, og flot kig ud i haven.

  SvarSlet

Tilføj en kommentar