Mens vi stadigvæk venter på regnen,

kan vi læse om alle de livgivende mm, folk har fået rundt omkring. I dag starter jeg i spaltebedet, hvor en del af planterne godt kan tåle en tørkeperiode. Den første blomst er pulsatilla albana lutea, som jeg med held har sået flere år i træk. Sjovt nok er den ikke behåret som andre kobjælder, og jeg synes, løvet minder om kruspersille.

Peppermint Stick har vist formeret sig siden sidste år.

Lige foran spaltebedet blomster fritillaria persica alba. For kort tid siden læste jeg om flere, der havde oplevet, at den voksede sig stor og mægtig uden at sætte en eneste blomst, så måske har vi været heldige. Den røde plante midt i billedet er en dværgberberis.

Mens den første blomst i glaucidium så betænkeligt lille ud, har de næste den samme størrelse, som de plejer at have. Den  holder vi begge to meget af.

Mens jeg ryddede op i bedene de sidste par dage, gik det op for mig, hvor tørt det hele i virkeligheden er. F.eks. hænger de lavere trillium og mangler tydeligvis noget saftspænding.

Det samme gælder den forfinede Aquilegia viridiflora, som måtte have en kande vand, før den kunne fotograferes.

j

I surbundsbedet blomstrer rhododendron viking silver,

Wee Bee,

Augustinii Electra

og Temple Belle.

Til sidst kommer et kig fra terrassen og ned til det fornyede raftehegn. Jeg er glad for, at vi valgte større mellemrum mellem rafterne. Den fyldte anemone vestal bidrager til at dække jorden i bedene oven for raftehegnet. Jeg fjerner hvert år store mængder af den efter blomstringen, og året efter er der lige så mange igen.


Kommentarer

  1. Hej Marie

    Som altid lækre billeder og planter du viser frem. Det må være noget af en byrde at have, anemoneukrudt i bedene ved raftehegnet (imponerende fine og frodige bede allerede). Jeg kan ikke sige mig fri for at være grøn af misundelse 😏.

    Mvh Gitte

    SvarSlet
    Svar
    1. Over dit ukrudt altså 😁.

      Slet
    2. Jeg kan godt selv se, at det er lidt af et luksusproblem, jeg har med de anemoner, men de formerer sig faktisk ret vildt.

      Slet
  2. Det sidste billede ser vældig godt ud, raftehegnet og bedet er flot. Jeg kan levende forestille mig, hvor tørt det er, nu har vi så været heldige, jeg håber også I får en del, men det behøver ikke at komme så hurtigt som vores gjorde. Temple Bell er stadig en favorit.

    SvarSlet
  3. Tak for det, Lisbeth. Desværre lover den seneste prognose ikke ret mange mm. Temple Belle er ved at være en rigtig stor busk nu. Jeg vandede den i torsdags, da jeg opdagede, at nogle af de nederste blomster var visnede.

    SvarSlet
  4. Jeg ville aldrig have gættet at pulsatilla albana lutea var en kobjælde. Meget særegen og smuk. Og tulipanerne er da helt fantastiske i farverne.
    Min Glaucidium plejer først at blomstre i maj - der er skud i år, har jeg set, men den meget, meget langt fra din. Jeg håber ikke, at min er blevet skadet af tørsten sidste år og i år. Jeg synes, jeg har vandet, men kan også se, at der er en del, der er gået ud rundt om i haven. Øv.
    Vi har fået 10 mm her til aften. Det er selvfølgelig altid noget, men batter desværre ikke rigtig.
    Jeg håber, I har fået/får regn.
    Mange hilsener Lisbeth

    SvarSlet
    Svar
    1. Jeg synes,at selve blomsten afslører, at det er en kobjælde, men måske viser en DNA test engang, at der er tale om noget helt andet. Vores glaucidium har overrasket positivt ved at overleve tørken, for den står i forvejen tørt. I skrivende stund har vi fået hele 5 mm😕

      Slet
  5. PS godt billede af terrassebedet - det indbyder i den grad til at gå rundt med næsen i alle de spændende planter.

    SvarSlet
    Svar
    1. Det er rigtigt set, at planterne her opleves, som om de er specielt tæt på.

      Slet
  6. Hvor ser det hyggeligt ud på jeres terrasse med alle de frodige planter, flisegangene og hegnet, der deler terrassen op. Hvor blev havemøblerne af? Når de fyldte anemoner er afblomstrede, gider jeg heller ikke se på dem mere, og jeg hiver mange af dem op. Men du har ret, næste år er de der igen - og så bliver jeg altid så glad, når jeg ser dem.

    Hilsen Elna

    SvarSlet
    Svar
    1. Mens hegnet var pillet ned, var det sjovt at opleve det åbne havelook så at sige, men jeg foretrækker alligevel ruminddelingen. Hvis havemøblerne skulle med på billedet, tror jeg detaljerne ville blive udvisket, men havemøblerne er skam kommet ud. Så er vi altså to med et anemoneproblem😊

      Slet
  7. Hej Marie

    Nu må vi håbe at der bliver lidt pause i vanderiet, De lover pæne mængder!
    Glaucidium palmatum er lækker - nu må jeg få mine flyttet ind i skyggen så den kan begynde at blomstre;)

    Ha en dejlig weekend

    SvarSlet
    Svar
    1. I østerlændinge har det godt nok hårdt med al jeres regnvejr;-)

      Slet
  8. Gul kubjelle har jeg aldri sett før. Morsomt at du har sådd den selv. Nydelig glaucidium.

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja, hvis jeg ikke havde sået den, ville den gule kobjælde have været svær at opdrive.

      Slet
  9. Hei Marie.
    Flotte bilder som alltid. Frodig og flott er det hos deg. Visste ikke at det fantes gul kubjelle.
    Vi har fått en del regn og mer er ventet.
    God helg til deg.
    Hanne-Lise.

    SvarSlet
    Svar
    1. Her til morgen småregner det heldigvis, og jorden labber det i sig.

      Slet
  10. Jeg formoder spaltebedet fungerer næsten som et stenbed??. Smukke blomster allefald.. Peppermint stick var jeg ved at få fingre i forrige år, med de viste sig at være udsolgt, da købsnotaen kom, øv.
    Ja det er da et luksusproblem med anemoner, som ukrudt hæ. Jeg har en lillebitte blok, som er meget omhyggeligt er afmærket, for jeg ikke kommer til at rode for meget ved et uheld senere på sommeren. Men det behøver jeg måske ikke at være nervøs for?
    5mm regn her, meget mere ønskes.
    hilsner Gunvor

    SvarSlet
    Svar
    1. 5 mm var simpelthen også, hvad det kunne blive til her. Jo, spaltebedet er vel en slags stenbed, bare mere intensivt, kan man vel sige. Sådan havde jeg det også i starten med anemonerne; men nu er der bestemt ingen grund til at tage særlige hensyn til dem.

      Slet
  11. Hej Marie!
    Det ser grönt och frodigt ut hos dig. Din Akleja är magisk, synd att man inte hittar den hos handlarna. Har försökt så den själv, men det blev inget. Skall försöka igen.
    Ha en fin söndag /Marika

    SvarSlet
    Svar
    1. Jeg har haft held med at så friske akelejefrø, så hvis du er interesseret, kan jeg da godt sende nogle frø til dig til sin tid.

      Slet
  12. Hei Marie, du har da mye lekkert som blomstrer nå, til tross for tørken. Nydelig kubjelle, selv om noe av det søte med em er nettopp det lodne. Ha en fin søndag. Hilsen Anne-Kristin

    SvarSlet
    Svar
    1. Blomsterne er kønne, men jeg savner også det lodne look.

      Slet
  13. Håber der kommer mere regn til jer - vi fik en pæn sjat (ved ikke hvor meget), men hele haven har ranket sig noget efter i går og forgårs.
    Spaltebedet er da super fint, du har så mange smukke planter og kobjælden er yndig.

    SvarSlet
  14. Nej desværre, her til morgen har vi stadigvæk kun fået fem mm. Hvis man som jeg godt kan lide de små alpine planter - dog i mindre mængder, er sådan et spaltebed et sjovt element i haven.

    SvarSlet
  15. Hei Marie.
    Du/dere har så mye fint i hagen:-) Har stusset litt over en av kubjellene i steinbedet vårt. Den har annerledes bladverk, og jeg mener å huske at knoppene var litt annerledes også. Må sjekke når jeg kommer hjem etter en miniferie i Oslo.
    Virkelig vakkert i raftehegnet!
    Ha en fin hageuke/Eirin

    SvarSlet

Send en kommentar

Populære opslag fra denne blog

blomsteramok

En nødtvungen pause

Hvad er du for en fætter?

gårdspladsen og blomster hist og pist

Med en uge til sommertid