marts i drivhus og have


I drivhuset har den milde vinter bevirket, at vi er sluppet for at installere det indvendige drivhus af bobleplast, og nu er camelliaerne begyndt at blomstre. Jury´s Yellow hedder den gule og, den lyserøde er Nuncio´s Cameo. Dens blomster er fyldte; men alligevel har de første af dens blomster set ud som den til højre, og de har kun skullet have en let berøring for at falde af. Mystisk adfærd!

I mange måneder har vi nydt blomsterne i clematis Freckles, som danner en behagelig, spinkel  kontrast til den solide vinstamme.

I et hjørne af drivhuset er der en lille koloni af skovanemoner, som er begyndt at blomstre. Der går nok en rum tid, før det samme sker ude i haven.

Ude i haven er de tidligste påskeklokker ved at falme, mens der andre steder er fuld blomstring. Vinteren 2020 har været gunstig for deres blomstring.

Fujikirsebærbusken (prunus incisa kojou-no-mai) blomstrer ikke helt så overdådigt, som den plejer.


Trillium kurabayashii er også lige på trapperne. Jeg synes, blomsterne ligner fuglenæb, der åbner sig.



I den seneste tid har jeg ikke været flittig hverken med indlæg eller kommentarer. Årsagen er, at jeg har været inde i en migræneperiode (formentlig i forbindelse med årstidsskiftet), og min migræne rammer især synet. Et anfald kulminerer normalt med zigzaglyn i begge øjne på skift, men denne gang blev migrænen  hængende efter to anfald i form af sløret syn, hvor især bogstaver var for stor en udfordring og ikke mindst på en lysende skærm. Nu går det heldigvis den rigtige vej.

Barnebarnet synes, vi trænger til at få ryddet op i sensommerbedet, og det kan man kun give hende ret i.


Kommentarer

  1. Så trist å høre om din migrene, Marie. Håper du blir bedre snart.
    Vakre blomster hos deg, og flotte trillium som snart blomstrer. Nydelige camellia også. Her er det stadig vinter dessverre etter forrige helgs snøfall. Dine vårbilder er oppmuntrende å se på.

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak, Marit. Det er begyndt at blive bedre. Det er svært at forestille sig, at du har vinter, når man går rundt i en forårsage.

      Slet
  2. Jeg tænkte nok, at der var et eller andet galt hos jer, det lyder meget ubehageligt, godt det går bedre. Bent lider af øjenmigræne, det lyder lidt som det, du har oplevet. Han har fået fjernet grå stær, det har hjulpet meget. Godt det går den rigtige vej med dig.
    Min fujikirsebær er ikke klar til blomstring endnu, men min udendørs camelia er så småt ved at blomstre.

    SvarSlet
    Svar
    1. Det er migræne med aura, jeg lider af og har gjort mere eller mindre, siden jeg var sytten, så det er noget, jeg har lært at leve med. Der er meget derude, som er stærkt på vej. Det er en herlig tid.

      Slet
    2. Det er lidt det samme som Bents, du er dog noget hårdere angrebet, mener han. Hans startede først i efter 2000, men forskellen på hans øjne gjorde, at det blev værre her de sidste år, nu er det meget bedre.

      Slet
    3. Godt for ham👍 I mine yngre dage betød et anfald også opkastning og voldsomt ubehagelig hovedpine, så jeg skal ikke klage - men gør de nu alligevel lidt.

      Slet
    4. Det er svært at lade være med at klage. Min mor havde også migræne og opkastning. Heldigvis blev jeg sprunget over, jeg har stort set aldrig ondt i hovedet. Det skulle så være et dårligt tegn ;)

      Slet
    5. Nej, glæd dig endelig over, at du blev sprunget over🙂

      Slet
  3. Hei Marie.
    Jeg har en søster som sliter mye med migrene. Håper at det går bedre med deg. Flotte blomster hos deg. Jeg lar mesteparten av gressene stå litt til. Kutter en de for tidlig har de lett for å råtne.
    God søndag.
    Hanne-Lise.

    SvarSlet
    Svar
    1. I virkeligheden er der mange, som er ramt af migræne, og mens det står på, har man det virkelig skidt. Nu har min migræne fundet et niveau, som jeg sagtens kan leve med. Det kunne også være rart med tørt og stille vejr, når græsserne skal skæres ned.

      Slet
  4. Hej Marie!
    Du har mycket fint i ditt växthus, underbara camelior. Freckles är fantastisk som fortsätter att blomma. Vitsipporna får vi vänta länge på, utomhus. Så fint.
    Hoppas du blivit av med migränen, och mår bättre nu.
    Ha det gott /Marika

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja, drivhuset er bestemt et godt sted at opholde sig. Tak for de gode ønsker.

      Slet
  5. Hej Marie

    God bedring med migrænen - det lyder bestemt ikke rart!

    Trillium kurabayashii er jo en stor favorit - sikken en flot gruppe du har!

    Ha en dejlig aften

    SvarSlet
    Svar
    1. Nej, migræne er et ubehageligt bekendtskab. For to eller tre år siden delte jeg trilliumplanten, og det kan man se effekten af i år.

      Slet
  6. Uf. Jeg har især tidligere døjet med migræne, dog ikke med synsforstyrrelser.
    Så forstår jeg godt, at du har været væk. Dejligt, at du er tilbage. Og at du kan komme i haven igen. Barnebarnet har ret :-)))

    SvarSlet
    Svar
    1. Heldigvis er der generelt større forståelse for migræne nu, end der var tidligere; men lægerne synes jeg ikke er blevet meget klogere eller bedre i stand til at hjælpe. Jeg glæder mig også til at se græsserne ligge på kompostbunken.

      Slet
  7. uff, migræne er en af Fandens opfindelser.. Godt du har det lidt bedre...
    Og foråret er på vej nu, så jeg håber du kan nyde lidt..
    hilsner gunvor

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak for sympatien, Gunvor. Jeg er ikke helt ude af det endnu, men det går stærkt fremad.

      Slet
    2. God bedring! Det må være meget ubehageligt, når sådan et anfald står på.
      På min daglige morgentur kommer jeg forbi en park. I morges fandt jeg en lille gruppe skovanemoner i blomst. Lige nu sker der så meget i haverne og i naturen.
      Sjov iagttagelse med trillium og fuglenæbbet. Trillium er så smukke.

      Hilsen Elna

      Slet
    3. Tak, Elna. I nat fik jeg et regulært migræneanfald med zigzaglyn, og mærkeligt nok gjorde det mig glad. Det blev jeg, fordi anfaldet erfaringsmæssigt betyder, at migrænen nu er helt ude af mit system for denne gang. Du har ret i, at man skal have øjnene med sig, når man færdes i naturen. Så får man de smukkeste overraskelser.

      Slet
  8. Trist med migrän, jag har haft mycket problem förr med det och så kom det tillbaka i december och januari. Men jag trodde det var något annat eftersom jag inte får de där 'klassiska synfenomenen. Men tydligen har läkarvetenskapen lärt om och nytt och nuförtiden så kan man ha annan påverkan. Men att skriva och jobba med skärm var omöjligt de veckorna :(

    Julrosorna var verkligen vackra. Tror de har gillat de torra somrarna för de blommar överdådigt här också även om en del verkligen är på väg att blomma ut.

    Visst ser Trilliumen ut som en fågelnäbb :)

    Krya på dig! Carina

    SvarSlet
    Svar
    1. Du har tydeligvis også oplevet, at det er umuligt at arbejde med en skærm, når man er inde i et migræneforløb. Juleroser har har bestemt været en fornøjelse i år. Frosten har jo heller ikke generet dem nævneværdigt.

      Slet

Send en kommentar

Populære opslag fra denne blog

blomsteramok

En nødtvungen pause

Hvad er du for en fætter?

gårdspladsen og blomster hist og pist

Med en uge til sommertid