lørdag den 10. december 2011

meconopsis punicea

I dag såede jeg frø af denne meconopsis. Det har jeg gjort mange gange før totalt uden succes; men da den også er vanskelig at få hold i som plante og få til at trives, forsøger jeg igen en gang. Jeg sætter frøbakken i den kolde mistbænk og lader naturen gå sin gang. Jeg har besluttet, at frøene får en chance mere i 2013, hvis de ikke spirer i år. Jeg er ellers desværre tilbøjelig til at smide frøene ud, hvis der ingenting sker det første år.
Jeg overvejer så småt at så en portion mere efter jul - 2 lodsedler er vel dobbelt så gode som en.


Den mere kendte blå meconopsis såede jeg friske frø af i sommerferien.


Den hvide variant er så langt den mest frodige og livskraftige variant her i haven, så den har jeg ikke taget frø af i flere år.4 kommentarer:

 1. Ja der er jo ikke andet at gøre end at håbe det går og så have tålmodighed. Jeg vidste ikke, der fandtes en rød meconopsis. Første gang jeg så den blå var jeg meget vild med den, men det er jeg ikke mere, jeg synes, den er lidt for blå og svær at indpasse i bedene.
  Den hvide er meget sød, er den nem at frøformere?

  SvarSlet
 2. Her er vist også noget jeg må prøve engang - de er alle tre helt skønne. Måske kan du tage frø af den hvide til at bytte med til næste år. Den vil passe godt ind i min have.
  De frøpotter hvor "der ikke sker noget" der smider jeg pottejorden ud på mit frie stykke jord og så får frøene på den måde endnu en chance på friland året efter.

  SvarSlet
 3. Gode billeder.
  Smukke blomster.
  Tak for kigget.

  SvarSlet
 4. Jeg vil prøve at huske at tage frø af den hvide til næste år til at bytte med. I år har den sået sig selv i fliserne.

  SvarSlet