fredag den 27. januar 2012

rhododendron auriculatum

Når man har rhododendron i haven, behøver man ikke et termometer for at finde ud af, om det er frostvejr; for det viser deres blade med al ønskelig tydelighed. Ovennævnte vildart går for at være lidt sart, så måske er den ekstra hurtig til at reagere.


I øvrigt udmærker den sig især ved først at blomstre i juli-august, og ved at blomsterne dufter. Dens blade er temmelig lange, og de nye skud kommer sent ligesom blomsterne. Vores eksemplar har kun blomstret 2 gange og det oven i købet sparsomt, så vi har efterhånden en fin blomstring til gode. Billedet herunder har jeg derfor lånt på http://asperupgaard.dk/ .


 Når nu blomstringen er sparsom, er det til gengæld et held, at de nye knopper er omgivet af dekorative, røde knopskæl.


Når man ved det, kan de også ses på det næste billede, selvom rhododendronen har besøg både af en clematis og en hvidblomstrende violfrøstjerne.


Med tiden kan den blive til et åbent træ på et par meter, så dette syn må gerne snart blive til virkelighed; men det bliver helt sikkert ikke i år
.

2 kommentarer:

  1. Uha med duft, den ville jeg gerne eje, men det varer åbenbart længe, inden der kommer blomster og dermed duft. Jeg har haft kig på den, men endnu er den ikke købt hjem til samlingen.

    SvarSlet
  2. Der er jo planter der er værd at vente længe på. Det er det der gør det spændende at være havefreak.
    Det er godt en stor violfrøstjerne.

    SvarSlet