mandag den 5. marts 2012

frøspirer

Med forårsvejret sat på standby og internettet for det meste nede har jeg de sidste par dage forsøgt at danne mig et overblik over, hvilke frø, der allerede nu har spiret, og hvordan de, om alt går vel (det gør det helt sikkert ikke), kommer til at se ud.

Der er først de alpine stauder.

Dernæst stauder og to-årige.

Til sidst et-årige. Vores få sommerblomster bliver sået direkte i køkkenhaven, når jorden er varm nok. Det er Sørens domæne.Billede herunder illustrerer, hvor forskelligt planterne arter sig. Den lille ensian og klokkerankerne spirede samtidig; men ensianen har næsten ikke rørt sig ud af stedet og kan kun anes, mens klokkeranken bare suser derudaf.5 kommentarer:

 1. Der er god gang i klokkerankerne. Jeg syntes ikke vi begyndte på klokkeranker før efter 20. marts sidste år, og da jeg ved, hvor hurtigt de gror, venter jeg lige lidt endnu med at sætte dem i gang. Bortset fra mine hosta, er der ikke noget af mit, der spirer endnu.
  Det er ærgerligt med jeres internet, håber snart det bliver lavet. Forhåbentlig bliver det snart lunere igen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Min succes med klokkeranker har hidtil været begrænset. For to år siden fik jeg fine planter ud af det; men de nåede ikke at få blomster, og sidste år blev de ligesom hængende i jorden og udviklede sig ikke, så i år skal det gerne være.

   Slet
 2. Det ser godt ud, og de er kommet langt dine klokkeranker - men jeg venter også lidt endnu....

  SvarSlet
 3. uha... det er skam flotte blomster i har fået sået...

  SvarSlet
 4. Det ser rigtigt godt ud:) Anne Gine

  SvarSlet