søndag den 4. marts 2012

planteperspektiver

Mit barnebarn på 3 1/2 år bor i lejlighed med en lille have i København og glædede sig over deres erantis og vintergækker, da vi sidst snakkede sammen..Jeg tilføjede så krokus, hvilket hun godt nok aldrig havde hørt om, så nu skal hun kigge efter krokus på turen frem og tilbage fra børnehaven.
Denne oplevelse gav mig helt uventet et forfriskende børneperspektiv på planteverdenen, som kan føre tankerne i mangfoldige retninger.


Et anderledes, men også tankevækkende perspektiv anlagde idehaven så i dag med billeder af et gammelt æbletræ. Sådan et gammelt æbletræ har vi også i form af et skovfogedtræ, som vi tror stammer fra det år, gården blev bygget, nemlig i 1898. Det giver fine æbler hvert andet år, fuglene bygger reder i hullerne i stammen, mens kattene klatrer rundt i et forgæves forsøg på at fange fuglene, det giver skygge på de få sommerdage, hvor det er nødvendigt, og den ene sidegren er en fin-fin gyngegren.


Der er noget urtræagtigt over sådan et gammelt æbletræs vinterprofil.


3 kommentarer:

 1. Det er et skønt gammelt træ i har i haven :-)

  SvarSlet
 2. Dejligt med sådan et gammelt træ i haven. De ældste træer vi har er et moreltræ og nogle elletræer. De er pænt store efterhånden. Det er i et af elletræerne, Bent har sat fuglekassen med webcamera op.

  SvarSlet
 3. Smukt gammelt æbletræ
  Tak for kigget.
  Ha` en god aften.

  SvarSlet