Slut på pinsen og varmen

Temperaturen er tydeligvis dalet betragteligt her til aften. Som havenørd kunne jeg nu også godt tænke mig lidt regn.

I dag har jeg i grunden været ret flittig. Jeg har priklet og pottet 2 slags primulaer, 4 slags codonopsis, meconopsis hensol violet, violfrøstjerne diffusiflorum, gaura, gentiana depressa, adonis aestivus, anacyclus, dierama, nellike, trælupin,  og polygonum capitatum. Desuden har jeg pottet 5 rosenstiklinger, sorteret i de tulipaner, jeg har gravet op, plantet en perovskia og taget lidt billeder.

En valmue, som jeg såede for 2 år siden, får mange blomster i år. Godt det samme, for den enkelte blomst holder ikke ret længe.


Clematis josephine vil også blomstre godt i år - den bliver fyldt, når er helt udsprunget.

Paeonia emodi, som vi flyttede sidste år, er forbavsende frodig trods flytningen. Jeg såede den selv for mange år siden og er rigtig glad for den

Rhododendron viking silver har fået sit navn pga det lækre, sølvgrå nye løv, som producenten hævder holder lige til vinteren, så det vil jeg holde et vågent øje med.


Det nye løv på denne rhodo er lige så iøjnefaldende bare på den rustne måde.


Sølvknap på dansk, fair maids of France på engelsk og ranunculus aconitifolius flore pleno på latin er en smuk, smuk staude.

Kommentarer

  1. Ja det nye løv på rhodoerne er mindst lige så smukt som blomsterne, og de holder længere. Jeg er også vild med de nye blade på mange af mine, særligt dem med indument på bagsiden.
    Nu kommer der så et spørgsmål til dig, jeg kan forstå, at du sår træpæonfrø. Er der nogle særlige forholdsregler? Vil du skrive lidt om, hvordan du gør?

    SvarSlet
  2. Nej, træpæoner har jeg aldrig sået, kun staudepæoner, f.eks. emodi og anomale. Dem sår jeg januar-februar, og potterne sætter jeg ud og glemmer alt om. Det første år ser man ingenting over jorden; men 2. forår skulle der gerne vise sig grønne spirer, og efter et par år mere begynder planten så forhåbentligt at blomstre. Det er et langt sejt træk,som du kan se.
    Delavayi, som er en træpæon, kan godt finde på at så sig selv i haven, og så må man jo også kunne så den under mere kontrollerede forhold.Jeg har tænkt mig at prøve med rockii i år.

    SvarSlet

Send en kommentar