onsdag den 19. december 2012

Korte dage

Det må da være muligt at finde nogle smukke motiver i haven, selvom vi nærmer os årets korteste dag, og vejret er trist og mørkt. Sådan tænkte jeg, da jeg tog støvlerne på i dag; men let er det bestemt ikke. Jeg fik dog lidt hjælp af den fine puddersne, der havde lagt hist og pist.


Brogetbladet pieris købte jeg for år tilbage som en spirrevip af en stiklingeplante ved et åben have arrangement - den er nu ved at være en solid busk med en imponerende stamme.


Denne lille gule kristtjørn, ilex crenata golden gem, lyser op og har fået selskab af de røde frøstande af crocosmia lucifer.

Koreansk sandrørshvene lyser også op.


I går skiftede jeg dørkransene ud med de traditionelle hjerter, i år med gran og buksbom. Jeg overvejer lidt, om jeg skal sno et bånd ell. lign. omkring dem eller stikke nogle røde paradisæbler ind her og der. Men når først de er hængt op, så lader jeg dem sikkert hænge, som de er.
12 kommentarer:

 1. Jeg syntes det lykkedes rigtig godt med fine motiver. Og så har I endda fået puddersne, det er ikke nået hertil - vi kæmper stadig med at få de sidste snedynger til at forsvinde.

  SvarSlet
  Svar
  1. De snedynger får sikkert lov til at ligge længe, nu hvor der er frost på trapperne igen.

   Slet
 2. Puddersne har jeg heller ikke set, men derimod vand har vi nok af.
  Det er da en fin krans, men et bånd ville måske nok lyse op, kender godt der der med, nu er den jo hængt op, så får vi ikke gjort mere.
  Din Pieris er flot måske lidt ældre end min, jeg har ikke set nogen flot stamme på min, men jeg tror, de er ens brogetbladede.

  SvarSlet
  Svar
  1. Så er det mig, der har været heldig, altså ved at få puddersne og ikke vand. Stammen på den brogede pieris synes også først har udviklet ig for alvor de sidste par år.

   Slet
 3. Godaften Marie.Ja! jeg har heller ikke noget puddersne at prale med.Men en rigtig flot brogetbladet pieris du har.God aften til dig Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. jamen vi kan da ikke være de eneste, der har fået puddersne i dag.

   Slet
 4. Det er da ret vellykket set med mine øjne...kan jo ikke se hvor længe du har søgt derude:0)

  Mange julehilsner og dejlig aften fra
  Katinka

  SvarSlet
  Svar
  1. Ikke så lang tid endda; men mit mobilkamera reagerede, som om det var aften.

   Slet
 5. Fine motiver! Jeg har også været på jagt i haven i dag med kameraet. Fik nogle billeder af blomster- og bladknopper som jeg måske vil vise i morgen ... Men det er lidt svært at finde iøjnefaldende motiver for tiden. - Så er det godt at vi har julepynten. Dit hjerte er sødt :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, ligefrem iøjnefaldende motiver er det ikke let at opdrive, men hvis/når frosten vender tilbage, vil den nok skabe nogle flotte motiver.

   Slet
 6. Dejlige motiver og så heldigt at der var puddersne, det giver lidt en ekstra drys som pynt! Det ser godt ud. Især den lille gule kristtjørn er vel nok fin og lyser smukt op. Men din pieris er jo et helt lille træ se på. Min ligner en lille dusk, godt den ikke stå ved siden af og bliver flov!

  SvarSlet
  Svar
  1. Jamen det har været med vores pieris som med børn: man kigger lige væk, og når man kigger tilbage, er de blevet voksne.

   Slet