lørdag den 29. december 2012

ledsageplanter

De såkaldte ledsageplanter er en vigtig ingrediens i haven året rundt, mindst lige så vigtige som havens divaer.  En meget populær gruppe blandt dem er hostafamilien; men se lige her, hvordan hostaen ser ud i sit vinterantræk, mao mindst 6 måneder om året.


Så er bispehuerne anderledes dekorative.

      Og heuchera ligeså.


12 kommentarer:

 1. Ja se det er jo værd at tænke over, og du har helt og aldeles ret mht. hosta som lige nu er gemt under jorden.
  Bispehuen helt til højre, hvad hedder den?

  SvarSlet
  Svar
  1. Efter at have konsulteret mine planteetiketter mener jeg, det er epimedium leptorrhizum, evt med tilnavnet ogisui.

   Slet
 2. Ja både bispehue og alunrod står smukt endnu. Så de er da bestemt værd at få flere af i haven, så der er noget grønt at se på. Men hosta er nu også smukke selvom de kommer sent igang.

  SvarSlet
  Svar
  1. De er smukke i vækstperioden, som desværre er meget kort.

   Slet
 3. Ja hosta er et trist vinterbekendtskab, men om muligt et værre i efteråret, når den slimer til. Bispehue er skøn hele sæsonen og alrunerod klarer sig også godt sammen med græsser og de stedsegrønne. Og du har fuldstændig ret....dejligt med de underdanige der ikke larmer som dronningekrone i haven. Ville i mit univers blive for skingert og uroligt uden de grønne pauser.

  Dejlig aften og mange hilsner fra
  Katinka

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi har brug for både de rolige og de larmende planter.

   Slet
 4. Det er sjovt, jeg har aldrig tænkt på heuchera som ledsageplanter, men faktisk grublet lidt over, hvad jeg kunne plante som ledsageplanter til netop dem :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Du får mig til at tænke på et haveprogram på tv, hvor Kjeld Slot om en meget brogetbladet alunrod spurgte, hvad man egentlig skulle bruge den til.

   Slet
 5. Selv om hostaerne er kedelige nu og kommer sent i gang så vil jeg da nødig undvære dem. Jeg har sat en del forårsløg imellem hostaerne.
  Ha´ en god aften.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er en rigtig god kombination om foråret og sommeren.

   Slet
 6. Det er rigtigt at man ikke kun skal have divaer i haven ... det har jeg før i tiden været lidt slem til. Nu arbejder jeg på at få flere ledsageplanter ind i min have. Inspirerende indlæg!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, tænk hvis vi kun havde papegøjeblomstlignende planter i haven!

   Slet