torsdag den 4. juli 2013

havemassakre m.m.

Først et billede af rosen black baccara, som jeg troede var gået ud. Muligvis får vi kun denne ene blomst at se, men den er altså også smuk både i form og farve. Sort er den ikke, men meget mørk, faktisk så mørk, at kameraet gerne vil bruge blitz som på det sidste billede ,og mørkere end på mine billeder.Constance Spry har en helt anderledes blid udstråling, som jeg synes går igen i primulaen, der står under rosen.


De sidste 14 dage har jeg savnet min havesaks, som har en uheldig tendens til at blive væk for mig, så i dag måtte jeg ty til den gamle fiskarssaks, som jeg ellers synes har for lille et skær, og som kan finde på at nappe mig. Felco berømmes af mange, men jeg er træt af, at afklippene bliver hængende på saksen. Min favorit er en altmuligsaks købt hos Klostergaard.I dag bevæbnede jeg mig som sagt med en saks og massakrerede en stor storkenæb, som var afblomstret. Det er ikke kønt med sådan et hul i staudebedet,men i løbet af kort tid vil de friske blade dække jorden igen.


 

Denne lille gærdesmutte fløj ikke sin vej, da jeg kom tæt på med kameraet. Mon ikke det er en unge, som endnu  ikke har lært den rette gærdesmutte-adfærd.


Sarah Bernhard blomstrer fint, men er desværre blevet placeret i et bed, som vender ryggen til haven, så for at tage et billede må jeg vade ind i bedet som en anden molbo i en kornmark.


Denne søde katost opfører sig lige så uhøfligt.

Helt ærligt - hvad skal man mene om denne konstruktion? Den står i Sørens rodeafdeling
( undskyld, jeg mente skovhave 2) i køkkenhaven, så jeg har ikke noget at skulle have sagt.20 kommentarer:

 1. Lækre roser/blomster :D Gærdesmutten slet ikke til at stå for! Hvad ehm bruger Søren den dims til mon?

  Hjerteligst

  SvarSlet
  Svar
  1. kan du ikke se, hvor behagelig den er at sidde på, når man trænger til en pause?

   Slet
  2. Nej for billedet er jo ikke 3D vel hihi. Men med forklaring kan jeg sagtens :D

   Hjerteligst

   Slet
 2. Hvad i alverden kan den indretning!?!!

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er da en stol - eller i hvert fald en siddeplads.

   Slet
 3. Ja den er da lidt speciel, ligner ikke hans øvrigt kunstværker :)
  Black Baccara er til gengæld en smuk sag. Det med at saksen bliver væk, kender vi vist alle. Jeg kan heller ikke finde en favoritsaks, der er ikke nogen rigtig gode. Felcosaksen fik jeg i fødselsdagsgave, den bruger jeg kun til roser.

  SvarSlet
  Svar
  1. Den sidste saks - den fra Klostergaard - er jeg glad for. Det eneste minus er, at den er ret spids, så det er klogt at huske at putte den i enskede, ellers prikker den huller i lommen.

   Slet
 4. Hej Marie.Utrolig smuk rose -den mørke fløjlsagtige.Og jeg har også mistet en del sakse.....men har tre forskellige.Min ynglings er min Fiskars,da jeg har en lille hånd.Har faktisk også været en runde idag og klippet alle mine storkenæb og akelejer ned.Har kun en enkelt pæon tilbage......men de har bare været helt fantastiske i år.God aften Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er et godt år for mange ting, synes jeg. Du nævner pæonerne, men også de fleste roser står bedre end sidste år, som dog også var forfærdelig.

   Slet
 5. Han vinder nok ikke en designerpris for den stol, men den er da praktisk at have, fnis.

  Nåh, den lille gærdesmutte.

  SvarSlet
 6. "Black baccara" er fantastisk flot. Jeg har en svaghed for mørke blomster.
  Det er også nogle fine billeder, du har taget af den.
  Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak. Det var faktisk heller ikke nemt.

   Slet
 7. Hej Marie

  Ja, det er da en rigtig flot rose - mon ikke den kommer til næste år igen?

  Du må have en dejlig aften

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg håber bestemt, at den kommer til næste år og er mindst dobbelt så stor. Jeg kræser lidt for den med ekstra kompost.

   Slet
 8. Så mørk og vakker rose! Håper du får beholde henne.
  Sakser og annet hageredskap har visst alltid en tendens til å gjemme seg vekk innimellom. (Men kjøper jeg nye så dukker de opp igjen, selvfølgelig...)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg håber også, rosen har tænkt sig at bliver her. Vi har åbenbart de samme erfaringer med haveredskaber, der putter sig.

   Slet
 9. Det er da en rigtig skønhed den mørke bordeaux eller dybrød fløjls rose.
  Gærdesmutten er skøn ..... det ved jeg ikke helt om jeg synes Sørens indretning er. Den ser ikke engang ud til at være behagelig at sidde på. Men det kan den jo godt være alligevel.

  SvarSlet
  Svar
  1. Heldigvis fløj gærdesmutten sin vej efter nogle minutter, så den var ikke syg eller skadet. Sædet på Sørens tingest er ok, men ryggen er meget ukomfortabel.

   Slet
 10. Hvor er rosen black baccara yndig.

  gærdesmutten er fin. Jeg holder af alle havens fugle.
  Tak for kigget.
  Ha´ en dejlig aften.

  SvarSlet