søndag den 14. juli 2013

liljeoverraskelser

I dag blæser det forfærdeligt, og en del planter lider tydeligvis under tørken, så jeg har valgt at hygge mig med computeren for lave et indlæg, hvor jeg har samlet billeder sammen fra de seneste dage. Først et par liljeoverraskelser. Den første overraskelse stod lankongense for. Den kryber rundt under jorden, så blomsten dukkede op et helt uventet sted.

                         

Den anden overraskelse var nepalense, som står i en krukke, så den er ikke løbet nogen steder hen, selvom den sikkert også gerne ville. For at kunne se ind i blomsten, har jeg placeret krukken oven på regnvandstønden.


Der er også nogle dagliljer, der er sprunget ud: siloam david kirchhoff,
 el desperado og en, hvis navn jeg ikke kender.To limegrønne planter: hosta zounds og stjernelilje, zigadenus elegans.


Lykkefund i morgensol - jeg kan ikke huske fra sidste år, at Lykkefund bliver så gylden i farven. Jeg synes, den er smuk på en lidt forpjusket måde.

Et motiv fra skovhaven fra begge sider af stienTil slut en rigtig primadonna, nemlig Eryngium giganteum

12 kommentarer:

 1. Hej Marie

  Flotte lijer du viser - lankongense er så fin - jeg må forsøge mig med den en dag!
  Nepalense har jeg prøvet mig med - den holdt 2 sæsonner - du beskytter den vel om vinteren?

  Ha en dejlig dag!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, dette eksemplar af nepalense stod i drivhuset vinteren over; men jeg har en anden ude i haven, som er kommet med fire stilke, men uden knopper. Jeg håber, den går amok med blomster til næste år.

   Slet
 2. Flotte flotte fotos af alle de vidunderlige planter,Lilium lankongense/ duchartrei er begge meget spændende liljer,og den du viser her er meget smuk,og kan være vanskelig at holde styr på ,man skal ikke grave for meget i dens vokseområde.Nepalense er måske en af de smukkeste liljer,og heldigvis blevet tilgængelig for en rimelig pris,jeg husker da interessen startede med liljer for mit vedkommende ,var nepalense stadig sjælden og rimelig dyr at erhverve sig,den dufter vidunderligt på meget lang afstand,specielt om aftenen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej, man skal ikke grave i deres vokseområde; men det kan jo være vanskeligt, når deres udløbere eller stoloner er så uberegnelige.

   Slet
 3. Skønne liljer og dejlige collager. Dejlige motiver fra din have. De to nederste viser hvor god du er til at sætte farver sammen. Flot!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Bente. Mandstroen sår jo sig selv, så min indsats har bestået i at lade nogle frøplanter blive stående.

   Slet
 4. Jep - som det er sket så mange gange før herinde, så er jeg igen forelsket. Denne gang i stjerneliljen, hvor er den dog smuk.

  SvarSlet
 5. Helt enig. Den er smuk på en underspillet måde.

  SvarSlet
 6. Hvor har du dog mange smukke liljer.
  Dejlige billeder fra din have.
  Tak for kigget.
  Ha´ en god aften.

  SvarSlet
 7. Skønne liljer, når jeg ser din Lankongense ærgrer jeg mig, for den købte jeg sidste forår, men jeg har aldrig set den, den ser ellers smuk ud.
  Fine skovbilleder jeg kan se, at du også har kæmpe ærenpris. De bliver beundret af mange af mine gæster.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er ærgerligt, når planterne svigter os. Ærenpris er også en dekorativ staude, synes jeg.

   Slet