mandag den 8. juli 2013

strålende sommervejr, elendigt blogvejr

- sådan har weekenden været, og sådan vil vi jo helst have det. Men nogle billeder får man jo alligevel taget enten morgen eller aften.

I den røde lillium canadense er den første bilomst nu sprunget ud, og der er mange flere på vej. Den er både fræk og elegant i mine øjne. Lykkefund i æbletræ i aftensol.


Geranium pratense 'Plenum Violaceum'  - også i aftensol.

Judastræ

Violfrøstjerner: dasycarpum, og storblomstrede diffusiflorum i henholdsvis skygge og i sol.


                                         
Tropæolum speciosum er en flerårig slyngplplante, som,  når den først får gang i væksten, er helt ustyrlig. Rødderne arbejder sig dybt ned i jorden.

      

Campanula kent belle og grøn rose, rosa viridiflora
                


I fredags havde Achillieas kolonihave et indlæg fra England, hvor hun viste eksempler på naturlig opbinding, så i dag gik jeg på jagt  efter egnede grene. Det var en codonopsis lanceolata, som manglede støtte. Den blev sået for to år siden og måtte gerne blomstre i år.

Clematis roguchi er vist ikke klar over, at den er en staudeklematis. Sidste år kravlede den rundt på jorden, men i år syntes vi, den skulle have lidt støtte, og til vores overraskelse voksede den ud af sit klatrestativ og fortsatte med at gro vandret ud i luften. Den har nu fået en høtyv som ekstra støtte. Nu krydser vi fingre for, at der ikke kommer en grimme tordenbyge og spolerer den.Til slut nogle roser i samlet flok

20 kommentarer:

 1. ih... skønne roser :)
  Og hvor er det dog en skøn geranium du viser - helt vildt romantisk.

  Ja, der er altid inspiration at hente her i blogland, jeg læste også om den naturlige opbinding - du har ikke langt fra tanke til handling - dejligt.

  Ha' en skøn aften.

  SvarSlet
  Svar
  1. Inspiration får man en masse her i blogland. jeg synes også, at denne geranium er noget så smuk.

   Slet
 2. Hej Marie

  Ja, det blev noget sporadiskt med bloggeriet hos mange.

  Den er lækker din Lilium canadense, forstår godt du kalder den elegant - er det frække farven?

  Godt at se nogen andre violfrøstjerner end de sædvanlige!

  Du må have en dejlig aften!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, dels farven, men også det lille vip bagud og prikkerne, som lige kan anes på bagsiden, synes jeg der er noget frækt over. Diffusiflorum tror jeg desværre ikke, jeg skal regne med at se igen til næste år - den er vist ret ustabil.

   Slet
 3. Den Lilje er en rigtig lækkermås!! Den ville jeg ikke kunne gå forbi på en salgsbod. Tak for alle de skønne kig :D Dejligt, hvis naturlig opbinding begynder at brede sig (føles ligesom lidt bæredygtigt ikke?). Jeg bruger det selv mere og mere :D

  Hjerteligst

  SvarSlet
  Svar
  1. Jo, grebet rigtigt an kan naturlig opbinding være utroligt dekorativt. jeg tror, jeg skal øve mig lidt.

   Slet
 4. Hej Marie.Ja! der er lidt sommerferie stemning på bloggen.Men skøn rosen collage du viser.Nr. to i første række er jeg vild med.......har lige været i Tivoli,og de havde en der lignede.Dine violfrøstjerner er også rigtig smukke.Skal Til Hampton Court Flover Show på onsdag......glæder mig rigtig meget.God aften Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Rigtig god fornøjelse i England. Jeg glæder mig til at se billeder fra turen.

   Slet
 5. Ja du har ret i din overskrift og jeg lever til fulde op til det!
  Den lilje canadense minder mig om det kinesiske tårn i Zoo i Valby. Samme pagodetag. Den er for vild.
  Skønne roser og jeg er som Ulla vild med din geranium.

  SvarSlet
  Svar
  1. Du har da ret - liljen burde hedde den lille pagode.

   Slet
 6. Du har ganske ret, blogvejr er det ikke, men det er vist ret typisk for juli måned. Der plejer at være stille, men sommervejr og sommerferie skal for mange nydes andre steder end foran pc´en.
  Det er som sædvanligt spændende at se dine mange forskellige spændende planter.
  Jeg er faldet pladask for R. Lykkefund. Har set den flere forskelige steder her i blogland. Sådan en bliver jeg nødt til at eje engang ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Lykkefund vil passe fantastisk godt ind i jeres havemiljø.

   Slet
 7. Ja, det er lidt sporadisk, men indimellem er det også sjovt at se haven gennem linsen, så ser man noget andet end når man ellers går rundt derude, jeg gør i hvert fald. Jeg kan ikke lade være med at holde utroligt meget af din klematis, der har sin helt egen vilje :)
  PS ved du hvad rosen nr 2 i sidste roserække hedder, den er dukket uventet op hos os, så jeg er blot nysgerrig?

  SvarSlet
  Svar
  1. Det morer også os at følge med i clematissens udvikling. Den rose, du spørger på, er willestrup (også kendt som Eden rose 88). Sidste år rådnede alle dens knopper pga regnvejret.

   Slet
 8. Det ser godt ud, det gør vejret også, så du har ret, det kniber med at blogge og kommentere. Spændende planter du viser, og roserne ja de er skønne. Violfrøstjernen fangede også mit øje, den er stor og flot.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hellere skønt sommervejr end livlig blogaktivitet - sådan har vi det vist allesammen. Hvem ved, hvor længe det varer?

   Slet
 9. Du har så mange fine planter og gode fotos på din blog ,men den Canadense ser vildt godt ud,meget graciøs med de hængende stængler,den kan være lidt vanskelig at få etableret,men en suveræn lilje!!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for din kommentar. Canadense havde jeg på min ønskeseddel i mange år, før det lykkedes mig at opdrive løg, og efterhånden har gruppen fået en ganske pæn størrelse. Jeg ville tude, hvis de forsvandt.

   Slet
 10. Tak for de dejlige billeder af de mange smukke blomster.
  Ha´ en god havedag.

  SvarSlet