tirsdag den 30. juli 2013

yessss

Der er flere grunde til at juble i dag. For det første har vi det sidste døgn fået hele 8 mm regn - hvor er det skønt at få våde ben på morgenrunden.
For det andet ser det ud til, at jeg har fundet det rette sted til deinanthe bifida (staudehortensia), som står med friske blade i år i modsætning til tidligere, og det endda på trods af tørken. Hvis den også kunne lære at løfte blomsten opad, ville alt være perfekt.


For det tredje er denne codonopsis sprunget ud. Det skulle være lanceolata; men blomsten ligner ikke, så der skal sås igen i år. Det er i sandhed en slygplante.

       

 For det fjerde er den sorte dahlia sprunget ud. Navnet er dahlia variabilis black beauty. Jeg såede 15 frø, 13 småplanter blev priklet ud, og kun denne ene, som heldigvis er fyldt med knopper,overlevede - resten blev ædt af insekter. Jeg må huske at tage frø senere på sommeren.Chicago sunrise lever op til sit navn. Den har fået besøg af multi blue. Lady Diana er en fin klematis, som jeg kom for skade at flytte for 3 år siden med manglende blomstring til følge. Heldigvis er den kommet godt i gang i år, og til næste år er den sikkert tilbage ved fordums styrke.
Jeg har altid regnet med, at dette er hvid foldblad, veratrum album, men er kommet i tvivl.

Det er måske viride, dvs med grønne blomster. Uanset navnet er den smuk og i tilgift giftig som bare pokker.

Fra køkkenhaven ses vores lille ambrahæk, som dufter af cola ved berøring, og de gode gamle uforgængelige røde georginer.

19 kommentarer:

 1. Du viser den ene skønhed efter den anden, så nu er jeg vist endnu engang nødt til at tilføje flere planter på min ønskeliste...suuuk

  SvarSlet
 2. Det glæder mig, at du synes om det, jeg viser, og så er der jo ikke noget bedre til vinteraftenerne end en laaang ønskeseddel.

  SvarSlet
 3. Der er sandelig også grund til at juble, når der endelig kommer regn :)

  Nu har jeg studeret billedet af din hvide/grønne foldblad ved siden af min. Alle dine blomster har grønne striber medens det kun er nogle af mine der har. Mon der er flere i blogland der kunne vise nærbilleder af blomsterne, for det er da ganske sjovt at se de forskellige varianter.

  Må jeg høre, hvordan du har placeret din Deinanthe? Jeg har to - den ene står og krymper sig i et hævet bed og den anden står på et hjørne i det jeg kalder skovbedet. Den har det ikke fantastisk, så gode fif modtages gerne.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg vil gerne vise placeringen i mit næste indlæg; men jeg skabte et bed med skovmuldlignende jord i skyggen under en sydbøg, som jo kun giver flimrende skygge. Den er altså vanskelig at tilfredsstille.
   Der findes flere forskellige foldblade med lyse blomster,men som har forskellige aksformer.

   Slet
 4. ak.. ja... den regn, kunne godt bruge lidt mere regn, men vi må vel ikke klage over sommeren for det er sgu' da skønt med sol og sommer :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er rigtig skønt, men en slant regn hver nat ville bekomme planterne vel.

   Slet
 5. Hej Marie

  Det var da dejligt at høre 8mm - men de faldt jo også på et tørt sted som man siger.

  Texensis klematis - er også på min liste - elegante snarere end prangende!

  Ha en dejlig dag

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej prangende kan man ikke just kalde den, men charmerende med tulipanformen og den diskrete hvide kant.

   Slet
 6. Hej Marie.Ja! så fik vi endeligt regn efter en hel måneds tørke.......7 mm.
  Dejligt for her var meget tørt.Jeg synes din slyngplante ser rigtig spændende ud......flotte mønstre.Og Lady Diana har jeg også købt.God aften Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, regnen gjorde godt - der må gerne komme mere.

   Slet
 7. Codonopsis er vel nok en smukt bekendtskab og værd at vente på. Men jeg skriver som jeg plejer, du har altså mange smukke og anderledes planter i din have. Dejligt at kigge indenfor hos dig. Jeg lærer om nye planter hver gang jeg kigge ind hos dig.
  Jeg indtil nu har vi fået 6 mm regn....så er er der også jublet. For jorden sagde slurp og så var det drukket. Det gør ikke noget med lidt mere!

  SvarSlet
  Svar
  1. Det glæder mig, at du synes om codonopsis, som jeg ikke tror, særligt mange kender. Nej, vi kunne sagtens bruge noget mere regn.

   Slet
 8. Ja der er god grund til at juble, og sikke mange smukke blomster du har! Her har vi også fået lidt regn, den gjorde godt. Har dog vandet løbende de sidste uger.

  SvarSlet
  Svar
  1. Men efterhånden er havevanding jo blevet et tabuord på linje med rygning, så det er med blødende hjerte, man gør det.

   Slet
 9. Tillykke med regnen, her har vi kunne tælle dråberne :(
  Din grønne eller hvide Foldeblad er meget smuk og imponerende.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, den er lige præcis imponerende af statur. Forhåbentligt bliver I også velsignet med regn i denne uge.

   Slet
 10. Vi har kun fået en lille regnbyge omkring middagstid. Planterne sukker stadig efter regn. Så mange smukke blomster du har.
  Hvor er sorte dahlia dog fin.
  Tak for kigget.
  Ha` en dejlig aften.

  SvarSlet
 11. Dejligt med noget regn - her sukker vi stadig efter vand, det hele er ved at kollapse !
  Hvor er den SMUK din staudehortensia, den er jeg godt nok betaget af.
  Mange hilsner
  Anita

  SvarSlet
 12. Jeg kan godt forstå, du siger yessss det er der grund til, sikken dejlige blomster du har der. Den staudehortensia har jeg været lidt interesseret i, nu er den på ønskelisten, den er så fin. Codonopsis er også meget fin.

  SvarSlet