torsdag den 8. august 2013

1-1 i blomsterspotting

Denne gang var det nemlig mig, der først fik øje på en codonopsisblomst. 

Det er grey-wilsonii, som kan kendes på sin lilla ring. Den har sendt sine tynde ranker op i clematis viorna, som allerede har dannet nogle af sine smukke frøstande.

Lilium henryi er mere farverig - overfladens struktur minder mig desværre om en okse- eller grisetunge.

Denne sedum (washfield rubra) er også farverig  - den sår sig selv moderat, hvilket er fint, da frøplanterne er identiske med moderplanten

Månestråle er en skøn sensommerstaude. Jeg havde i lang tid denne variant, som hedder kirengeshoma palmata koreana group på min ønskeseddel. Den bliver højere end den mest kendte, næsten 2m i år, og åbner blomsterne mere. De nederste blade er visnede i tørken; men jeg synes i grunden, den er elegant med sin lange slanke ben under de karakteristiske blade. Hvid høstanemone og gul montbretie

New Zealandsk hør

Pinky winky med hvide blomster, men sart lyserøde knopper.


Miscanthus sinensis morning light


10 kommentarer:

 1. Godaften Marie.Du kan bare blive ved at vise skønne billeder af planter jeg aldrig har hørt om.Har lige købt en mørk Skt. hansurt....de er bare så smukke.Men billedet af din New Zealandske hør og nyresneglen slår da alle rekorder......bare fantastisk smukt.
  Og det sidste billed med det sølvgrå græs er jeg også vild med.God aften jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, de mørke skt hansurter er så fine, også når de ikke blomstrer. Tak for navnet nyresnegl - jeg kunne simpelthen ikke komme i tanker om plantens navn.

   Slet
 2. Ja du har mange skønne planter og især er jeg misundelig på din Pinky Winky...min er slet slet ikke sprunget ud endnu. Den s k r i g e r efter vand er jeg klar over, men det er umuligt at vande overalt.
  Det er nu nyreSNERLE den grå hængeplante der er ven med New Zealandsk hør hedder.
  Micantusen er da også i særklasse og kunne godt finde vej til min have, bestemt.
  Sedum'en du viser fik jeg som stikling af Helle Havetrold sidste år og den kommer fin op igen i år. Så kan jeg jo håbe, at den vil smide lidt frø, for den er morderlig fin, og jeg har ikke set den i handel nogle steder.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, pinky winky står utrolig godt, selvom den overhovedet ikke er blevet vandet. Tak for rettelsen.

   Slet
 3. Jeg har den almindelige månestråle, du har nok den samme som de har i Lille Malund, den er meget flottere end min, blomsterne folder sig heller ikke ordentligt ud på min, det er nok tørken. Pinky Winky er flot, ja det er det andet også.

  SvarSlet
  Svar
  1. På den almindelige folder blomsterne sig aldrig helt ud, så jeg tror ikke, der er noget galt med din plante.

   Slet
 4. Så kom der lige en plante mere på min ønskeseddel - der er ingen der skal klage over, at jeg ikke har ønsker til fødselsdag og jul! Jeg fik en bid månestråle af en haveven forrige år, men den er ikke dukket op. Nu kan jeg se, at det er en anden, jeg skal jagte.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg holder nu af dem begge. Min familie gider ikke rode med mine planteønsker, eller måske vil jeg hellere selv have hånd i hanke, så jeg har min egen private ønskeseddel

   Slet
 5. Kære Marie. Det er ikke så tit jeg får skrevet, men din blog læses meget flittigt stadigvæk. Det er mig der gerne vil være anonym. Tilbagemelding på Lunaria Corfu Blue. Alt tyder på at de overlever og tager et år mere. Snegleynglen er meget hård ved dem, men de vokser flot alligevel, en enkelt blomstrer fortsat i skyggen. Jeg har også Kirengeshoma Palmata, og det har jeg haft i flere år, min bliver til en enkelt stilk og ikke ret høj og blomstrer ikke. Hvad er tricket??

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for opdateringen på corfu blue. Jeg glæder mig meget til at se den i blomst til næste år. Vi har ikke en særlig fidus ang månestråle. Den vil jo ikke stå for tørt; men jeg tror alligevel, den ynder noget sol, hvis jorden giver den næring og fugt nok.

   Slet