fredag den 30. august 2013

ny belægning

Søren skulle jo nødigt gå arbejdsløs, så i denne uge har han arbejdet på at forny belægningen på det, vi kalder den nye terrasse, selvom den nok er 25 år gammel. For det første havde hjertetræets rødder skubbet en del af fliserne op. så de lå ujævnt og var ubekvemme at gå på. For det andet var terrassen simpelthen kedelig at se på, og for det tredje ville jeg gerne have mere plads til  mere sarte og varmekrævende planter.  Her kommer et før og under billeder.Inspirationen til at lave en blandet belægning kom bl.a. fra denne blog. Her er det endelige resultat. Ja, så skal der selvfølgelig også lige investeres i nogle planter. Heldigt at der er plantemarked i Vilsund i morgen.
For resten - hvis belægningen ser våd ud, skyldes det de 2mm regn, vi fik i dag.
Hjertetræet har sendt rødder ud i alle verdenshjørner, så selvom det skar ham i hjertet, var Søren nødt til at skære en del rødder over.


Forhåbentligt er det ikke derfor, at træet allerede er begyndt at få gule blade.


Hagelilje, crinum powellii, blomstrer, selvom den har gået for lud og ikke ret meget koldt vand.

Blå svalerodsensian

 Dahliablomster, som lyser op mod den mørke hyld og sit eget mørke løv.

En dahlia mere - black beauty.

Eucomis bicolor og twinkle stars - den sidstes blomster skulle have været sartlilla.
               


19 kommentarer:

 1. Det er bare så flot med blandet belægning. Meget mere spændende end rene fliser.

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi er bestemt også glade for resultatet.

   Slet
 2. Hvor er det blevet flot, så skal du rigtig ud og solle i morgen :) god fornøjelse. Hageliljen er rigtig fin. 2 mm lidt har også ret ja, vi fik et par småbyger, men ikke noget der kan måles.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, og Søren skal med for at hjælpe med at bære og prøve at dæmpe min købelyst.

   Slet
 3. Det ser rigtig flot ud med belægningen på den nye terrasse. Jeg kan godt forstå, at det gør ondt at skære rødderne over. Det har vi været nødt til nogle gange ved diverse træer og det er altid med rysten og bæven for, om det LIGE var de rødder, træet gerne ville have beholdt :)
  Om et år eller to er vi også nødt til at lægge en gangsti om p.g.a. hjertetræets rødder. Indtil nu går det, men der skubbes mere og mere op.

  God dag på plantemarkedet. Vi satser på Kolding i morgen. Ikke fordi vi mangler noget, men tænk, hvis noget kunne friste.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hjertetræets rødder ligger også irriterende øverligt. Vi fandt en hel del planter, selvom vi heller ikke står og mangler.

   Slet
 4. Hej Marie.Det ser bare rigtig godt ud med den nye belægning......godt du har en dygtig handymand i Søren.Vi har også et stort dobbelt bøgetræ der skyder vores fliser op af jorden pga. af store rødder.
  Spændende hvad du finder på markedet.Har selv lige købt ind til mine to nye bede som jeg er ved at anlægge.God weekend til dig Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er lidt af en udfordring at skabe plads til trærødder og gangsti på en gang. Det var i øvrigt et fint plantemarked.

   Slet
 5. Det ser jo bare super godt ud Marie - en fantastisk smuk belægning I har fået lavet jer - jeg elsker når materialerne bliver mikset - og I har gjort det på smukkeste vis :o)

  God plantesnolde tur :0)

  Knus Dorthe

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, vi er også selv godt tilfredse. Og vi fik nogle fine planter med hjem.

   Slet
 6. Den belægning har vel nok pyntet Marie, hold da op.... sikke en dygtig handyman du har. Nu får jeg helt vild lyst til at få sådan noget belægning, men aner ikke hvem jeg skulle få til at lave det...
  Men det er godt nok en forbedring fra den gamle, det er jo slet ikke til at kende igen. Der er virkelig kommet sjæl og charme over dit sted nu :-D

  En forblæst sensommerhilsen fra Marianne.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for din kommentar. Noget af det mest vellykkede synes jeg er, at vi har bibeholdt fliserne som en slags gang ned igennem den mere varierede belægning.

   Slet
 7. Det er vel nok blevet flot - et helt andet udtryk end den gamle belægning. Hjertetræet klarer sig nok. Det er min erfaring at hjertetræer kan finde på at smide bladene hvis det har manglet vand, det gjorde mit gamle træ i hvertfald.

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi regner nu også med, at træet er kommet i efterårsstemning.

   Slet
 8. Sikke en flot belægning!God blanding af fliser og sten. Det er I sluppet rigtigt godt fra, men det er også et stort arbejde!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for det. Søren er også ved at have en vis rutine.

   Slet
 9. Det har pyntet med den nye belægning, og jeg kan da godt forstå, at det er svært at hugge rødder væk fra hjertetræet. Men mon ikke de gule blade skyldes den tørre sommer vi har haft. Jeg har altså flere både træer og buske, som nærmest har smidt de fleste af bladene for at overleve.
  Flot resultat som skal fejres med en tur til et plantemarked!

  SvarSlet
  Svar
  1. Jo, det er sikkert efteråret, der er på vej. Vi havde et fint plantemarked, men købte ikke noget til det nye bed.

   Slet
 10. Det har pyntet rigtig meget med den nye belægning :-)
  Natursten eller en blanding af natur- og betonsten er meget mere levende at se på end en stor betonstens-masse, og har meget, meget mere charme.

  SvarSlet