tirsdag den 13. august 2013

skovhaven i august

Det er blevt hyggeligt igen at færdes i skovhaven efter juli måneds tørke, hvis eftervirkninger næsten ikke kan ses efter en let oprydning. Det er mest forskellige bladformer, der præger den for tiden.
Gulbladet trompetkrone har jeg tænkt mig at holde nede på max halvanden meters højde, hvilket foreløbigt ikke har været et problem, fordi den fryser ned. Den er kun 70 cm høj.


Storkonval, polygonatum japonicum variegatum - man kan vist lige ane, at stænglerne er røde, og at bladene har en hvid rand.

Frøstande af 3 forskellige slags druemunke, actea.


Blomsterne i skovhaven hører til de robuste typer, som kan klare at vokse side om side med trærødderne, f.eks. kæmpetusindstråle.


Staude mamelukærme, lavatera thuringiaca, er køn, men sår sig selv for meget og udvikler en pælerod, hvilket gør den besværlig at flytte og grave op. I modsætning til mamelukærmebusken er den 100% hårdfør.
Sedum matrona

kertepileurt


18 kommentarer:

 1. Hvor er det smukt. Træerne med de høje slanke stammer passer perfekt lige der. Hvad der det for nogen?
  Ikke at jeg nogensinde vil købe dem, for jeg planter kun frugttræer.

  Sedum matrona med mørkerøde stilke er også fine

  SvarSlet
  Svar
  1. De to træer er Prunus virginiana 'Canada Red', rødbladet hæg. Bladene er grønne i udspring, men bliver efterhånden røde. Matrona er også fin, fordi den ikke bliver så høj og ikke falder ud til siderne, som nogle af de store kan finde på.

   Slet
 2. Tak for en herlig skovtur her fra sofahjørnet, 2 gange endda - først med billeder og tekst og bagefter med forstørrede billeder. Der er nu en stemning over skovbedet, som er helt fantastisk. Muligvis roen pga af bladplanterne.

  SvarSlet
  Svar
  1. Velbekomme -du har sikkert ret i, at bladene betyder meget for stemningen.

   Slet
 3. Tak for en skøn vandring Marie - en fantastisk fredfyldt oase, kan helt mærke roen falde over mig :0)

  Dorthe

  SvarSlet
  Svar
  1. Velbekomme - Vi oplever også skovhaven som en fredfyldt plet.

   Slet
 4. Mange spændende planter som giver farve i sensommerhaven.

  SvarSlet
  Svar
  1. Snart begynder der jo også at ske spændende ting med alt det grønne løv.

   Slet
 5. Det er da en lækker skovhave du har, den ser flot ud. Min trompetkrone er jo den mørke, den blev købt sidste efterår og frøs ikke ned, jeg mener, at jeg har fået at vide, at den er mindre sart.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er et hyggeligt område at opholde sig i. Måske er den gule den ssarteste; men den grønne, som vi også har, kan nu heller ikke placeres hvorsomhelst.

   Slet
 6. Har Marie.Ja! jeg siger også tak for dejlige billeder fra din skønne skovhave.Hvor må det være dejligt med så meget plads, så man også har et lille stykke skov.Skønne varierende bladformer i din skov .....er da helt vild med det tredje billed.Det er bare så smukt.God dag Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for din kommentar, Jette. Ja, når man eer glad for planter, er det rart med god plads, og skovhaven har en helt anden stemning end resten af haven.

   Slet
 7. Virkelig en spændende skovhave. Jeg faldt med det samme for billede nr. 7. Planterne med de fligede blade og frøstand midt i samt den storbladede i baggrunden kunne jeg godt tænke mig navne på. De ville passe rigtg godt i min have.

  Havehilsen
  Ole

  SvarSlet
  Svar
  1. Altid til tjeneste. Den forreste staude med frøstandene er veronicastrum, som er yderst taknemlig og køn, og den bagerste er glaucidium palmatum, som jeg synes er en af de allersmukkeste forårsstauder.

   Slet
 8. Dejlige billeder fra din skovhave.
  Hvor er Storkonval, polygonatum japonicum variegatum & Staude mamelukærme, lavatera thuringiaca dog smukke. Dem må jeg kigge efter.
  Tak for den dejlige tur igennem din skovhave.
  Ha´ en god aften.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for kommentaren, og god aften til dig.

   Slet
 9. Dejlige billeder fra en skøn skovhave
  Med venlig hilsen
  Lene Jensen Nordjylland

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, og tak fordi du lagde en kommentar.

   Slet