torsdag den 15. august 2013

en blandet landhandel


er vist den rette betegnelse for mine billeder i dag. Jeg starter med disse to farligt udseende munde, som er frøstande fra den gule pæon mlokosevitchii


Dronning Viktoria er i fuld gang med sin genblomstring.

Rødt er mange ting. Den dobbelte clematis har en af de flotteste farver, jeg kender.

Dahliaen after eight er endelig sprunget ud. Dens mørke løv står godt til den sarte blomst.

Dagliljen double firecracker har blomstret i lang tid, og nu er alle blomsterne fyldte, mens det i starten kun gjaldt ca hver femte.


Dværgsommerfuglebusken Buzz Ivory har overvintret fint og er fuld af blomsterknopper. Det overstiger desværre mine fotografiske evner at tage et ordentligt billede af hele planten, som er ca 1m høj.

Så følger en liljesekvens begyndende med lilium pardalinum.

Mon ikke den næste lilje er Muscadet? Den dufter fantastisk og blomstrer overdådigt. Blomsterne er i udspring hvide med pink prikker, og efterhånden bliver hele blomsten pink. Blomsterne er mindre end de plejer, så formentlig trænger den til at blive plantet om.


I år har der kun været denne ene blomst i Leslie Woodriff - det ser ud, som om rådyrene har nuppet de andre topskud.


Sandt at sige så finder jeg det praktisk talt  umuligt at skelne Cyriaksburg herunder fra Leslie Woodriff.' LW er nok mere hvid på vingerne.

Black beauty er lettere at holde adskilt.

Eucomis eller ananaslilje hører hjemme i hyacintfamilien og er sikkert ikke alles kop te; men jeg finder dem fascinerende og har seks forskellige, hvoraf de to vil blomstre i år. Eucomis bicolor får limegrønne blomster md en mørklilla rand og har mørklilla pletter på stænglen.

                                 
                                
I går fik "vi" udvidet et lille surbundsbed på nordsiden af stuehuset. Dvs jeg var med til at bestemme, hvordan afgrænsningen til græsplænen skulle være, og vandede spagnum og kompost.


Spotty dotty skal nemlig have lov til at stå i fred for forstyrrende naboer.11 kommentarer:

 1. Sikken en frøstand den gule pæon har, det må jeg sige. Mon ikke det er den samme dobbelte clematis som jeg har, den ligner meget. Lige nu kan jeg ikke huske navnet, måske havde du det lige så dan :)
  Jeg synes nr. 2 lilje af dem du nævner har flere prikker, så kan du måske kende forskel på dem,hvis jeg har ret i det.
  Flot med det nye bed.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg kan godt navnet, men det er så forfærdelig langt, nemlig Clematis viticella Purpurea Plena Elegans.Jeg må ud og checke prikker på liljerne i morgen for at se, om de kan bruges til at skelne dem fra hinanden.

   Slet
  2. Ja det er det samme, jeg skriver også gerne den dobbelte, det er nemmere :) Lad os håbe, du kan skelne dem på prikkerne.

   Slet
 2. Ja, hold da op hvor mloklosevithcii ser truende ud. Men er også flot i de stærke farver. Den dobb. clematis er i en sand skønhed. Den kunne jeg godt tænke mig i haven - hvad er mon navnet? Jeg nyder alle de stærke farver du disker op med. Men også den dejlige budleja. Desværre overlevede min nyeste budleja Flower Power ikke vinteren. Synd for ellers kunne jeg have vist en meget farverig sommerfuglebusk.

  SvarSlet
  Svar
  1. Budleja er heller ikke helt stabile her i haven. Derfor blev jeg også glædeligt overrasket over, at denne busk har klaret vinteren så fint. Clematisen hedder Clematis viticella 'Purpurea Plena Elegans'.

   Slet
 3. Godaften Maria.Imponerende mørk clematis du viser......smuk farve.Imponerende
  er også den smukke dværgsommerfuglebusk.
  Mine Muscadet er da hel hvid......findes den i flere farver?
  Dit nye bed ser rigtig dejligt ud.....elsker de buede kanter
  God aften Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Jamen jeg er heller ikke sikker på, at det er muscadet; men den starter som hvid med prikker . Vi kan også godt lide de buede kanter, så vi rykkede dem simpelthen et lille stykke ind i græsplænen.

   Slet
 4. Hej Marie

  Fint billede af munden på mlokosevitchii - minder mig om selv at tjekke frøstandene på mine pæoner!

  Tror da iøvrigt at din Muscadet er en Muscadet :) nogle år er den mere hvid end andre, og i år har alle liljer mere mættede farver ser det ud til.

  Jeg synes jo ellers der er stor forskel på dine fine BB hybrider - Cyriaksburg ligner måske lidt en Europæisk version af min LeVern Freimann?

  Ha en dejlig dag

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg må pudse blillerne og studere liljerne nærmere.Og så gav du mig lige en google-opgave.

   Slet
 5. he he Det med at vande spagnum op er jo en vigtig ting og et betroet erhverv.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er det nemlig, og så tager jeg nok revanche, når der skal plantes.

   Slet