mandag den 21. oktober 2013

snydt gentagne gange

Forleden sprang den første blomst i klokkeranken ud, og til min overraskelse var blomsten hvid.

Løvet plejer nemlig at være grønt med et gult skær på planter med hvide blomster, og det kan man jo ikke sige, det her er.


Næste overraskelse kom, da blomsten udviklede et sart rosa skær - sådan opførte de hvide blomster sig ikke sidste år.

I går overraskede blomsten så tredje gang, denne gang fordi den var blevet violetblå -  men nu passer pengene pludselig. Sarah Raven beskriver nemlig blomsten sådan her: "buds in green-white, deepening to purple as they age"

Som kontrast kommer her en gul crocosmia


og gyldne motiver fra skovhaven.
     

23 kommentarer:

 1. Det var sent din klokkeranke sprang ud! Jeg oplevede selv forvandlingsblomsten sidste år. Det var mit første år med klokkeranke og meget overrasket blev jeg også da den på tredje dagen var violetblå. Forrygende farver i skovbedene. Jeg synes ikke dit Sarah Raven link virker.

  SvarSlet
  Svar
  1. Forvandlingsblomst er lige det rette ord. Nu har jeg rettet linket, så det virker for mig - tak for prajet.

   Slet
 2. Ja den er så smuk den violette. Jeg nyder din, for min violette gik ud tidligere på året pga manglende vand. Den hvide satte jeg direkte i jorden, så den fandt selv det vand, den havde brug for.
  Jeg synes klokkerankerne er sådan en 3-trins raket. Først knop - så blomst - og efterfølgende skallen der sidder tilbage, når blomsten er faldet af.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, din hvide har jo blomstret længe allerede. Jeg er helt enig i, at den er dekorativi alle stadier.

   Slet
 3. Hej Marie

  Undrede mig over at jeg ikke kendte klokkeranken - den ser jo spændende ud - men så så jeg det er en sommerblomst, måske den skulle overvejes næste år?

  Ha en dejlig aften

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er en etårig slyngplante. Jeg har også en staudeversion, cobaea pringlei, men den er endnu langsommere i optrækket.

   Slet
 4. Så Klokkeranken til åben have hos Tante Grøn i sommer - har indkøbt frø allerede. Vi vove forsøget næste år.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, den giver blod på tanden.

   Slet
 5. Jeg har også haft den i haven i år. Jeg købte en bakke med småplanter i Bilka tidligt på året. Jeg synes at den er lidt besværlig. Man skal hjælpe den med at finde op, hvis den ikke bare skal filtre sammen til en stor klump. Det gjorde mine vist, og det var ikke så kønt. Den blomstre dog lidt for sent til min kolonihave. Jeg har ikke meget glæde af blomster, som først kommer efter at vi er gået indendøre igen. Jeg vil finde på noget andet til næste år.

  SvarSlet
  Svar
  1. I år synes jeg også, den var urimeligt sent på den, men jeg holder så meget af blomsten, at jeg er klar igen til næste år.

   Slet
 6. Uuuuhm! Skønne billeder. Og tillykke med forvandlingen :D

  Hjerteligst

  SvarSlet
 7. Hej Marie,
  Planter kan være nogle utilregnelige skabninger. Ikke desto mindre overrasker de os, og vi kan dagligt glædes over deres fortræffeligheder. Mine egne klokkeranker lever deres eget liv og skrifter farve som vinden blæser. Smukke er de!
  Kærlig hilsen Mathias

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er bare herligt med den slags positive overraskelser.

   Slet
 8. Netop sådan opfører min haveveninde Idas klokkeranker sig også. Jeg har ikke haft held med mine to år i træk, de spirer simpelt ikke.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er åbenbart deres individuelle udviklingsproces. Jeg synes heller ikke, de er helt lette at få gang i.

   Slet
 9. Hej Marie
  Klokkerankerne opfører sig lidt som sure vrisne teenagere, de bestemmer selv gør de ;o). Mine har også først startet deres blomstring fornyligt, men det skal ikke afholde mig for at sætte dem igen til næste år ;o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Nemlig, men de må godt starte noget før næste år.

   Slet
 10. Klokkeranke.
  Er det ikke Cobea? Jeg havde de blå i nogle år, fik vist frø fra en amerikansk udvekslingsstudent. Men de blomstrede da i august, så vidt jeg husker.
  Den røde benved, du viste i sidste uge, har min nabo også.
  Gad vide mon jeg kan få en stikling til at slå rod?

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg vil svare ja til dine spørgsmål. Vingebenved er så flot, men også nem.

   Slet
 11. Hvor er det morsomt med din Klokkeranke, men det er en skam at den blomstrer så sent, det kan jo ikke nå at blive et kæmpe flor i år

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er ærgerligt. Jeg vil prøve at dække rødderne med en gigantisk bunke blade i håbet om at få den til at overvintre. Det er lykkedes for andre, så det er et forsøg værd.

   Slet
 12. Hej Marie.Dejligt at din klokkeranke nåede at blomstre.......har selv prøvet at så dem......men der kom kun et par blomster .
  Smukke farver i din skovhave.God aften Jette

  SvarSlet