søndag den 15. december 2013

december 12 og 13

Sidste år i december var haven dækket af sne, som havde lagt sig som små puder på planterne, hvilket er sjovt at tænke på i dag, hvor solen sender sine spæde stråler ned mod en grøn have.


I dag hænger der derimod vanddråber under glasbærrene.


Stadigvæk er der nogle få blomster derude - ensianen står dog i drivhuset.

Skovhaven har lukket helt ned; men den japanske star med den hvide stribe lyser op, og skovfrytlen giver stedsegrønt bunddække rundt omkring.

Sesleria caerulea, blåaks, er meget mindre af statur, men har et særdeles raffinret farvespil p.t.
 

Heuchera autumn leaves og heucherella tapestry lukrerer på, at frosten næsten ikke har  besøgt os endnu.Det næste grimme billede skal vise, at de første skud fra paeonia veitchii allerede er over jorden, og cyclamen coum kan ligefrem fremvise  blomsterknopper, hvis man fjerner det visne løv, som  beskytter den.

                           
Mit sandbed har indtil videre været en stor succes. Det er fedt at checke, hvor langt de små løgplanter er kommet i udviklingen. Med lidt held kunne den første vintergæk godt springe ud til jul.Til sidst en typisk kattescene.8 kommentarer:

 1. Hej Marie

  Ja sikken en kontrast til sidste år - Måske er vi tilbage til de grågrønne vintre der har været normen de sidste 25 år?
  På denne mørke årstid vil jeg nu godt have en måned med flot hvid sne - men der er jo intet hvidt i prognoserne.
  "Autumn Leaves" er bare genial!
  Sjovt som pæonerne skyder - og skulle de første skud gå til, er der flere hvor de kom fra!

  En dejlig søndag herfra

  SvarSlet
 2. Tak for din kommentar, Karsten. Ja, ingen tvivl om, at hvid sne er det mest æstetiske; men på den anden side vil vi jo gerne have løgblomsterne i gang så tidligt som muligt.

  SvarSlet
 3. Hej Marie.jeg kan nu godt undvære sneen......selvom det ser smukt ud med et fint lag sne over planterne.Glæder mig til min japanske star bliver ligeså flot som din.
  Jeg viser også en lime alunrod idag....inspireret af dig i dit forrige indlæg.
  Utroligt som alting pibler op af jorden hos dig.Så også lige hos Heidi hvor både hosta og vintergækker var på vej.
  God advent Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Alunrod er det da også en fornøjelse at hilse på i haven. Hosta har jeg ikke lige været opmærksom på; men der er også dagliljer på vej.

   Slet
 4. Ja en grøn vinter er da heller ikke så tosset, hvis vi ikke får barfrost, for så er det rart med lidt sne. To af mine nye cyklamen har også knopper over jorden, det har de haft længe, men de springer ikke ud. Nu kan jeg så forstå, at det er meget normalt, det er jeg da glad for at vide.

  SvarSlet
  Svar
  1. Mon ikke vi skal hen sidst i marts eller første halvdel af april, før cyclamen coum springer ud? det tror jeg, alt afhængig af, hvordan vinteren kommer til at forløbe.

   Slet
 5. Det er altså utroligt så hurtigt løgplanterne kommer op i år! Det sker også her. Så må vi da bare håbe, at de klarer den når frosten kommer, for det gør vel på et tidspunkt?
  Du har også været heldig med sol i dag....Her østpå har det været grå og regnfuldt. Først sidst på eftermiddagen stoppede regnen. Det var en kold og vår affære i Zoo i dag!

  SvarSlet
 6. Både i går og i dag har det været rigtig råkoldt og blæsende. Sådan set bekymrer jeg mig også mere om vintervejret end om julevejret. En kort og intens vinter ville være helt perfekt.

  SvarSlet