lørdag den 7. december 2013

efter Bodil

Stormen hærgede ikke voldsomt her på matriklen. Det værste resultat er næsten disse tilsandede ruder. Jeg synes i modsætning til Søren, de ser sjove ud, så I kan sikkert gætte, hvem der normalt svinger skraberen.

Og så er trompetkronen begyndt at efterligne det skæve tårn i Pisa. Den vil jeg nu ikke komme til at savne undtagen som klatrestativ for den store alpeklematis.


Det kunne ligne et resultat af stormens hærgen; men æblerne har nu ligget der længe. Hvis man lytter godt efter, kan man høre, at de hvisker: Kom nu, silkehaler, her er lækker mad.

I skovhaven fangede bregnen og lunaria redivivas frøstande de blege solstråler.


 Den lille berberis admiration har næsten indbygget solskin.

Roserne kan stadigvæk vise lidt farve, selvom nogle af dem ser anderledes ud, end de plejer. Claire Austin er blevet pink i stedet for cremehvid og Händel sartgul i stedet for hvid.


Vinterlyngen er ved at springe ud og geranium rose clair ved at gå i vinterhi.

  

For et par år siden kreerede Søren 4 betonblade i forskellige størrelser, hvoraf gunnerabladet herunder er det største. Det begynder at få patina, og den lave sol fremhæver nerverne på bladet.

11 kommentarer:

 1. I må bo et særlig godt sted, siden I ikke rammes af stormens hærgen, sidste gang mener jeg heller ikke, det var slemt hos jer. Sørens betonblad er vældig flot, vinduerne nok ikke så fine, mon det er dig, der skal vaske dem?

  SvarSlet
  Svar
  1. Søren mener, han bedst ved, hvordan de undgår at blive stribede, så det er ham, der vasker vinduer. Jeg tror i grunden, du har ret i, at vi bor lidt beskyttet.

   Slet
 2. Godaften Marie.Godt at i slap let henover Bodil.Her røg taget på vores lille skur.....og et par tegl.Men det er vist også let sluppet.
  Lad os håbe at silkehalerne opdager alle de dejlige æbler.Vi har lige måtte smide et par kasser ud......de var begyndt at rådne.
  Men dagens billede er Sørens flotte betonblad .........det ser bare rigtig godt ud.
  Jeg er bare rigtig glad for at vi nåede hjem fra vores juletur til Berlin inden Bodil begyndte at hærge
  God weekend Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Rart at høre, at I slap nådigt. Det er den dovne løsning at lade æblerne ligge og lade fuglene selv om at finde dem.

   Slet
 3. Godt i slap for voldsomme stormskader :-) Hos os var vi også heldige. Vores ruder ligner næsten jeres, men jeg tror nu de får lov at være i fred til vinduespudserne kommer igen engang i januar.
  Som Lisbeth og Jette er jeg helt vild med det flotte betonblad Søren har kreeret :-)

  SvarSlet
 4. Søren gik faktisk i gang med vinduerne kort tid efter, at jeg havde taget billedet. Stormen har åbenbart ramt meget forskelligt.

  SvarSlet
 5. Jeg kan nu godt lide de der sandvinduer :D

  Hjerteligst

  SvarSlet
  Svar
  1. Det kunne jeg også; men nuer de der ikke mere.

   Slet
  2. Øv - tror jeg nok. Nej alting har sin tid jo ;)

   Hjerteligst

   Slet
 6. Ja det var jo ikke meget I så til Bodil så. Men det jo bare dejligt! Det er en skøn berberis admiration du har med i dag. Det smukke gunnerablad er nu heller ikke så tosset. Det har fået en fin patina.
  Jeg tror nu snarere det vil blive en sjakker eller en solsort du vil få besøg, når æblerne ligger på jorden. Silkehalerne er vist mest til æbler på træet, tror jeg!

  SvarSlet
  Svar
  1. Du har sikkert ret. Sjakkerne har allerede været her. Vi har nu et æbletræ, som står med æbler endnu - måske kan det friste dem.

   Slet