Loch Ness uhyret

er det ikke, ej heller en havfrue, men en alpeklematis, som har mistet sit støttetræ. Bodil gjorde det slemme ved en trompetkrone, som Søren fjernede i tirsdags med rødder og det hele. Klematissen skal have lov at blomstre - så skal den klippes tilbage og flyttes. Om det bliver en succes, ved jeg ikke; men vi gør forsøget.

Den hvide peberbusk begynder at få et grønt skær fra de friske, nye blade, og næstefter kommer de gule bær.


 I Plantorama sælger de den "almindelige" peberbusk for 249 kr - utroligt, når man betænker, at den sår sig selv ret så flittigt.


I skovhaven står der en slægtning til peberbusken, nemlig daphne tangutica. Den har spredt og duftende blomstring forår og sommer og en smuk stamme.

Dens vækst er bredere end peberbuskens mere oprette. Desværre har den en tendens til, at sidegrenene kløves væk fra stammen, som det ses her. Mon vi skal fjerne grenen selv og evt. binde podeelastik omkring stammen, eller skal vi mon lade naturen gå sin gang?

Sidste år var jeg overbevist om, jeg jeg foretrak de enkelte vintergækker; men i år er jeg faktisk kommet i tvivl.
Solen brød igennem for en kort bemærkning i eftermiddags.Dagens helleborus
Kommentarer

 1. iihhhhh, hvor bliver jeg misundelig hver gang, at jeg ser at nogle har et tibetanks kirsebærtræ...en gang må jeg altså investere i dette smukke træ. Hvor er det også et smukt billede af dine påskeklokker:-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er bestemt også et smukt træ efter min mening. Solen kom lige frem og skinnede på og igennem påskeklokkerne, og så måtte kameraet frem.

   Slet
 2. Min alpeclematis har samme problem, den groede op af en sandtorn, som Bodil tog, jeg håber på at kunne bruge det nye hegn, når det bliver sat op om meget snart.
  Ja den tibetanske kirsebær er smuk og det er helleborus selvfølgelig også. Min lille peberbuske selvsår sig sjovt nok ikke, men jeg har fået en masse foræret, så jeg har nogen stykker stående.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det lyder som en god løsning for din klematis. Vores står helt umotiveret, nu hvor træet er væk, så vi bliver næsten nødt til at flytte den.

   Slet
 3. Hej Marie

  Ja, at tage 249kr for en ordinær peberbusk virker nærmest lidt komiskt - De der "plantorama", må leve højt på at folk ikke snakker sammen. Hos gode have-venner, der har den (som jeg), risikerer man at få dem meget meget gratis!
  Nå, Daphne tangutica er interessant og fik mig lige på nettet, den vokser sammen med den imponerende Syringa sweginzowii, så begge er noteret nu!

  Ha en dejlig aften

  SvarSlet
  Svar
  1. Netop, peberbusken forærer man hjertens gerne væk. Jamen så skal jeg da lige Google den syren.

   Slet
 4. Jeg bliver mere og mere vild med den hvide peberbusk for hver gang jeg ser den :) Det ender da med, at jeg må have fat i én.

  Super flot billede af juleroseskoven.

  SvarSlet
  Svar
  1. Herligt at min reklame begynder at virke - og så dufter den jo også noget så lifligt.

   Slet
 5. Peberbusken er da fin. Men nok ikke en jeg vil have i min lille have.... Til gengæld kunne du gerne flytte hele dit helleborusskov over i min have ...... jeg vil med lethed kunne finde en plads til dem alle!
  Nå spøg til side. Jeg kom til at købe en dobbelt helleborus i dag. Så min samling vokser også støt og roligt!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, smukke er de unægteligt, både de enkle og de dobbelte, og så er de jo også gode som grønt bunddække, indtil bladene bliver triste; men da er knopperne heldigvis allerede klar.

   Slet
 6. jeg ved ikke spor om peberbuske, men jeg ville følge min mavefornemmelse...
  jeg håber jeres clematis overlever.. spændende projekt :)

  du har de smukkeste helleborous :)
  KH
  Marianne

  SvarSlet
  Svar
  1. Min mavefornemmelse siger, at vi skal save grenen af, før den revner langt ned i stammen. For mig er helleborus virkelig højdepunktet i det tidlige forår.

   Slet
 7. Jeg ville også save grenen af. Jeg tror at det bliver flot når den liggende Clematis blomstrer, så det er jeg spændt på at se - den vil nok skyde en del lodrette skud.
  Jeg har ikke rigtig tålmodighed med såning af buske, er mere glad for stiklingeformering, men det lyder dyrt for en almindelig peberbusk. Generelt synes jeg at Plantorama er dyre.
  Hvor er det dejligt når solen bryder igennem og kaster sine stråler på planterne:)


  SvarSlet
 8. Det ender helt sikkert med, at grenen bliver savet af. Peberbusken sår sig selv helt uden hjælp, så det er der ikke meget besvær forbundet med. <jeg er også spændt på at se klematissen blomstre.

  SvarSlet
 9. Hej Marie.Surt med den Bodil............håber din klematis klarer skærene.
  Er også vild med dit smukke tibetanske kirsebær ........de har et flot eksemplar i Tivoli.Skal altid lige hen og stryge hånden over den glatte bark.
  Smukt billede af dine Heleborus.
  God weekend Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Tivoli kan i grunden byde på synet af mange spændende og smukke planter; det er langt fra udelukkende udplantningsplanter, man kan glæde sig over i den gamle have.

   Slet
 10. Lad os ikke håbe at der kommer flere af Bodil´s slags og laver ravage lige foreløbig. Jeg bliver simpelthen også nød til at anskaffe mig en peberbusk med hvide blomster. Jeg kendte den ikke i forvejen, da du viste den sidste år med sne i baggrunden, og på dagens foto præsenterer den sig rigtigt smukt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej, stormvejr kan vi sagtens undvære. Jeg venter på, at den hvide peberbusk begynder at så sig selv, ligesom den lilla gør, så jeg kan forære den til interesserede; men det er ikke sket endnu.

   Slet

Send en kommentar