onsdag den 19. marts 2014

martsblomster

I den sidste uges til har Søren og jeg været hårdt ramt af forkølelse/ influenza, så jeg har desværre ikke overholdt min blogmakkerpligt, og det er heller ikke blevet til den daglige haverundtur. Derfor var der en del nyt at se i dag, bl.a. fritillaria raddeana.

Nogle hundetand har allerede lagt ørerne bagud.

En mørk lærkespore

Rhododendron cilpinense


Kameliablomster og ferskenblomster i drivhuset


De små kornutter dækker overfladen i denne dybe krukke, hvor jeg har lagt tre lag løg. Jeg har været bange for, at de ville rådne, men nu begynder det øverste lag at stikke bladene op over jorden.

27 kommentarer:

 1. Mange flotte blomster her i det tidlige forår,fritillaria raddeana er en af de flotte fritillaria og den er som regel tidlig ude.Også dine erythronium ser fine ud ,ja det hele:)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Jan, pudsigt nok har jeg to løg af raddeana, mendet er altid kun det ene, der blomstrer, selvom de er lige store.

   Slet
 2. Som du dog kan fremvise smukke blomstre. Den mørke lærkespore er rigtig fin og tænk at have camelia i drivhuset! Kræver det et opvarmet drivhus??

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej, vi har ikke varme i drivhuset, men beskytter med bobleplast og stearinlys.

   Slet
 3. hej Marie

  Ja uha, du er da vildt foran mig, mine raddeana er først nu ved at vise knopper. Og jeg må bruge macrooptikken for at vise mine tænder...

  Nun hvor de ligesom har aflyst nattefrosten her - så håber jeg på en lille eksplossion imorgen i de 15 grader.

  Ha en dejlig aften

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, 15 grader burde kunne ses.

   Slet
 4. Sikke mange blomster, du har i den have, meget flot ;-)

  SvarSlet
 5. Dejlige blomster. Her er det ikke så langt fremme. Jeg har kigget efter min Lærkespore men den er ikke kommet endnu. dejligt I er ved at være friske igen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Vores have er vist også tidligt på den i år - vi er blevet forskånet for den værste frost.

   Slet
 6. kej Marie.Håber da at i er på toppen igen. Og.hvor har du dog mange smukke blomster.............især din kamelia.Men din store lerkrukke ser også rigtig godt ud med de dejlige violer............og hvad kommer der mere?God aften Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er selv lidt spændt på, hvad der kommer i krukken. Jeg har nemlig ikke noteret, hvad jeg puttede i, men har selvfølgelig en idé.

   Slet
 7. Hej Marie
  Jeg har da tænkt på, hvor du var blevet af. Træls med forkølelse/influenza, men sikke overraskelser at komme ud til, du har mange skønne blomster og er langt foran med blomstring. R. Cilipinense er lækker. God bedring

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Lisbeth. Jer afventer, at mit højre øre bliver normalt igen. Ellers er det vist for risikabelt at udsætte sig for den trods alt skarpe luft.

   Slet
 8. Øj øj hvor det pibler op hos dig. Har du ligefrem en blogmakkerpligt? Den er fin din lærkespore og tidligt på den!

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har i hvert fald dårligt samvittighed, når jeg bare lige skimmer indlæg på blogs, hvor jeg gerne ellers lægger en kommentar.

   Slet
 9. Smukke, smukke farver på alle dine glade Hornvioler - en hel humørbombe..... jeg kan da vist ikke nøjes med de hvide jeg har købt..... dem kan jeg iøvrigt ikke få i jorden, de skal nemlig stå i et nyt bed, hvor jeg satte Vibeæg i efteråret, og Vibeæggene er ikke komme op .... endnu ???? - så jeg tør ikke plante Hornviolerne, vil så nødigt ødelægge eventuelle nølende Vibeæg !!!! Tålmodighed.......

  SvarSlet
  Svar
  1. Netop, tålmodighed. Forleden dag var der ellers et pudsigt syn: en af hornviolerne hang pludseligt oppe i lugten, og jeg undersøgte sagen, viste det sig, at den var spiddet på en af de løgplanter, som er på vej op.

   Slet
 10. Ja så langt er det ikke i min have.... Men jeg venter!

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg tror også, vores have er tidligt i gang i år. Hvis bare man har noget godt at vente på, så holder man da ventetiden ud.

   Slet
 11. Det er godt, at influenzaen er på retur. Smukke billeder af hundetand og fritillaria. Hvor er jeres Cilpinense stor og smuk. Vores har også en del blomster i år, men den er ikke nær så stor.

  SvarSlet
  Svar
  1. Cilpinense er virkelig en fin rhododendron. Blomsterne fine og faconen super, og så blomstrer den megatidligt.

   Slet
 12. Hvor fin den er, den lyse fritlaria. Den ligner den fra Haven i marts. Min kollega købte en hos Spiren i fredags. Smukkere end de gule og orange.
  Jeg købte en blå lærkespore sidste år, og glæder mig til at gense den. Men en så mørk som din, har jeg ikke set før.
  Det med løg i krukker har jeg også kæmpet med. De rådnede, når de overvintrede udendørs i krukkerne. Men efter de er kommet i drivhus inden jul, lykkes det bedre.

  SvarSlet
 13. Jeg er da også spændt på, hvordan løgene klarer sig. Desværre så breder den sig ikke voldsomt, den lysegule fritilaria.

  SvarSlet
 14. Hej Marie
  Skønne hundetand du har. Hver gang jeg ser den - tænker jeg, at den må jeg anskaffe-
  ser meget fotogen ud.

  JetteMajken

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg synes også, den er dekorativ, og så breder den sig ganske godt.

   Slet
 15. Så skønne forårs tegn hos dig Marie - og fersken blomsterne er slet ikke til at stå for. Jeg håber du har fået skudt en hvid pind efter influenzaen så den er marcheret af huse igen.

  Solskins smil
  Dorthe

  SvarSlet