mildt, men gråt

Sådan kan man vel bedst beskrive starten på marts måned. Sidste års indlæg på bloggen viser, at det var yderst begrænset, hvad der udviklede sig i haven i marts måned sammenlignet med i år.

Ligner dette ikke en nyudklækket fugleunge? Det er en pulsatilla, der rører på sig.

Rhododendron dauricum er ikke den smukkeste rhodo efter min mening, men udmærker sig ved den tidlige blomstring. Dog er den enkelte blomst ganske fin, når man zoomer ind på den.


I efteråret smed jeg nogle småløg fra estisk slangehvidløg i en flamingokasse, hvilket lader til at have været en god idé.

I læbæltet er der godt gang i ramsløgene, som allerede kan levere det grønne drys til salaten.

Andre blade, dog ikke spiselige, fra trillium og rød kvan.


Lungeurt - den himmelblå er blevet infiltreret af den hvidprikkede.

Posten bragte guf for den haveglade i dag: to haveblade og en pakke fra Høneballehaven. Lisbeth havde lovet at sende portulakplanter og frø af fontænegræs; men hendes gavmildhed fornægter sig ikke, så der var meget andet godt i pakken.


For at det ikke skal være løgn, kom fragtmanden en time senere med denne store pakke. Da jeg pakkede den ud, viste det sig bare, at det slet ikke var de planter, jeg havde bestilt. Den engelske planteskole havde blandet to danske ordrer sammen, så jeg måtte pænt pakke planterne ned igen. Det har jeg ikke oplevet før.

Ingen indlæg uden helleborus.

Kommentarer

 1. Det er da nogen ordentlige blade på den trillium. Surt at modtage en pakke, hvor ingen af planterne var til dig. Hvad nu - skal du sende den videre? Min røde kvan er også godt på vej op mange steder. Nej ingen indlæg uden påskeklokker, det er jo dem, vi skal nyde nu.

  SvarSlet
 2. Ja, jeg blev bedt om at pakke planterne ned og forsegle pakken igen, så vi fragtmanden sørge for at foretage bytningen. Der var en viburnum furcatum i pakken, som så rigtig spændende ud, og som jeg ikke har hørt om før. Så om ikke andet gav pakken da noget inspiration.

  SvarSlet
 3. Hej Marie

  Ja, den var ny - håber at i kan bytte pakker?
  Slangehvidløg har jeg voksende vildt nærmest - marts sidste vinter var hård ved dem men nu står de flot grønt med lange nye og gamle spirer.
  Imponerende med din E. dens-canis, jeg har endnu ikke bemærket noget der er kommet op endnu;)

  Ha en dejlig aften

  SvarSlet
  Svar
  1. Det lyder lovende med hvidløgene. Hvorfor mon vores hundetand er så langt fremme? Den står på spring mange steder.

   Slet
 4. Hej
  Ja,Viburnum furcatum er virkeligt et scoop at få fat i. Den har store blade med meget smukke høstfarver. Bær der kan spises og hvide blomsterskærme. Den er meget svær at opformere, og meget efterspurgt især af svenskerne. Jeg har været heldig at få en pæn portion hjem her i vinter. Når jeg poder ti kommer der i bedste fald en, så jeg må slå til, når jeg finder nogen, der kan lave dem.
  Hilsen
  Anne Marie

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for informationen. Det bliver spændende at følge, hvordan det går med dit materiale.

   Slet
 5. Jo der kan godt være noget om det med fugleungen. Det var ærgerligt med pakken der gik forkert. Påskeklokker kan vi ikke få for mange af. Den dobbelte påskeklokke er særlig smuk.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var også lidt sjovt med pakken, der var gået forkert. Jeg har vist den dobbelte før, men synes også selv, at den er så køn, at den godt kan tåle at vises igen.

   Slet
 6. Det er da en ren pakkefest hos dig i dag. Portulakken har jeg også fået af Lisbeth og jeg er så glad for den! Den sår sig villigt og jeg har allerede foræret væk til flere interesserede.....at den er spiselig er et ekstra plus. Ramsløg i begrænsede mængder er ok.....men når der er mange, kan lugten blive helt kvalm, synes jeg.
  Dejlige påskeklokker - dem kan vi ikke få nok af lige nu.

  SvarSlet
  Svar
  1. Forhåbentligt fortsætter pakkefesten snarest., så jeg får de rigtige planter. Jeg har også været på skovtur, hvor hele bunden var fyldt af ramsløg, og da var duften overvældende. Men det er kun fuglene, der færdes i læhegnet.

   Slet
 7. Hej Marie.Dejligt med gode pakker..............har også lige modtaget en plante og fontænegræs fra Lisbeth.Surt med den forkerte pakke.
  Min lille pulsatilla er også godt på vej..........den er bare så fin når den blomstre.
  Og smukke påskeklokker du har............skal snart besøge Spiren.
  God dag Jette

  SvarSlet
 8. God fornøjelse i Spiren. Ja, pulsatilla er en fin fin forårsblomst.

  SvarSlet
 9. Jeg kan se at du har "turde" sætte ramsløg, der blev en livlig debat på Facebook da jeg åbnede emnet, og mange advarede voldsomt imod dem.... jeg har nu tænkt mig at plante dem i en bundløs spand, og huske at tage blomsten af, før frøene modner - men jeg tænker, at du nok har plads til at de må brede sig, uden at det gør noget. Mums, ramsløg pasta er ikke så dårligt, jeg har næsten brugt alle bladene fra den pottefuld jeg købte i Netto.... så måske bliver der slet ikke noget af mit ramsløgs-eventyr :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Der ingen tvivl om, at de skal placeres meget omhyggeligt. Vi lod dem starte op i køkkenhaven, og det var nær aldrig lykkedes mig at få dem allesammen gravet op og flyttet til læbæltet. Der skal de slås med bl.a. skvalderkål,så der kan de umuligt gøre skade.

   Slet
 10. Hei Marie.
  Så mye herlig vår du kan vise:) Jeg gleder meg helt grenseløst når jeg ser alt som allerede har dukket opp fra bakken hos deg.
  Det er så deilig blåfarge på lungeurten, og julerosene er så vakre. Og rødkvann og trilliumbladene... Her dukket de aller første spirene fram fra snøen i dag. Det gjorde dagen gullkantet for meg - og jammen fikk jeg ikke en overraskelse i postkassen også! Toppen av lykke :)
  Tusen hjertelig takk for oljeplantefrøene! Så snilt, overraskende og varmende gledelig :) Jeg vet ikke hvor mange det opprinnelig var i konvolutten, for den var ikke blitt behandlet pent på turen nordover, men ett av frøene lå der like glinsende helt og fint. Nå ligger det lunt i såjord og venter på å våkne til en sommer i Fagertunhagen. Gjett om jeg gleder meg!
  Stor klem fra Gerd Ellen

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var ærgerligt, at ikke alle frøene kom helskindet frem. Jeg sendte 6. Det glæder mig at høre, at spirerne også begynder at kigge op i din have.

   Slet

Send en kommentar