fredag den 19. september 2014

En berigtigelse

I et tidligere indlæg omtalte jeg en klematis som flammula, men havde en nagende fornemmelse af, at jeg var på vildspor, hvilket viste sig at være rigtigt. Det er i stedet for jouiniana praecox, som er en bunddækkende staudeklematis - det følgende er bare et udsnit af planten.

Selve blomsten ligner nu flammula en hel del: vores praecox til venstre og flammula til højre.
                                 
Blyrod, plumbago capensis, har en speciel og sart blå farve, som jeg synes står godt til regnvandstønden. Den er ret tørstig, så den står et heldigt sted.


Yndlingsplanten i disse dage er nok druemunken actea pachypoda med de iøjnefaldende frugtstande. De andre med røde og sorte bær har ikke rigtig leveret varen i år.

Aster snow flurry er også lidt af en yndlingsplante - kan å afstand minde om krybende enebær, indtil man får øje på de små blomster.


Fligetbladet tørstetræs blomster er så diskrete, at de faktisk ikke kan ses på afstand.


Egne roser dufter bedst, er ikke sådan, sloganet lyder? Her er Munstead Wood, Evelyn, Geoff Hamilton og Claire Austin, og jeg får ikke procenter, hver gang jeg viser Munstead Wood, selvom det godt kunne se sådan ud.


Spotty  dotty er ved at udvikle det tredje hold blade og blomsterknopper, så selvom jeg har fjernet brune blade, ser den helt uberørt ud.

Den hvide cyclamen hederifolium er et godt bunddække på tørre steder.

Iris lacustris har den hyggelige vane jævnligt at sende en enkelt blomst op blandt bladene.

Sølvlys i køkkenhaven   

6 kommentarer:

 1. Ja de to clematis ligner hinanden meget. Druemunke den har jeg vist, gad vide om den er død i tørken? Blomster i fligetbladet tørst, det har jeg ikke lagt mærke til, det må jeg se efter i morgen. Munstead Wood kan ikke vises for tit, den er smuk.

  SvarSlet
  Svar
  1. Druemunke kan i hvert fald ikke lide at have det tørt. Rosernes genblomstring i år er utrolig frodig, synes jeg.

   Slet
 2. Hej Marie

  Selvom vi anstrenger os for at få alt korrekt, så kan det da ikke undgås at der lige sniger sig en enkelt unøjagtighed ind fra tid til anden. Jeg har da så sandelig lavet min del:)

  Din blyrod Plumbago capensis, har jeg hørt er sart - hvordan er dine erfaringer?

  Flot som Spotty Dotty vokser - min Podophyllum har kun de blade de fik i foråret - måske de sparer sammen til næste år?

  Ha en dejlig dag

  SvarSlet
  Svar
  1. Blyroden købte jeg for 20 kr i juni, hvor den så herrens ud; men jeg regner også med, at den skal stå frostfrit. Spotty dotty er nu også speciel frodig.

   Slet
 3. Godaften Marie.Dejlig collage med dine roser...........................og din sølvlys er jeg da godt nok imponeret af.
  Smuk farve på din blyrod.Går ud fra at cyklamen er vinterhårdfør.?
  God aften Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, du har ret i, at denne cyclamen er vinterhårdfør.Det er blyroden så desværre ikke.

   Slet