fredag den 12. september 2014

roser m.m.

I dag kørte jeg en tur til Rosenposten for at købe Heidi Klum og først og fremmest Sally Holmes.


Knud Pedersen kunne fortælle, at den er optaget i rosernes eksklusive Hall of fame, noget jeg ikke anede eksisterer. Søren syntes, det var langt at køre for at købe to roser (små 100 km), så for at glæde ham ;-) købte jeg en rose mere, nemlig vildrosen pendulina var. pyrenaicum fyldt med dekorative hyben.

Blomstringen ligger maj - juni.

Herhjemme i haven er det barcarole, der stjæler billedet i aftensolen.

Et par staudeklematis blomstrer lige nu, nemlig den blå petit faucon, som genblomstrer, og flammula, som lige er startet på sin blomstring.I orkidebedet blomstrer en "malplaceret" plante, i hvert fald kaldes den på dansk falsk orkide, roscoea purpurea.

Græsser:
Min yndlingshirse Shenandoah i aftensol

Det lave elefantgræs kleine silberspinne

malepartus

morning light


14 kommentarer:

 1. Jeg må give Søren ret, det var langt at køre, var det ikke billigere at få dem sendt. Men flotte er roserne. Pendulina har jeg haft, men foræret væk, det har jeg fortrudt lidt, men det var en stor busk. Flotte græsser især hirsen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ifølge Knud Pedersen skulle denne pyrenaiaca type være forholdsvis dværgagtig, ca. 80 cm, så det er jo god størrelse. Jo, de kunne sagtens blive sendt, men min tålmodighed rakte ikke til at vente, til man sender barrodsroser. Nu skal det bed gøres færdigt.

   Slet
 2. Hvor har du dog mange smukke roser og Barcarole er virkelig én af dem. Og nu også Heidi Klum, den skønne:) Det er da dejligt at køre en tur selvom der er langt til Rosenposten, så kan jeg godt forstå at I kørte derned, det er altid en oplevelse at se sig rundt hos Knud Pedersen og han ved meget om roser.
  Sikke flotte græsser :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Fordi jeg hentede roserne, kan vi nu gå og glæde os over deres blomster og hyben resten af efteråret. Der er ikke noget mere trist at se på end barrodsroser, selvom de siges at få en bedre start end containerroser. Ja, Knud pedersen er både vidende og venlig og lanteskolen en oplevelse.

   Slet
 3. Jeg er enig - så mange km, må da mindst give 4-5 roser i afkast :-)
  Skønne er de... og smukke.
  Mange hilsner og god weekend
  Susan

  SvarSlet
  Svar
  1. 3 roser og så et græs og en pileurt på vejen er da ok synes jeg, plus besøget i planteskolen selvfølgelig.

   Slet
 4. Tillykke med de nye roser - så smukke de er. Nu på denne årstid ønsker jeg også, at jeg havde en vildrose med smukke hyben.... jeg tror endda at jeg ved, hvor den skulle stå..... nu skal jeg bare have solgt ideen :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er vist den famøse overgartner, der skal overtales. Med alderen bliver jeg mere og mere glad for de enkle roser med fine hyben frem for de fyldte primadonnaer.

   Slet
 5. Godaften Marie.Lader til i havde en god tur til Rosenposten.Og en fin høst du fik med hjem.
  Er bare vild med dine græsser..............den sidste ligner den min genbo har lovet mig til mit nye bed.....................hvor høj bliver den?
  Godaften Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg tror, vores morning ligt er 1,80m, og højere bliver den næppe. I varmere lande blomstrer den, men ikke i Danmark. Søren tog ikke med til Rosenposten, men jeg havde en fin tur.

   Slet
 6. Dejlige køb du har lavet.
  Flotte græsser - dem ville jeg ønske her i haven. Men måske om nogle år bliver græsplænen mindre.
  God lørdag altid skønt at se ind hos dig.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hyggeligt at høre fra dig. Ja, græsser vinder mere og mere indpas i haven, især her i sensommeren gør de en stor forskel.

   Slet
 7. Hej Maria

  Fin enkel blomst på den nye lækre rose.

  Et besøg på en specialplanteskole med kyndige folk - er jo en rejse værd i sig selv:)

  Ha en dejlig søndag

  SvarSlet
  Svar
  1. Endelig en, der forstår mig ;-) De fryder også mit øje begge to.

   Slet