søndag den 14. september 2014

septemberindtryk

Det glødende efterårsløv er lige på trapperne, her hos vingebladet benved. Sidste år var den knaldrød 1. oktober.

Diamantgræsset (calamagrostis brachytricha) er lige så flamboyant i sin  blomstring, selvom farven unægtelig er en helt anden.


Den efterårsblomstrende løgplante nerine bowdenii' Marnie Rogerson' har været på nippet til at springe ud i sin potte i en uges tid. Det skal jeg være glad for, for jeg har forsømt den både med vand og gødning.

Det passer mit temperament ulige meget bedre med planter og løg i bedene, men nerine har det med at forsvinde om vinteren. Det gør allium senescens og colchicum waterlily heldigvis ikke.


Plantestedets betydning viser disse to versioner af dahliaen twyning´s after eight. Den lave og kompakte får masser af sol, men står meget tørt og har ikke blomstret endnu, mens den høje står ret skyggefyldt, men ganske fugtigt, og blomstrer moderat.

Coreopsis full moon ligner et bunddække, men har i virkeligheden lagt sig ned.


 

Tudseliljen blomstrer videre.

Det diskrete hjørne herunder synes jeg godt om for tiden pga de mange variationer i bladformerne og den grønne farve.

Autumn leaves er et rammende navn til denne alunrod.

9 kommentarer:

 1. Godmorgen Marie

  Ja efteråret er snart over os - her oppe har masser af træer røde og gule kulører på løvet - men det er nok snarere tørken der er den skyldige. Hvor det er fugtigt er det grønt - endnu...

  Må prøve igen med tudselilje - den er så dejlig anderledes:)

  Ha en dejlig dag

  SvarSlet
  Svar
  1. Sverige går åbenbart først ind i efteråret. ja, tudseliljens blomster er anderledes, men også smukke, synes jeg.

   Slet
 2. Ja efteråret kan vi ikke komme udenom, heldigvis er det smukke farver. Tak for navnet på diamantgræs, det har jeg også, det er meget smukt i solen. Jeg kiggede efter skiltet, men det var desværre blevet væk, så nu fik jeg det ved dig.

  SvarSlet
  Svar
  1. Helt enig - det er et smukt og iøjnefaldende græs, men dog helt anonym, indtil den blomstrer.

   Slet
 3. Det er så lett å tenke at alt er på vei til å falme og visne på denne tiden av året, men bildene dine viser mange flotte blomster, så en del skatter er det i hagen i september også!
  Hilsen Anne-Kristin

  SvarSlet
 4. Ja, det er alt for tidligt at lukke haven ned og fokusere på forfaldet. Ikke mindst roserne vil holde os med selskab længe endnu.

  SvarSlet
 5. Flot pileurt du har og den er smuk sammen med den vingede benved:-) Jeg synes ikke det er så nemt med løg i potter, de mugner nemt for mig. Da jeg var i gartnerlære for 100 år siden dyrkede "vi" Nerine Bowdenii i lange halmdækkede bede i koldhuse, det er en virkelig dejlig løgplante og den holder meget længe i en vase hvis den er afskåret. Måske skulle jeg alligevel prøve at lægge nogle i en potte...
  Tudseliljen kunne jeg også tænke mig, den er da bare fantastisk.

  SvarSlet
  Svar
  1. Interessant at høre om, hvordan I dyrkede nerine. Den er ikke mindst en fin løgplante pga den sene blomstring. Måske skulle jeg opbevare den i mit overdækkede sandbed, når vi kommer til vinteren.

   Slet
 6. Very good post! We will be linking to this particularly great article
  on our website. Keep up the good writing.


  Take a look at my blog post: hipnosis

  SvarSlet