torsdag den 25. september 2014

regnvejrsmotiver

Regnvejr mange dage i træk er ikke det mest opmuntrende havevejr, men regnen gør også noget for havens udtryk. F.eks. bliver det helt åbenlyst, hvorfor diamantgræs er blevet det danske navn på calamagrostis brachytrica.


Regnen fremhæver også farverne på sort slangeskæg og den sølvgrå alpeviol.
 

Vardeæbletræ

Blomsterne fra den klatrende aconitum minder mig om en flok trækfugle, der sidder klar til at drage sydpå.

Venusvogn - stormhat - blå duer - aconitum er lettere at bruge.

Glasbær kommer jeg nok til at vise en del gange i løbet af efteråret. I regnvejr er der ekstra meget glans over bærrene.


Orange peel blomstrer godt i år for første gang.

Den lille høststenbræk kan tilsyneladende godt lide regnen, mens høstkrokussen helt sikkert foretrækker sol og tørvejr.


10 kommentarer:

 1. Flotte regnvejrsbilleder, glasbærrene er jeg selvfølgelig misundelig over, men mon ikke mine en gang bliver store også, det håber jeg.
  Diamantgræs er flot med dråber på. Min hvide vinterstenbræk vil ikke blomstre i år, den har nok fået det for tørt, jeg har den flere steder i haven, men ingen steder kommer der blomster.
  Di orange peel er flot.

  SvarSlet
  Svar
  1. Vinterstenbræk blomstrer utroligt sent, så der har jeg ikke engang kigget efter knopper endnu. Sommerens tørke på Samsø gav ikke dine glasbær meget at leve af i år. Forhåbentligt bliver det anderledes til næste år. Det er en god ting ved orange peel, at den blomstrer så højt oppe, at man ser blomsterne nedefra.

   Slet
 2. Hej Marie

  ja det har du da ret i - når det regner meget og længe så kommer vandet ligesom dybere ind og skaber denne fine farve og glød - Det r da egentlig ganske velgørende ovenpå sommeren knastørre og støvede haver!

  Ha en dejlig aften

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, især stille regn uden blæsevejr, som vi har oplevet det de sidste dage, er ganske velgørende.

   Slet
 3. Hvor er det smukt - diamantgræsset, når det står fyldt med vandperler. Spændende med en klatrende aconitum. den kendte jeg ikke, men den er lige kommet på ønskesedlen. De to aconitum, som jeg har, er desværre færdige med at blomstre for en måneds tid siden.

  SvarSlet
  Svar
  1. ja, det er nu, diamantgræsset virkelig viser sin skønhed. Aconitum er en stor gruppe med mulighed for blomster næsten hele sæsonen. Jeg sår nogen nye næsten hvert år.

   Slet
 4. Hvor er den sølvgrå alpeviol smuk, Marie. Det er det hele du viser, men der tabte jeg lige mit hjerte. Nu er jeg nok nødt til at nærstudere alle de stande med alpine planter i morgen i Lyngby :)

  SvarSlet
  Svar
  1. spændende om der er noget, som fanger dit øje.

   Slet
 5. Hej Marie.Min glasbær har heller ikke ret mange bær i år.................har helt sikkert haft det for tørt.
  Men din diamantgræs er jeg bare vild med............den er bare SÅ smuk.
  Din aconitum er også smuk............har kun den tidlige.Men vil da se efter en efterårsudgave på plantemarkedet i morgen i Lyngby.
  God weekend Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. God idé at kigge efter aconitum på plantemarkedet. For et par år siden fandt jeg nogle med hvide blomster på høstmarkedet i Kolding.

   Slet