tirsdag den 2. september 2014

Sidste etape af 2014

Indtil nu har 2014 været et helt specielt haveår. Spændende, om efteråret bliver lige så specielt som vinteren og sommeren. Her på egnen har vi fået rigeligt med vand i august, så med noget sol i september burde haven kunne gå i forfald på smukkeste vis. Starten har i hvert fald været særdeles lovende.


Discovery

Farver i køkkenhaven

staudehortensia viser ikke sin blomst frivilligt.


Ny beboer i haven - Princess Kate

Hendes adresse er Bag Buen

3. stativ fra venstre - og nærmeste nabo til Prince Charles. Princess Diana bor i et andet bed laaangt væk herfra.


Sporobolus heterolepis - præriegræs - sammen med yucca

En ægte slyngplante - codonopsis vinciflora

En sand kæmpe - vernonia crinira mammuth - jernurt.

Vores smukkeste ukrudtsplante er en tobaksblomst, som ikke kan bestemme sig til, om kronbladene skal være gule eller røde.

Sørens favoritgræs er præriegræsset ovenfor; men min yndlingsplante lige nu er uden sammenligning havehirsen Shenandoah, som jeg desværre har store problemer med at gengive ordentligt.Jeg kan godt finde på at gå forbi den flere gange om dagen blot for at lade dens fine, glatte aks glide mellem fingrene.12 kommentarer:

 1. Et spesielt hageår, ja :) Og sannelig spesielt fine bilder og tekst fra hagen din også. For noen farger i kjøkkenhagen! Og så vakkert det ble med tobakksplanten foran den røde veggen - ugress eller ikke...
  Jeg skjønner godt at du går forbi og hilser på hagehirsen din flere ganger om dagen :)

  SvarSlet
 2. Hyggeligt med en kommentar fra broderlandet. Solen skinnede så herligt i dag og gjorde det meget lettere at tage billeder.

  SvarSlet
 3. Hej Marie

  Ja, det har været et fantastiskt haveår, og der er jo mere tilbage - de lover nærmest sommer de næste 14 dage.

  Er Princess Kate ikke en af de største C. texensis i den royale serie?

  Ha en dejlig aften

  SvarSlet
 4. Fedt hvis vejrmeldingen holder. Jeg ved kun, at klematissen er en texensis hybrid og udviklet i Holland; men sammenlignet med Princess Diana virker blomsten ganske rigtigt mere fyldig.

  SvarSlet
 5. Hej Marie.Jeg synes det har været et forrygende haveår...................kan ikke huske hvornår både foråret og sommeren har været bedre.
  Flotte svampe..................dem er jeg vild med.
  Og vi har købt et lille discovery her i sommer................glæder mig til at det bugner af æbler.
  Flotte pink zennia?Og din Princess Kate er da bedårende.
  Jeg såede lime farvede zennia i foråret..............og de er blevet helt forrygende.
  ER også blevet held vild med græsser...............og har lige arvet en bid fra genboen.
  God aften Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Nu skal klematissen så vise, at den er sund og grovillig. Jeg glæder mig også til, at æbletræet bugner med æbler. Farven er helt utrolig.

   Slet
 6. Jeg kan nu godt lide at du har skilt Prins Charles og Prinsesse Diana :)
  Min Vernonia kom ikke igen, det er nok tørken, jeg har købt en ny, som jeg troede ville blomstre i år, men knopperne er kun små, så det lykkes nok ikke. Min staudehortensia nåede slet ikke at blomstre ordenligt, før den visnede.
  Jeg har lige set på tørkeindekset, og vi er ganske rigtig de eneste, som er orange nu, selv nordøen er ikke så orange som vi er her på sydøen, tænk at der kan være så meget forskel på så lille en ø.

  SvarSlet
  Svar
  1. Samsø blev nævnt forleden aften i vejrmeldingen som et af de tørreste steder i Danmark; men jeg husker det da ikke sådan fra tidligere år. De lokale forskelle er utrolige. Vernonia er næsten for høj - højere end hjortetrøst - og blomsten skal jo ses ovenfra.

   Slet
 7. Det er noget af en royal sti du har dér. Den odonopsis vinciflora er meget yndig:) Jeg misunder dig de hvide høstanemoner, jeg ved snart ikke hvor mange jeg har plantet igennem årene, de gider ikke vokse her.

  SvarSlet
  Svar
  1. Og jeg er ellers ikke særlig royal - for resten så har vi også et elefantgræs, som hedder dronning ingrid. Høstanemonen var nogle år om at komme i omdrejninger; men nu er den næsten for voldsom.

   Slet
 8. Hagen din ser ut til å blomstre godt selv om det har blitt september. Flotte bilder!
  Hilsen Anne-Kristin

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for din kommentar. Vi fik masser af regn i august, og det har sikkert været godt for for blomstringen.

   Slet