mandag den 1. december 2014

1. december

Der er ikke helt den samme spændte atmosfære over 1. december i dag som dengang, da børnene (og de voksne med) fulgte ivrigt med i julekalenderen. Især Jul på slottet måtte man ikke gå glip af afsnit fra.
Også julegaveindkøb har forandret sig. I dag har jeg siddet med den bærbare foran brændeovnen og i fred og ro bestilt gaver til 4 personer, vist oven i købet med rabat, fordi det var cyber monday.

Billederne starter også inde i varmen med en hvid amaryllis.

                   

Potentilla Nuuk er også en hvid, men lille skønhed, som må finde sig i kulden.

Den blomstrer på de mest besynderlige tidspunkter og er et nydeligt stedsegrønt bunddække.
 

Den gulbladede fasanbusk er en regulær solfanger - utroligt at den ikke har smidt bladene endnu.

Finstrået elefantgræs er et af de græsser, som har blomstret i år stik imod sædvane.

Roserne kommer man ikke udenom.

Sidste år havde jeg et indlæg d. 21. december, hvor jeg viste roser, så 1. december er vel ikke noget specielt. Derimod synes jeg, det er usædvanligt at se roser med friskt grønt løv på denne tid af året, f.eks. Willestrup.

Og Claire Austin, som kan skelnes bag ved dværgsommerfuglebusken.

Lilla i sol og i skygge er virkelig to meget forskellige farver.

Tidligt- og sentblomstrende løgvækster forlænger sæsonen på det  herligste. Disse to har  indtil videre været forskånet for både frost og regn.


16 kommentarer:

 1. Hej Marie.Hvor er din hvide amaryllis smuk.............elsker hvide blomster.
  Og din fasanbusk liver da dejligt op.
  Her er der ikke noget at vise fra haven...............har to forkølede Alfred roser..........så jeg har valgt at lave et indlæg om alle mine havebesøg i 2014.
  Smart at man kan bestille gaver på nettet.
  Vi har ikke fået frost endnu...............men de lover ned til -4 grader i midten af ugen.
  God dag Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, vi slipper nok ikke for frosten hen i ugen. I dag føltes det pga blæsten, som om frosten allerede var over os. God idé at lave et indlæg om dine havebesøg, når nu din egen have er gået på vinterferie. Det har både du selv og dine bloggæster glæde af.

   Slet
 2. Hej Marie

  Vinteren 13-14 var jo også en af de mildeste længe, som jeg husker den?

  Men det der er specielt i år er nok mængden af planter og blomster der holder ud og hvor en del endda skyder nyt.

  Roserne er da vildt imponerende i år du - viser mange flotte idag! - sidste år var der vist mere enkelte kuriøse undtagelser?

  SvarSlet
  Svar
  1. Jo, mængden er nok større sammenlignet med sidste år. Men jeg husker nu ikke sidste års udholdende roser som kuriøse indslag. Willestrup, Karen Blixen og Mozart blomstrede også i december sidste år ligesom i år. Konklusionen må vel være, at de alle tre er meget sentblomstrende.

   Slet
 3. Jeg har det helt fint med, at december forløber mere roligt end det gjorde tidligere. I vores familie er der droslet meget ned på gaveræset. De nu voksne børn har ikke den store lyst til alt det med gaver, så aftalen er, at det kun er de yngste børnebørn (dem under 18 år) der får gaver. Derimod bliver den gode julemad værdsat meget højt :-)
  Det er noget specielt med blade på roserne og fasanbusken på denne årstid, men det varer sikkert ikke ret mange dage før de falder, nu hvor frosten stikker næsen frem.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tiden går, og vi følger med - heldigvis. Det gælder om at nyde julen på de præmisser, der nu engang er, og ikke længes tilbage til en tid, der er slut. Om en uge står planterne måske helt bare. Vi får se.

   Slet
 4. Du har ret, det er ikke så hektisk på 1. december som da der var børn i huset. Det er også rart at man kan købe gaverne hjemme fra computeren:-) Jeg synes at det er hyggeligt at tage ud på juletur, når jeg bare kan nyde stemningen og spise en frokost :-)
  Det er bare om at nyde roserne så længe de vil. Din fasanbusk er så dejlig som den står der i solen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Juleture kan være superhyggelige, men at stå i kø huer mig ikke, ikke engang i december. Derfor bruger jeg internettet mest muligt. I haven er der næsten en stemning af stilhed før stormen, fordi man går og venter på, at frosten for alvor gør sit indtog og tvinger planterne i dvale.

   Slet
 5. Næh, hvor er den fasanbusk fantastisk. Sikke den lyser!
  Og det er rigtigt at julemåneden er anderledes når man ikke længere har små børn. Ak-ja ... jeg kunne godt bruge nogle børnebørn ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Man skal vel ikke personificere ens planter, men jeg oplever, at fasanbusken er sød, fordi den skænker os sådan en solskinsrig oplevelse i december. Vi har jo to børnebørn på 3 og 6. I år holder de bare jul i Frankrig hos deres Meme og Pepe. Derved bliver gennemsnitsalderen juleaften virkelig høj - jeg tør næsten ikke regne den ud.

   Slet
 6. Kan egentlig kopiere Nanas kommentar stort set direkte! Det var mere magi i luften da de var små, altså børnene, og vil glæde mig til en dag at se nogle børnebørn, ved i alle tilfælde at begge gerne vil have børn når den rette udkårne er der. ej hvor føler jeg mig ældre ved sådan en udtalelse;-) god aften Marie

  SvarSlet
  Svar
  1. Magi er der vel nok ikke meget af i luften, når der ikke er små børn at dele julen med, men alligevel en masse hygge omend på den mere modne måde. Joh, der var umiskendeligt noget bedstemoragtig over din kommentar i dag.

   Slet
 7. Lige et lille december-pip herfra, hvor julen er aflyst. Jeg tror slet ikke der kommer nogen hjem til jul, men det gør ikke noget: Jeg har mine blomsterbørn at tage vare på. Som noget nyt vil jeg prøve at så træ-frø i julen, så jeg ikke kommer bagefter igen til foråret. Har været ude og plukke porse-frø i det fine vejr.
  Fasanbuskene er rigtig flotte i den ellers nøgne tid, og bredbladet elefantgræs har nu 3 blomster-aks.
  Mange hilsner
  Anne Marie

  SvarSlet
  Svar
  1. I får garanteret en fremragende jul. Det gør man jo, hvis man selv vil. Men den unge generation har i grunden tit mange forpligtelser i juleferien; det oplever vi selv i år, hvor vores datter holder jul med familien i Frankrig. Så må vi klare os uden børnebørnenes umiddelbare juleglæde.

   Slet
 8. Vakre bilder! Utrolig at du kan ha roser i nesten hele desember. Her er det 1 cm med snø på bakken, og rosene er ferdig for i år. Ønsker deg en god dag!

  SvarSlet
  Svar
  1. Med 1 cm sne så er det slut med roserne, kan jeg regne ud.

   Slet