torsdag den 4. december 2014

en lille en til næsen

Der er ikke noget, der slår små overraskelser i haven, især ikke i denne mørke tid, hvor forventningerne er minimale. I dag førte min næse mig hen til disse duftende gule blomster på mahonia bealii.
 

En anden overraskelse fandt jeg på en kamelia, nemlig hele tre fine knopper. Den er efterårsblomstrende i milde klimaer. Her er den højst tidligtblomstrende.

Gad vidst om sneen kommer til at dække disse knopper, før de springer ud.

Små storkenæbblomster kan man stadigvæk finde rundt omkring og minsandten en enkelt forsinket ensian.


Den gamle ribsbusk kan levere masser af materiale til juledekorationer.

I dag kom posten med en lille førjulegave, som jeg dog selv har betalt for, nemlig frø fra Japan.  Det er da helt utroligt, hvad man kan få fingre i via internettet. Her drejer det sig om frø fra en fyldt anemonopsis.
商品イメージ

A propos jul - efterhånden ville det vel være mere korrekt at omdøbe havebloggene til juleblog, så for ikke at falde totalt udenfor viser jeg i dag vores lille zinkbadekar med diverse fra haven.
13 kommentarer:

 1. Den sidste bemærkning fik smilet frem hos mig, for du har jo ret. Vi kan godt føle os lidt udenfor, når vi nu ikke har de rigtige pynte-og julegener.
  Spændende med din førjulegave, den får vi nok lov til at følge med i. Hvor er de smukke de gule blomster i Mahoniaen, sådan en har jeg ikke, jeg har set den i andre haver og bryder mig ikke så meget om den, men at der er duft i den er ikke så tosset. Spændende med din kamelia, den er nået langt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej, vi er absolut i mindretal. Frøene er allerede sået og skal stå udendørs udsat for vind og vejr henover vinteren, og så spirer de forhåbentligt efterhånden. Mahonia bealii har nu nogle flotte, blanke blade i tilgift til de tidlige og duftende blomster, så jeg er helt glad for den.

   Slet
 2. Åh, hvor er du heldig, mahoniaen dufter jo af forår! Det med julepynten er for mit vedkommende bare en måde at prøve at komme igennem denne tid på. Jeg vil meget hellere have sommer og havetid ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, jeg oplever også, at november har været ulidelig mørk og deprimerende.

   Slet
 3. Hej Marie

  Jeg er egentlig ret imponeret over at Havebloggere, der ikke forfalder til at skrive om indedørs pynt, alligevel formår at skrive super aktuelt og relevant - dagens indlæg hos dig er et godt eksempel!

  Spændede link til Japan. håber din fyldte Anemonopsis er frøkonstant - men der er andre frø hvor de nævner at de ikke er det - så mon ikke?

  Ha en dejlig aften

  SvarSlet
  Svar
  1. Pænt sagt, Karsten. Jeg er sikker på, at den er frøkonstant. Problemet kommer vist andet år, hvor de små frøplanter kan finde på at rådne væk.

   Slet
 4. Måtte lige se hvad det var for en til næsen du skulle ha, det er nu en rigtig god afveksling at se på dine blomstrende sager.
  Flot farvespil i ribsbusken:-) Skøn balje, regner med at det er en kinesisk ene jeg kan se i den, sådan en har jeg ønsket mig til jul.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anette. Ene er det ganske rigtigt, Om den er kinesisk, ved jeg sådan set ikke. Det er sådan en meget bred og pladskrævende sag.

   Slet
 5. Hej Marie
  Spennende med dine frø fra Japan! Jeg har to fylte anemonopsis i hagen min. De er bittesmå men veldig søte. Håper du får spiring på frøene. Heldige deg som har knopper på dine camellia. Jeg har noen ute i hagen for første gang i år, og noen inne.
  God weekend!

  SvarSlet
  Svar
  1. De fyldte anemonopsis er ellers næsten umulige at opdrive som planter, synes jeg, det ser ud til. Efterhånden som klimaet bliver mildere og mildere, bliver det også mere fristende at forsøge sig med camellia i haven.

   Slet
 6. Hej Marie.Ja!!! jeg har jo læst atdu ikke er så meget til alle de juledekorationer der dukker op her på bloggen.................så godt at du har andre skønne ting at vise.
  Smuk collage af storkenæb...............det er da utroligt at de stadig blomstre.
  Spændende med dine nye frø....................håber du får succes med dem.For det er da en smuk blomst.
  God aften Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Man må da endelig vise juledekorationer på sin blog, hvis det er det, man har lyst til i denne mørke tid; men jeg har personligt ikke lyst til det før tæt ind til jul, og jeg ved slet ikke, hvordan jeg skal kommentere dem på andres blog, selvom jeg gerne ville.Jeg krydser fingre for at få held med frøene.

   Slet