tirsdag den 28. april 2015

et overflødighedshorn

- sådan oplever jeg haven lige nu og mener bestemt også, det er den følelse jeg støder på, når jeg læser andres blog.
Genkendelsens glæde er stor, når forårsfavoritterne dukker op, f.eks. den gule anemone obtusiloba, og pink trillium erectum.


En anden favorit er ranzania japonica, som bare er forbandet svær at fotografere. Til gengæld tror jeg, den har sået sig selv.


Det er også blevet tid for pengeurt. Her er min favorit  den staudeagtige lunaria rediviva tæt fulgt af den blå med tilnavnet Corfu blue.


I år lægger vores lyserøde kamelia op til en overdådig blomstring  - den er plantet ud i haven og har overhovedet ikke været vinterbeskyttet i år.


Den røde blomstrer stadigvæk flittigt og virker upåvirket af at være blevet flyttet fra det lune drivhus ud i nattekulden.
 

Sørens favoritplante for tiden (bortset fra de nye kartofler og salat under plastik)  er rh. silver viking. Jeg tror ikke, den har haft sådan en fin blomstring før. Vi plejer at skulle nøjes med at nyde de sølvgrå nye blade.

 Lækkert løv hører også foråret til: rispapirplante, fodblad spotty dotty,den gule pæon mlokosevitchii og fodblad versipelle.
 


12 kommentarer:

 1. Hej Marie

  Lækker Trillium med de flotte tegninger i kronbladene, og dine Podophyllum er jo betydelig større en mine, der frøs gevaldig tilbage og måtte starte forfra...

  Ha en dejlig dag

  SvarSlet
  Svar
  1. jeg kan godt huske, at en af dine podophyllum var meget tidligt i gang - for tidligt, viste det sig så.

   Slet
 2. Min podyphyllum er slet ikke dukket op. Jeg kan godt forstå, at den rhodo er Sørens favorit, hvor er den fin. Jeg har ikke det samme held med mine cameliaer i bedet. Jeg tror, jeg kan konstatere, at de har for tidlig blomstring, så kan de blive ramt af frosten. Din skal vel først til at blomstre nu?

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er heller ikke alle mine podophyllum, der er dukket op endnu. Ja, den lyserøde kamelia er lige begyndt på sin blomstring.

   Slet
 3. Ej... ene lækkerier her fra din have - ja, genkendelsens glæde er stor og det er en frodig tid lige nu. Hvor bliver det en flot kamelia, lige om lidt :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Planterne er så friske og lækre på denne årstid. Kameliaen bliver flot, hvis bare vi undgår at få mere nattefrost.

   Slet
 4. Så mye fint du har i hagen din nå. Din Camellia er virkelig flott! Spotty Dotty hadde jeg en gang, men den døde første vinteren...
  Pink Trillium erectum har jeg aldri sett før. Lekker farge på den :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Spotty dotty er en særdeles kraftig plante her i haven - faktisk fylder den næsten for meget sidst på sæsonen, men det er jo nærmest et luksusproblem.

   Slet
 5. Jeg troede Ranzania Japonica blomstrede meget senere. Det er en rigtig flot plante, du har.
  Jeg kan slet ikke se min ude i bedet endnu, så måske er den forsvundet. Til gengæld er der kommet 3 bitte små frøplanter i en såpotte.

  SvarSlet
  Svar
  1. Sidste år viste jeg ranzania den 24. april, så det må være dens naturlige blomstringstidspunkt her i haven. Det kunne se ud, som om den har sået sig selv - det ville være fedt.

   Slet
 6. Hej Marie. Ja !!! det er da et sandt overflødighedshorn du disker op med.
  Spændende med din Camelia ............den er bare SÅ smuk.
  Og et flot kik gennem buen i din have.
  Kan godt forstå at jeres silver viking er Sørens yngling.Smukke blomster.
  Kartofler er også mandens yngling her i haven.
  God aften Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Ha, kartofler er åbenbart en mandeplante. Det må jo være den milde vinter - og måske også den varme sommer - der har fået kameliaen til at sætte så mange knopper an.

   Slet