søndag den 19. april 2015

solrig søndag

En hel weekend med supervejr - hvor har vi været heldige. Jeg har plantet små og lidt større planter ud, bl.a. 50 meconopsis, og tømt krukker og potter og flamingokasser. Det blev til mange ture rundt på matriklen og mange kander vand, der blev hentet.


Nu er anden bølge af hundetand sprunget ud, mens den lille dens-canis er helt afblomstret. Først en buket af white beauty og dernæst Hendersonii.

 


Rhododendron Patty Bee

Trillium chloropetalum og podophyllum versipelle, fodblad, på hvert sit udviklingstrin. 
Det bliver sjovt at følge, når fodbladet folder sit kæmpeblad ud.


I drivhuset er tropaeolum azureum sprunget ud. Jubii!! Jeg har ikke tal på, hvor mange gange jeg har sået den; men dette er første gang, den er nået til at blomstre. Det er en chilensk slægtning til tallerkensmækker, men desværre langt mere besværlig at få succes med.7 kommentarer:

 1. Hold da op den tropaeolum azureum er flot. Min foldblad er ikke at se endnu, heller ikke Patty Bee er i blomst endnu, men det varer ikke længe.
  Ja det kan blive til rigtig mange ture rundt i haven, ikke noget at sige til, at vi sover godt om natten.

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej, det er bare fint at blive træt på den gode måde. Jeg må næsten knibe mig selv i armen for at forvisse mig om, at den blå tropaeolum omsider blomstrer.

   Slet
 2. Så fine hundetenner du har! Jeg blir helt misunnelig når jeg ser de flotte du har. Vet ikke hva jeg gjør feil, men jeg får de ikke til å blomstre :(
  Du kommer til å få mange Meconoosis i blomst :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Mærkeligt med dine hundetand. Får de ikke tilstrækkeligt med lys monstro? Det bliver vist desværre ikke i år, de mange meconopsis kommer til at blomstre.

   Slet
 3. Hej Marie

  Flot flot klynge af den hvide skønhed:)
  Mine Podophyllum frøs tilbage der i frosten midt marts - men begge ser ud til at være på vej nu, men langtfra i den vækst din viser!

  Ha en dejlig solskinsdag

  SvarSlet
 4. Tak i lige måde. Der skal ikke ret meget frost til at skade de tidlige planter.

  SvarSlet
 5. Smuuuk hundetand, den rosa dér - endnu en ting til ønskesedlen :-)

  SvarSlet