søndag den 26. april 2015

omsider på igen

I den forløbne uge har vi været uden pc, og da internettet på min smartphone er irriterende langsomt, har jeg stort set ikke fulgt med i haveblogs og slet ikke lavet indlæg, hvilket har været tæt på at give alvorlige abstinenser.
Dernæst har jeg ikke kunnet få den nye pc til at uploade billeder via usb-stikket - et eller andet mystisk med en driver, som ikke kunne installeres. Heldigvis kan den godt acceptere en kortlæser, jeg havde liggende,
For at det ikke skal være løgn, forsvandt internetforbindelsen her til formiddag, og jeg nåede at udskifte både modem og strømforsyning uden resultat og forberedte mig mentalt på at sidde i telefonkø til TDC i timevis i morgen. Men efter en tur i haven for at se børnebørnenes nye hule fungerede det hele pludseligt perfekt - internettets veje er i sandhed uransagelige.

Nu er det blevet sæson for den gruppe stauder, vi på dansk kalder skovbundsplanter. På engelsk kaldes de "ephemerals", hvilket betyder "som blomstrer én dag". Jeg lægger ud med glaucidium palmatum.


Den findes også i hvid

Jeffersonia dubia - den hvide version blomstrer kun en halv dag her i haven, så den nåede jeg ikke at få taget billeder af. Måske står den lidt for tørt.

En rød trillium erectum

Den lille mørke akeleje viridiflora

pæon veitchii woodwardii

vårkærminde

Erythronium hendersonii og oregonum


Rhododendron schlippenbachii

Epimedium stellulatum wudang star


Anemonellaer og anemoner

   dette og hint


20 kommentarer:

 1. Hold da op det må have været en lang uge uden pc og uden internet, det var ikke sjovt, jeg kan godt forstå, at du var ved at få abstinenser.
  Dejlige billeder du viser, den Glaucidium, jeg fik af dig er nu på vej op, der bliver vist ingen blomster i år. Min Schlippenbachii skal først til at springe ud, den får ikke så overdådig en blomstring som din.
  Jeg var da ved at spekulere på, hvor du var blevet af.

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej, det var en grimmer uge. Heldigvis går haven ikke sådan i stå, tværtimod sker der masser af ting og sager.

   Slet
 2. Der er bare ikke noget værre end når Internettet ikke virker...det er SÅ frustrerende...

  Meget fine fotos af smukke blomster :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det må du nok have lov at sige - det er møgirriterende.

   Slet
 3. ¨det var godt du fikk internettet til å fungere, så du fikk blogge og vi fikk se alle de flotte blomstene du har akkurat nå! Ha en fin avslutning på april! Klem fra Anne-Kristin

  SvarSlet
 4. Godt der igen er pc og internetforbindelse hos dig, det er næsten ikke til at undvære.
  Ih og åh...........jeg er vild med alle dine skønne blomster :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Når man ikke har internetadgang, finder man virkelig ud af, hvor meget det fylder i hverdagen.

   Slet
 5. Hej Marie

  Godt du ikke var syg!
  Og så kom du da først med pæonblomster!
  Lækre billeder du kan vise af ugens mange blomster
  Erythronium hendersonii præsenterer sig flot!

  Ha en dejlig aften

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg var "næsten" syg - oregonum er jeg også glad for, det er den lille ny.

   Slet
  2. Ja, du må da få taget et skarpere billede:)
   Er det et grønt center jeg kan ane?

   Slet
  3. Jeg skal gøre mit bedste snarest - solen var alt for skarp i går.

   Slet
 6. Hej Marie!
  Sikke en uge, så mærker man pludseligt hvor stor en vane og del af hverdagen netforbindelsen og itverdenen er;-) Mange lækkerier du viser, og er vild med at kigge på det sidste billede hvor jeg kan se hvordan du har brugt tingene sammen.
  Hilsen Anette

  SvarSlet
  Svar
  1. Præcis sådan var den forløbne uge. Jeg er selv glad for det sidste billede. Perlehyacinterne er kommet af sig selv, men det er jo kun et plus.

   Slet
 7. Ja, det var da godt som Karsten sier, at du ikke var blitt syk! ;) En kan få abstinenser av mindre, ja. Internett er en blitt helt avhengig av, og det er så irriterende når det ikke virker. Godt at det kom i gang igjen hos deg. Jeg blir nesten "syk" av dine hundetenner! Hos meg har de nå kommet med blader, men ingen blomster :( Lekre anemoner du har!

  SvarSlet
  Svar
  1. Du og Karsten har selvfølgelig helt ret, selvom et ikkefungerende internet er et alvorligt handikap. Jeg vil sådan ønske for dig, at dine hundetand begynder at blomstre til næste år.

   Slet
 8. Hej Marie.Godt at du er på igen.....................den teknik kan drille.
  Har selv brugt nogle dag på at komme på Google...............den var forsvundet her hos mig.Men skønne planter du viser.....................er vild med den smukke rosa rhododendron.
  Men det sidste billede er også rigtig smukt med alle de dejlige vibeæg og de blå perlehyacinter.
  God dag Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Google er også et værktøj, som jeg bruger meget. Det ville være svært at undvære. Der er mange forskellige slags planter, vi kan nyde for tiden, både store og små.

   Slet
 9. Godt at der er liv i computer og net igen. Skønne planter der blomstrer hos dig nu. Hvor er hendersonii elegant.

  SvarSlet
  Svar
  1. Nu mangler jeg lige at få opklaret, hvorfor dvd afspilleren ikke fungerer, så er alting godt. Ja, elegant beskriver hendersonii rigtig godt.

   Slet