søndag den 5. april 2015

påskeindlæg

I dag, hvor jeg har haft tid til at lave et indlæg, er vejret forrygende - stille og ind imellem solrigt. I morgen skal vi til afdansningsbal - som publikum forstås - så da må det for så vidt godt regne.           Mere dun - Hepatica alba har de fineste                         små dun på dækbladene.Og kobjælden

Vores favorithelleborus for tiden er den røde herunder, hvis bagside skinner, som om blomsterne har fået lak. Desuden er kronbladene spidse, hvor de fleste andres er afrundede, og når man kigger ind i blomsten er det, som om bladene afsluttes med en mørk kant, men uden at blomsten udpræget ligner en picoteetype med de karakteriske årer,Her kommer nogle få flere - det føles, som om vi har en million.Det er tid for lærkesporer, de to første har navne: Beth Evans og George Baker.Den fyldte blodurt er svagt lyserød i udspring, men bliver jo kridhvid
 
Motiver fra skovhaven
                           


20 kommentarer:

 1. Det første billede er aldeles pragtfuldt - ja, de andre såmænd også. Måske har I ikke mange påskeklokker, men det er godt nok store og flotte planter.
  Ja, haven trænger faktisk til regn - selv synes jeg jo at det skal vente til tirsdag når vi alligevel skal på arbejde...

  SvarSlet
  Svar
  1. Jo, vi har faktisk utrolig mange påskeklokker. Ny begynder de så småt at falme. Du har da ret - regnen behøver ikke at kommer før på tirsdag, når det er blevet hverdag igen.

   Slet
 2. Hej Marie.Skønne billeder du viser i dit påskeindlæg.Kobjælden er en dejlig lille plante...............og der kan min godt være med.
  Og du har bare SÅ mange smukke Helleborus.
  Din db. blodurt er heller ikke til at stå for....................min er slet ikke til at få øje på.
  Fortsat god påske til dig Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak i lige måde, Jette. Jeg er helt enig med dig i, at kobjælden er en dejlig plante.

   Slet
 3. Ja det første billede er dejligt, men Hepatica Alba er da også så fin.
  Du har rigtig mange påskeklokker, det har vi set før, den særlige du viser er flot. Min blodurt er næsten heller ikke til at få øje på endnu. Her har det været blæsende og køligt, men det har selvfølgelig ikke holdt mig inde. Jeg håber på mere stille vejr i morgen.

  SvarSlet
  Svar
  1. I morgen kommer jeg nok ikke i haven, selvom der er en del visne strå, som irriterer mit øje. Det må blive senere på ugen. Jeg synes også, den hvide hepatica er fin, og når den er afblomstret, kommer det smukke mønstrede løv.

   Slet
 4. En ting er sikkert, vi skal ha flere juleroser nå som vi endelig får den til. Flotte bilder av dine !!
  Vi fikk ikke tak i blodurt ifjor, men vi skal få noen etter påske. Gleder oss.
  Nyt dagene:-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, ønskesedlen kan nemt blive lang for os have- og planteelskere.

   Slet
 5. Hej Marie

  Flotte billeder - dine Hepatica står godt!
  Her er vi stadig bagud med det meste!

  Ha en dejlig aften

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karsten, nattefrost igen igen, det fremmer jo ikke ligefrem udviklingen. Hepatica er bestemt en fin forårsplante, og det er vilde priser, de sjældnere handles for. Dem har jeg nu bestemt at holde mig fra.

   Slet
 6. Siger som Frk Annemone, fantastisk billede det første. Jeg kan godt lide at se dine påskeklokker op af det rustikke hegn, det ser utrolig godt ud. Dejlige blomsterbilleder!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for din kommentar, Anette. Jeg kan også godt selv lide det første billede. For en gangs skyld er der vist både forgrund, mellemgrund og baggrund.

   Slet
 7. Lak-julerosen er utrolig flot. Sådan én, men er nødt til at vende, hver gang man går forbi.
  Mine blodurt er kun lige dukket op. Sidste år ventede jeg forgæves på den lyserøde, som det var lykkedes mig at få fingre i. I år var der en fin spire ved skiltet, og glad blev jeg, men ak, det var en forglemmigej, da den kom længere frem.
  Det er helt vildt, hvad Hepatica handles til. Der kan jeg også godt nøjes med at kigge. Jeg købte forøvrigt frø for to år siden og nogle af dem er dukket op, så nu bliver det spændende, om de får det attraktive brogede løv.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var da kreperligt med den forkerte spire!
   Jeg har ikke haft heldet med mig de gange, jeg har sået hepatica. Forhåbentligt går det bedre for dig.

   Slet
 8. Så mange flotte blomster du viser! Hvite hepatica er så vakre. Forstår godt at du ikke kjøper så mange av de, for det er stive priser på de. Her hvor jeg bor vokser den vanlige blå i vill tilstand (nobilis), mens de andre må kjøpes. Jeg kjøpte nettopp en fylt blå til 500 kr, så de er ikke billige, nei. Men verdt pengene :)
  Dine tuer med påskeklokker er så fine!

  SvarSlet
  Svar
  1. Det må være et smukt syn med de blå hepatica ude i naturen. 500 kr vil jeg ikke give for en hepatica, ligegyldig hvor smuk den er - og de er jo vidunderlige. Om 14 dage skal jeg på plantemarked i den alpine have, og der vil jeg holde øje med, hvad man kan få for rimelige priser.

   Slet
 9. Det er da godt nok også et FLOT indlæg du har begået !
  Er din blodurt virkelig så langt fremme ????? det er da utroligt hvis det er sandt, så skal jeg da vist ud og se til min.
  Din fine påskeklokke med den mørke kant er jeg da godt nok også vild med.
  Påskehilsen
  Anita

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Anita. Påskevejret har jo ligefrem inviteret os ud i haven. Det er ret fantastisk, så mange smukke påskeklokkevariationer der findes.

   Slet
 10. Skønne billeder, jeg kan specielt godt li´ motivet med påskeklokkerne foran hegnet :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Nu kan jeg også godt lide det. Jeg var lige ved at kassere det, fordi jeg syntes, at solen blegede farverne for meget; men sådan er forårssolen jo.

   Slet