bregner m.m.

 

Dryopteris sieboldii her til højre er en japansk mangeløv, men ser helt anderledes ud end andre mangeløvbregner med sine meget læderagtige, stedsegrønne blade. Herunder ses den stedsegrønne rødslørbregne og sortskælbregne, som også tilhører mangeløvfamilien. Når jeg skal finde info om bregner, bruger jeg gerne denne hjemmeside
 

Lyngblomster er i grunden raffinerede.

Stargræsset frosted curls skulle efter planen skæres tilbage; men da jeg opdagede, at det fungerer som kattely, skiftede jeg mening.


Et par småting: cyclamen coum album og galanthus spindlestone surprise.





Hvad bliver mon det næste, tænker vist de fleste haveejere på denne tid. Rhododendron dauricum og paeonia veitchii woodwardii vil blive mandsopdækket her i haven.





Kommentarer

  1. Hej Marie!
    Jeg elsker bregner, og de skal være en del af haven som jeg først nu skal til at "pynte" med småplanter. Sidder her og har googlet de navne du nævner først i indlæget, den øverste th ligner en jeg ofte har haft som stueplanter, kan det mon passe? den dukkede nemlig ikke op i søgningen.
    Hilsen Anette

    SvarSlet
  2. Det er den, der hedder dryopteris sieboldii. jeg ved faktisk ikke, om den er blevet brugt som stueplante, men kunne godt se den for mig i en vinterhave eller lignende.

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak Marie, der dukker mange forskellige billeder frem på den, men det ligner, næste gang kommer den i haven, for den er ikke så længe varende inde, her hos mig:-) som fugleredebregne genkender jeg den ikke.

      Slet
  3. Hej Marie

    Sikken en fin sag din Dryopteris sieboldii bladformen kunne godt minde om stueplanten Asplenium nidus der vist bliver kaldt fugleredebregne,
    Imponerende at man da vist allerede kan ane kronbladene inde i pæonen, det er godt nok tidligt!

    Ha en dejlig aften

    SvarSlet
    Svar
    1. Det kan være, at der var den stueplante, Anette tænkte på. Det er rent faktisk blomsterknoppen, man kan se på pæonen. Så tidlig er veitchii hvert år.

      Slet
  4. Tak for linket til bregner, det kan jeg godt bruge. Jeg har også en rhodo, der er tæt på udspring, dog kun to af knopperne, som meget ligner dem du viser.
    Pæonen er godt nok langt fremme.

    SvarSlet
    Svar
    1. Jeg håber, at bregneeksperten Kristin har åben have i år. Hun er en ældre dame, og før i tiden havde hun altid en bod på markedet i Kolding.

      Slet
  5. Så fine bregner du viser, og flott link. Bregner liker jeg veldig godt. Har prøvd flere sorter her, men ikke alle trives like godt dessverre. Cyclamen er så vakre!

    SvarSlet
    Svar
    1. Linket er især godt, synes jeg, fordi hjemmesiden er baseret på danske erfaringer. Efterhånden finder man ud af, hvilke bregner der trives i ens have, og hvilke der ikke gør det.

      Slet
  6. I love to have ferns in the garden, especially under shrubs and trees together with cyclamen and other bulbs. The promising bud of the Paeonia veitchii looks gorgeous.

    SvarSlet
    Svar
    1. And the variey of ferns is rather wide. The peony is fun to watch developing.

      Slet
  7. Bräken är så vackra och användbara växter i trädgården, de kan man aldrig ha för många av.

    Blommande vårcyclamen gör vem som helst glad! Jag upptäckte i går en pytteliten grodd som var på väg upp och har jag tur så var det min andra cyclamen, den röda, som jag trodde hade dött - spännande! Jag har ju inte lyckats så bra förut med alla cyclamen.

    SvarSlet
  8. Bregner må passe rigtig godt ind i miljøet i din have. Måske er lykken ved at vende med dine små forårscyclamen.

    SvarSlet
  9. Hej Marie. Det var et rigtig godt og lærerigt indlæg. Jeg er altså godt nok meget imponeret over, hvor dygtig du er til plantenavne. Det er meget flot! Jeg kender ikke meget til bregner, men har dog nogle stykker. Jeg tror, det bare er nogle helt almindelig nogle:)

    SvarSlet
    Svar
    1. Det med navnene udvikler sig nok i forhold til, hvad man interesserer sig for. Hvis man vil have en speciel plante, må man jo også vide nøjagtigt, hvad den hedder. Det er der ingen vej udenom. Bregner, også de almindelige, passer utroligt godt ind i skyggefulde områder af haven.

      Slet

Send en kommentar

Populære opslag fra denne blog

blomsteramok

En nødtvungen pause

Hvad er du for en fætter?

gårdspladsen og blomster hist og pist

Med en uge til sommertid