søndag den 6. november 2016

en kold weekend

Selvom vi hverken har haft nattefrost eller sne, har de sidste dage været kolde. Især i dag synes jeg, blæsten gik gennem marv og ben. Så er det godt, man kan hygge sig inde i varmen.

Som altid på denne tid har mange bloggere vist flotte og fantasifulde krukker. Jeg kan hurtigt vise mine, for der er kun to.

Den lave krukke er fyldt med løg af tulipanen Akebono, mens planten i den høje krukke hedder Winter Bells. Jeg har en enorm svaghed for flotte helleborusplanter.

Himmelsk bambus/nandina domestica obsessed  har jeg ladet blive stående ude lidt endnu, så den kan pynte med de flotte blade.

Tre lilla motiver: hortensiablade, glasbær og vernonia/ jernurt i 2 meters højdeRoser:Alissar, Princess of Phoenicia, Sally Holmes og Eden.24 kommentarer:

 1. Hej Marie.Nåede da lige at kommentere dit forrige indlæg før du laver et nyt.Og her har vejret da været ok,selv om det var lidt for vådt derude til at rive alle mine blade sammen.Fik godt kolde fingre.
  Dit barnebarn ser da ud til at hygge sig inde i varmen.
  Imponerende at du kan nøjes med kun to krukker.Vil tro jeg har omkring 50 stk.
  Nyder også mine fine glasbær uden blade.Og to-tre roser blomstre også stadig her.
  Godaften Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg producerer jo også indlæg i et væk:-} Alt i alt har vi også mange flere krukker end to, men ikke, når det gælder nogle, der skal pynte i den mørke tid. Måske kommer der flere.

   Slet
 2. Vi har mange av de samme dillene, for helleborus er jeg veldig svak for :)
  Ja, dere fikk regn og vind, vi fikk masse snø...;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jamen, helleborus er da også en fantastisk planteart. Vores vejr var forskelligt; men jeg gætter på, at kulden blev oplevet på nogenlunde samme niveau.

   Slet
 3. Glemte å si at ditt barnebarn ser ut til å hygge seg veldig! :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Han syntes, det var så sjovt at pakke sig ind i tøjdyr.

   Slet
 4. Hej Marie

  Pænt stort øje på prinsessen. Hun ser også sund ud hos dig!
  Jeg forsøgte mig også i haven idag, men en vedholdende byge fik mig på andre tanker.

  Ha en dejlig aften

  SvarSlet
  Svar
  1. Vores prinsesse er jo fra i år, men lover allerede rigtig godt. Nej, havevejr var det absolut ikke.

   Slet
 5. Uh, hvor har det bare været koldt de sidste par dage. Jeg kæmper med at lægge en masse forårsløg jeg har forkøbt mig i. Næste år skal jeg ikke have så mange!
  Det er et sødt barnebarn du gemmer under tøjdyrene :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Her til morgen er det heldigvis blevet stille vejr. Med din store, nye have giver det ellers rigtig god mening med tæpper af forårsløg.

   Slet
 6. Og der hygges inde i varmen kan jeg se - kært barnebarn du har :-)
  Hortensiabladene er imponerende flotte. Dine to - (eller er der tre?) krukker ser godt ud - svagheden for Helleborus har jeg også og din Winterbell er ret yndig.
  Antallet af roser i blomst hos mig kan tælles på én finger, så der kan du alligevel præstere flere end mig:)
  Hyg dig forsat.

  SvarSlet
  Svar
  1. Winter Bells er en krydsning, som skulle blomstre i rigtig lang tid. Vi får se, om det kommer til at passe. De fleste roser her i haven har max en enkelt eller to blomster, men de to sidste har ligefrem hele klaser. Det er ret imponerende.

   Slet
 7. Ja i dag har det været ekstra koldt, så der skulle stor overvindelse til at vove sig ud, det var ikke meget i haven, men det blev til 3 lufteture i løbet af dagen.
  Min Himmelsk Bambus har slet ikke fået høstfarver, den er plantet i et bed, for øvrigt et af de fugtige, måske har den det også for godt. Vernonia er for længst afblomstret hos mig.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er godt, at vinden har lagt sig i dag. Vi skal tage dahlier op, har vi bestemt. Vernonia har blomstret i rigtig lang tid.

   Slet
 8. Hej Marie!
  Perfekt billede at starte med, at putte sig under tæppet/bamserne;-) er altså hyggeligt i den kulde der har været de sidste par dage. Hvor er han sød:-)
  Jeg har heller ikke fået vinterpyntet i mine egne krukker endnu, men var hos en kunde den anden dag for at ordne hendes, hun har masser af stedsegrønne, så jeg klippede løs og fyldte hendes krukker. Ren luksus for en der ikke selv har så store planter, at der kan klippes af dem, endnu.
  Dine lilla motiver er helt vildt flotte.
  Hilsner Anette

  SvarSlet
  Svar
  1. Nå, ja. Jeg tænker altid i levende planter, når der skal pyntes krukker, allerhelst nogle, som jeg gerne vil have ud i haven bagefter; men selvfølgelig er det en god idé at bruge klippede grene. De tager jo heller ikke skade af frosten.

   Slet
 9. Det var virkelig en bidende kold søndag, vi fortrak også hurtigt ind i den varme stue igen. Din helleborus Winter Bell ser skøn ud. Jeg kigger også langt efter helleborus lige nu, men jeg er ikke så skarp til at lave vinterkrukker. ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er jeg bestemt heller ikke; men Winter Bells gør det jo næsten selv. Jeg skulle bare finde en dekorativ krukke til den.

   Slet
 10. ..och jag delar din förtjusning över vackra Helleborus. De är speciella med sin tidiga (eller sena) blomning.

  Här faller rikligt med snö just nu

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, og så forsøder de den mørke og kolde tid med de mange forskellige smukke blomster. Vi har ikke snevejr, men temperaturen ligger lige under frysepunktet.

   Slet
 11. Winterbells - sikke et skønt navn som jo egentlig siger en hel masse - hvor er den skøn.
  Også mange fine farver i de andre billeder, du har mange lækkerier :)
  Ja, weekendens vejr indbød vist mest til indendørs hygge med tæpperne.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, navnet er velvalgt, det synes jeg også. I løbet af eftermiddagen i dag blev det også ret koldt igen.

   Slet
 12. Du viser ofte spændende planter, som jeg slet ikke kender. I dag var det jernurten, jeg måtte google. Den ser virkelig flot ud.

  Hilsen Elna

  SvarSlet
  Svar
  1. Den er skam rigtig flot, men også mindst 2 meter høj, så det gælder om at finde den rigtige placering til den uden alt for meget blæst.

   Slet