tirsdag den 1. november 2016

mild, solrig og blæsende

Sådan var 1. november, og på sådan en dag er det svært at forestille sig, at der måske kommer nattefrost inden for kort tid. Når solen skinner, lægger man både mærke til blomster og løv, selvom blomstringen ikke er, hvad den har været.
En genblomstring i clematis romantika er ikke noget, vi normalt ser. Blomsterne gjorde også opmærksom på, at noget af løvet har udviklet  flotte løvfaldsfarver; det er heller ikke noget, vi plejer at lægge mærke til.


A match made in heaven: Kinesisk voksbusk /Sinocalycanthus Sinensis og en hortensia

Ligheden med kanelbusken (Calycanthus-Sinocalycalycanthus raulstonii Hartlage Wine)er slående.
 Rozanne
                                                                            
                                      Aster lateriflorus Lady in Black - et beskedent udsnit

Høststenbræk / saxifraga cortusifolia fortunei i forskellige udformningerAllium thunbergii 'Ozawa'

Evelyn

18 kommentarer:

 1. Vakre Clemtais 'Romantica'! Jeg har den også, men den får ingen gjenblomstring her. Heldige deg som har så lang sesong :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Sæsonen er vist også specielt lang i år, måske på grund af den varme september.

   Slet
 2. Smukke fotos.Det er da en helt vidunderlig clematis og det løv den har matcher blomsten fantastisk.
  Flot vejr idag,men temmelig blæsende.Der er snart ikke flere blade på træerne her,men siden igår hvor jeg rev mange sammen,er der nu igen blæst bunker sammen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, romantika er rigtig flot her ved starten på november. Jeg har slet ikke revet blade sammen endnu, så der er ved at ligge nogle gedignebunker rundt omkring.

   Slet
 3. Jeg synes også at clematis løvet er specielt flot i år. Jeg har flere, der ser ud som din. Det match er godt nok flot. Er det den der hedder Saxifraga Ruby på billede nr. 2 af høststenbræk? Nå det er det nok ikke, de er fine alle sammen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Der er da vist helt generelt ekstra knald på løvfarverne i år. Nej, nummer to hedder cherry pie. Det er en fornøjelse at have planter i haven, som har deres blomstringstid nu, hvor de fleste andre planter er ved at stå af.

   Slet
 4. Hej Marie

  Ja, de står da umanerligt godt sammen, hortensiaen med en dejlig sen blomstring.
  Du har da rigtig meget flot i haven!
  Fin lille Allium 'Ozawa'.
  Her lover de også nattefrost, vi får se!

  Ha en dejlig aften

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, der var en del forskellige ting, der bød sig til i dag. Hvis frosten kommer, som det meldes, får det hurtigt ende.

   Slet
 5. Hej Marie. Det er da mange blomster, du kan vise frem. Clematissen er rigtig flot og dine buske står umanerligt flot sammen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Clematissen må have fået lige tilpas med varme og vand til at sætte gang i genblomstringen.

   Slet
 6. En flot billedserie. Jeg falder nok allermest for dahliaerne. De er smukke hver for sig, men også meget smukke sammen. Og det er jo i grunden ret fantastisk, at de ikke er ødelagt af frost nu hvor vi skriver november.

  Hilsen Elna

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Elna. Det er næsten synd at grave dem op; men det er man jo nødt til, hvis de skal blomstre igen til næste år.

   Slet
 7. Fantastisk match! Clematissen er også flot, jeg så en genblomstring i min Multi Blue i går.
  Her har været nattefrost i nat !! Må ud og se til det hele.
  God dag til dig :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Også her. Jeg har brugt formiddagen på at slæbe krukker indenfor.

   Slet
 8. Smuk genblomstring der må føles som en gave fordi den er uventet. Sådan har det været med mange ting i år synes jeg. Det må være det ekstremt varme forår der tryller for sommeren var ihvertfald ikke varm nok til at give min amrikanske eg den højrøde farve som naturen egentlig har tænkt den skulle have.

  SvarSlet
  Svar
  1. Helt enig - vi har haft mange overraskelser af den gode slags i år. Dit egetræ må virkelig være et imponerende skue i sit efterårsantræk.

   Slet
 9. Så hyggeligt med en blomstrende clematis på denne tid. Jeg fandt også to blomster i en af mine clematis til morgen, - til trods for nattefrost. Vi fik en lille hyggesnak... ;o)
  Tak for navnet på Asters, Lady in black. Jeg er lige ved at forære min væk, da den fylder godt. Nu kan den komme anstændigt afsted.
  Og så er der lige den lille høststenbræk, er den fuldt vinterhårdfør??

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er rigtig hyggeligt med klematis, der gider blomstre så sent. Ja, astersen kræver meget plads, ingen tvivl om det. Vi har en dværgasters Prince , som får de samme blomster, den er det lettere at få plads til. Den største høststenbræk har vi haft i en 10-20 år uden at beskytte den, og de andre er nok 5 år gammel og får heller ikke vinterbeskyttelse. De skal alle sammen helst stå i halv- eller helskygge.

   Slet