torsdag den 17. november 2016

kedelige november

Mildt, gråt og fugtigt, og mørkt er det stort set hele dagen! Når den blege novembersol endelig mander sig op til at trænge igennem skylaget for en kort bemærkning, stiger humøret straks et par grader.
.
Der ligger uendelige mængder af blade og æbler og venter på at blive fjernet.

Fuglene gør, hvad de kan, for at hjælpe med opgaven.

At dømme efter mængden af nedfaldne blade skulle man tro, at træerne havde smidt dem allesammen; men det er ikke helt tilfældet. Stjernemagnoliaen smider først parykken, når det det bliver tilpas koldt, og vores guldazalea smider også altid sine blade sent.


Papirbarklønnen/ acer griseum har smidt nogle af sine blade, og i år ser det ikke ud til, at  de resterende allesammen får den glødende røde farve.

Black beauty er lidt af en skuptur i sit efterårsantræk.

Det er frøstandene på martagonliljen og stewartia også.Når det drejer sig om blomster, er det som sædvanligt især roserne, der er leveringsdygtige i nye blomster og knopper. Nu begynder de at bære præg af, at det er sidst på sæsonen.

Den hvide lærkespore fortjener en fortjenstmedalje af flere grunde. Den er en af de første og en af de sidste til at blomstre, og så er den utrolig dygtig til at så sig selv de helt perfekte steder.

Liriope startede blomstringen i begyndelsen af september og har overlevet den kolde periode fint.

Til slut en vinterasters, der kom som en bonusplante sammen med nogle stauder. 

18 kommentarer:

 1. Hej Marie!

  Nu börjar det likna senhöst även hos dig men än är det några tappra växter som kämpar på. Här finns inga blad kvar förutom ett gammalt äppelträd som alltid är sen med att fälla sina löv.

  Här kom värmen och solen tillbaka, ingen snö kvar och jag har jobbat i trädgården hela dagen - med alla löv.

  Ha det gott Marie!

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var fint, at det milde vejr vendte tilbage hos dig, i hvert fald for en stund. Jeg venter på, at de sidste blade falder ned, så skal jeg også i gang med riven.

   Slet
 2. Efter de kolde dage synes jeg at foretrække vejret,som det er nu.Men solen må selvfølgelig gerne vise sig!
  Nu kan man rigtig nyde de sidste efterårsfarver og får øjnene rettet mod de smukke og ofte skulpturelle stammer på træer og buske.I har da et righoldigt udvalg af sidstnævnte,-hvor er stjernemagnolien og papirbarklønnen dekorative.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jo, men selv stammerne tager sig bedre ud belyst af solen, så jeg ved ikke, om jeg ikke lige så gerne vil have en let frost.

   Slet
 3. Det kan godt være, november kan være lidt kedelig, men det er da en flot billedserie, du kan fremvise. Der er mange flotte detaljer. Jeg hæfter mig især ved frøstandene.

  Hilsen Elna

  SvarSlet
  Svar
  1. Man skal være obs på detaljerne, synes jeg, for at finde egnede billedmotiver, og det er ulige lettere, når solen skinner. på den anden side er det også hyggeligt at sidde indenfor ved brændeovnens varme og lave et blogindlæg.

   Slet
 4. Hej Marie

  Som vejret var idag herovre har jeg intet at klage over. - Sol og en 7-8 grader.
  Men nu lover de storm og heldagsregn, men hvis bare der er et par ugentlige ok dage i november så er jeg da superglad!

  Du har da fundet nogen gode motiver liljerne står enten som pinde eller med det sidste løv, mine BB ligner dine!

  Ha en dejlig aften

  SvarSlet
  Svar
  1. Du har haft præcist den slags novembervejr, som jeg går og drømmer om. Hvis det ikke regner, har jeg ikke noget imod udfordringen med at finde seværdige motiver, og de er der jo, bare man lukker øjnene godt op.

   Slet
 5. Sjovt min guldazalia har 4 blade tilbage, sikken en forskel. Ja det er gråt og vådt, og man skal være hurtig med at tage billeder, hvis solen er fremme. Min hvide lærkespore selvsår sig desværre ikke, hjemme hos mine forældre var der i hundredevis af dem.

  SvarSlet
  Svar
  1. jeg kan godt huske, at det er længe siden, du fortalte, at din guldazalea var ved at smide bladene. Det er underligt, at lærkesporen ikke sår sig hos dig.

   Slet
 6. Dejlige billeder her i november. Vi har også en papirbarkløn, som er ved at få rigtig godt fat, men jeg har aldrig hørt om vinterasters? Hvor længe blomstrer de?

  SvarSlet
  Svar
  1. Vinterasters er vel i virkeligheden chrysanthemum og er ikke vinterhårdføre. Før i tiden fandtes de i alle landbohaver og blev taget ind sent efterår.

   Slet
 7. Deilige bilder av høst i hagen din! Papirlønn må jeg skaffe meg, for den er utrolig flott. Rosene dine ser uforskammet flotte ut! Her er det bare isroser :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Så skynd dig at anskaffe en papirbarkløn, for den er en del år om at etablere sig og bliver smukkere for hvert år, der går.

   Slet
 8. hmmm.... november kan være en prøvelse når det er regn og blæst der er på programmet, men vi ser da også glimtvise skønne dage.
  Din guldazalea er bare smuk ! Og papipbarklønnen, oh.... :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er rigtigt, men det er små glimt. Solen var lige fremme, da jeg tog billeder af de to, du nævner, og så kommer der liv i tingene.

   Slet
 9. Godaften Marie.Jeg tror os i øst har været heldige med vejret de sidste dage.Igår havde vi sol det meste af dagen.Så jeg fik revet fire store poser blade til bladmuld.Så nu er det bare de sidste 100 løg der skal i jorden.
  Men du har bare så mange smukke træer og buske med flotte farver.
  Din papirbarkløn er bare fantastik med sin glædende farve.
  Håber noget af det gode vejr også kommer til jer i vest Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for det, Jette; men vejret var bestemt ikke bedre i dag, hvor det øsregnede meget af tiden. I morgen ville jeg også meget gerne samle blade sammen til bladmuld, hvis ellers vejret tillader det. Det er også lige nu, at papirbarklønnen er allerflottest, hvor den viser både stammen og løvet.

   Slet