fredag den 24. februar 2017

ligegyldigt hvor ihærdigt TV2 prøver

-at piske en stemning op omkring århundredets danske vintervejr i disse dage og sender rapportere ud i et forgæves forsøg på at skabe stort vinterdrama, så har vi altså forårsvejr med  strålende sol og nogle få plusgrader her i Vestjylland.
Her i haven som i rigtig mange andre haver vrimler det med vintergækker og erantis, og nogle af de små gule har fundet på at mingle med krybende kambregne/ blechnum penna-marina.


Også krokus og dorothealiljer er sprunget ud - lidt tidligt, synes jeg i grunden.
I sandbedet er Diggory og den gule Spindlestone Surprise sprunget helt ud.


Cyclamen coum står også i sandbedet; den lille fyr har jeg selv sået.

Ypsilandra thibetica er sprunget ud i drivhuset. De sartblå støvknapper er så charmerende.

Forårstegn er der i det hele taget masser af i haven nu, nogle af dem dog så små og undselige, at man næsten ikke bemærker dem. Tag f.eks. de bittesmå, nye blade på hot chocolate.

Gode, gamle løjtnantshjerte/ lamprocapnos  spectabilis starter altid tidligt, og hvert år forbløffes jeg troligt af dens specielle farve.

Lathyrus vernus er så langt fremme,at jeg bilder mig ind, at man kan se, at blomsterne bliver rosa.

Får du noget til føden, forestiller jeg mig, at dompaphannen spørger sin mage.

18 kommentarer:

 1. Så hyggelig med vårstemning i hagen din! Deilige bilder, og så søt din Cyclamen er som du har sådd. Det er jo tidlig, ja, men hos deg kommer jo våren uansett tidlig.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, nu håber jeg sådan set ikke, at frosten vender tilbage for alvor. Det ville bare være så ærgerligt med alle de planter, der nu har lyst til at komme i gang for alvor.

   Slet
 2. Her er det også tidligt forår, og det er jeg glad for! Dejligt at vejrudsigten ikke holdt stik :-) Jeg sidder og falder i svime over din løjtnantshjerte. En af mine (mange) yndlingsstauder!

  SvarSlet
  Svar
  1. Når nu børnebørnene ikke var på besøg, så foretrak vi også langt at slippe for sneen.løjtnantshjerte holder jeg bestemt også meget af.

   Slet
 3. Hej Marie

  Jeg lod mig nu heller ikke rive med af den meget snak om vinter, selvom det da havde været ret ok. Here fik vi 15cm våd nysne i nat, og den har smeltet godt i dagens løb, resten regner nok væk imorgen?
  Du er længere fremme med det hele må jeg sige. De unge skud ser nu bare så lovende ud!

  Ha en dejlig aften

  SvarSlet
  Svar
  1. Vejrmæssigt har man bestemt godt kunnet snakke om et splittet Danmark. De unge skud er det simpelthen en fornøjelse at følge.

   Slet
 4. Ja I bor lunt og godt derovre i Vestjylland, vi har sne og forårsbebuderne er ikke helt så langt her. Jeg må huske at kigge på Hot Chocolate i morgen, jeg har ikke set nye skud på min.

  SvarSlet
  Svar
  1. Forholdsvis lunt er her måske nok, men ind imellem også ret så blæsende. Du plejer nu at være godt med, når det drejer sig om forårsbebudere.

   Slet
 5. Vi fik ikke meget sne her på Midtsjælland, jeg havde ellers satset på at de små forårsblomster kunne få en dyne mod frosten...men måske bliver frosten heller ikke til så meget. Mange små skønheder du har i din sand-plunge :)

  SvarSlet
  Svar
  1. En lun snedyne havde ikke været så tosset, men sådan er tyndt lag sne, som hurtigt smelter, er jeg nu ikke ked af, at vi slap for. Det tror jeg heller ikke,at planterne i sand-plungen er🙂

   Slet
 6. Det er så typisk medierne; at blæse det helt ud af proportioner...og så var det en fis i en hornlygte.
  Her fik vi 2 cm....var blevet "truet" med 15-20 cm. Det forsvandt i dagens løb, i hvert fald fra forhaven. Fik ikke tjekket i selve haven.

  SvarSlet
 7. Det var en lidt dramatisk vejrmelding. Her er der også plusgrader og solen har skinnet fra en skyfri himmel hele dagen. Sneskovlen har hængt på sin plads i garagen hele vinteren.
  Det er en flot billedserie, du viser, og som sædvanlig kan du fremvise planter, som jeg aldrig har hørt om. Det er altid spændende at blive præsenteret for nye planter.

  Hilsen Elna

  SvarSlet
  Svar
  1. DSB benyttede lige vejrmeldingen til at aflyse nogle afgange, det virker fuldstændig som en overreaktion. Det var en smuk dag i dag, og det er lettere at fotografere småtingene, når solen skinner.

   Slet
 8. Våren har kommit till dig Marie! Härligt att se dina bilder, här får man leta noga för att hitta något att fotografera.

  Jag är imponerad av att du lyckats att så en Cyclamen, de är inte de lättaste att lyckas med. När snön var borta här såg jag de gröna bladen på det två Cyclamen jag planterade för ett par år sedan. Jag har inte lyckats förut att få dem att överleva men kanske nu...

  Trevlig helg i din vårlika trädgård!

  /Gunilla

  SvarSlet
  Svar
  1. Cyclamen hederifolium, coum og purpurascens er ganske frostsikre. Et veldrænet, næsten tørt og let solbeskyttet voksested ind under træer og buske er noget, de ynder, og der har du jo mange muligheder. Mon ikke du har knækket koden nu, det kunne bladene da tyde på.

   Slet
 9. Jeg forstår på de danske hageblogger at det har vært en kald og snørik vinter, men det er vel også lokale variasjoner i Danmark, om ikke så store som i Norge? Her er det stort sett vårlig, men noe frost innimellom. Snø har vi nesten ikke sett i år. Ha en fin siste søndag i februar! Klem fra Anne-Kristin

  SvarSlet
  Svar
  1. Hyggeligt at høre livstegn fra dig. I denne vinter har Danmark været delt op, og vores del har næsten ikke haft snevejr, og nu starter foråret jo om et øjeblik.

   Slet